-
*tcmb: Bu çerçevede, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu temel mal grubu kaynaklı olarak yükselmiş, ana eğilimi ise yüksek seviyesini korumuştur
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
*tcmb: Yakın dönem fiyat hareketlerinde etkili olan geçici unsurlar (giyim grubunda ağırlıklandırma yönteminin değişmesi ve dayanıklı mal gruplarındaki vergi indiriminin sona ermesi) arındırıldığında enflasyonun ana eğiliminin bir önceki aya kıyasla yükseldiği görülmüştür
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
*tcmb: Türk lirasındaki değer kaybı ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı maliyet baskıları güçlenmiştir
-
Merkez Bankası, Kasım ayında döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki
yükseliş enerji enflasyonunu olumsuz etkilemeye devam ettiğini
bildirdi.
Merkez bankası 'Kasım Ayı Fiyat Gelişmeleri' değerlendirmesini
yayınladı.
Değerlendirmede, Kasım ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,49
oranında arttığı ve yıllık enflasyonun 1,08 puan yükselerek yüzde
12,98 olduğu hatırlatıldı ve "Bu yükselişe en belirgin katkı
işlenmemiş gıda fiyatlarından gelmiştir." değerlendirmesi yapıldı.
Değerlendirmede, "Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki yükseliş
enerji enflasyonunu olumsuz etkilemeye devam etmiştir. Temel mal
enflasyonu Türk lirasındaki birikimli değer kaybına bağlı olarak
dayanıklı tüketim malları öncülüğünde artış eğilimini sürdürmüştür.
Diğer taraftan, hizmetgrubunda yıllık enflasyon gerilemiştir. Bu
çerçevede, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonutemel mal grubu
kaynaklı olarak yükselmiş, ana eğilimi ise yüksek seviyesini
korumuştur. " denildi
-
*goldman sachs, türkiye için 2107 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 12'ye yükseltti
-
*goldman sachs, "türkiye'de enflasyon 2018 4. çeyreğe kadar çift hanelerde kalmaya devam edebilir"
-
*goldman sachs, "çekirdek enflasyonun önümüzdeki birkaç ay cari seviyelere yakın kalmasını ve 2018 4. çeyrekte çitf haneli olmaya devam etmesini bekliyoruz"
-
*şimşek: şimdi ihracat zamanı, başarının kriteri bence dünyaya mal ve hizmet satabilmek olmalı
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri