Sayfa 837/1002 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,689 - 6,696 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Çıkış trendinde gram altın, düşüş trendinde altın fonları daha avantajli sanırım. Fonlarda zarar olduğunda stopaj alınmıyor gibi aklımda kalmış.

Fizikiye göre altın fonu daha iyi olabilir; güvenli saklama, al sat farkı olmayıp tek fiyattan işlem görme, daha ufak meblalarda alım yapabilme gibi özelliklerden dolayı.

Gram altın hesabi ile altın fonu kıyaslanırsa, fonların stopaj ve yönetim gideri dezavantaji var. İleride gram altın makası farkı fazla açılır ise, veya gram altın alım satım vergisi getirilirse belki fonlar cazip olabilir veya aktif yönetilen bir altın fonu olursa belki.

Ülkemizde altın madenciliği hisse senetleri olmadığı için(koza altın istisna), altın fonları için, portföylerinde yerli altın şirketi hisse senedi bulundurma durumuda yok.

Belki fazla ütopik olacak ama diğer emtialar üzerine, örneğin ülkemizde üretilen tarım ürünleri(buğday vs) borsalarını dikkate alan vs gibi fonlar olsa daha iyi olabilir.

Özetle şuan uygun makaslı bir bankanın vadeli veya katılım gram altın hesapları, altın fonlarına göre getirisi daha yüksektir.

Sen niye altın fonu tutuyorsun derseniz, takip etmesi kolayıma geliyor. Fonlar bağımlılık yapıyor Ayrıca fonlarda altın kira sertifikasi vs bulunmasi sebebiyle karınca kararınca piyasalarımıza da destek veriyorum.

Fon işine bulaşmazdan önce kuveyt senin bankan üzerinden altın katılma hesabı kullanıyordum ve memnundum, altına yatırım yapmak isteyenler alternatif olarak göz atabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by astrafe Yazıyı Oku
    banka

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    o da fiziki değil aklınızda olsun... fiziki altın istiyorsanız ille de banka olsun istiyorsanız o zaman katılım bankacılığından alırsınız... orada da alım satım marjları en düşük kuveytti galiba... katılım bankacılığından altın aldığınızda kasasındaki duran altını sizin hesabınız için saklar fiziki karşılığı anında vardır yani... normal bankalardan aldığınızda kağıt üstünde işlem yapmış oluyorsunuz.
    gram altın alırken ve satarken aradaki makas önemli !

altın fonun avantajı şu her gün tek bir fiyattan alım tek bir fiyattan satım... dezavantajı kardan % 10 stopaj hüplemeleri...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

3. istanbul portföyün delişmen fonuna gelir isek , eh o da tajirlerin tcd sinin yavrusu gibi bi şey oldu volatilite anlamında... 15 ekim 22 ekim zaman aralığında 5 günde yüzde 4,738955... düşmüştü fon.... çıkarken rahatsındır da yüklü alım yaptıktan sonra düşmeye başlarsa psikolojin bozulur... onun içün , azimüt rüştü asyalının gma sı olsun , tajirlerin tcd si olsun , ahan da bu olsun bu tarz volatilitesi olan fonlarda birden cumburlop dalmamak lazım... haaa baktın alım yapmaya karar verdiğin zaman % 5 -6 düşmüş o zaman fazlacana belki alabilirsin ....
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Fonlarda zarar olduğunda stopaj alınmıyor gibi aklımda kalmış.
    Zarar varsa zaten stopajlık bir kar olmadığından stopaj ödenmez.

Ama zarardayken yapılan fon satışlarında belli şartlar varsa ve ayrıca önceden karla sattığınız ve o yüzden stopaj ödediğiniz fon varsa zararla yaptığınız satıştan sonra bir miktar stopaj iadesi alırsınız.

5. %80 den fazla (hisse yogun fon) lardan stopaj alinmiyor. Digerlerinden %10 aliniyor diye biliyorum.
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Ama zarardayken yapılan fon satışlarında belli şartlar varsa ve ayrıca önceden karla sattığınız ve o yüzden stopaj ödediğiniz fon varsa zararla yaptığınız satıştan sonra bir miktar stopaj iadesi alırsınız.
    SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Mevduat bankaları da fiziki teslimat yapabiliyor.

Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    katılım bankacılığından altın aldığınızda kasasındaki duran altını sizin hesabınız için saklar fiziki karşılığı anında vardır yani... normal bankalardan aldığınızda kağıt üstünde işlem yapmış oluyorsunuz.

7.  Alıntı Originally Posted by fkeles Yazıyı Oku
    %80 den fazla (hisse yogun fon) lardan stopaj alinmiyor. Digerlerinden %10 aliniyor diye biliyorum.

SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet hisse yoğunlarda stopaj yok.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Açıklamanız için teşekkür ederim Sn. myfinans.

Zarardayken satış yapıldığında, gram altına göre bir miktar altın fonlarının avantajı olabilir gibi. Tabi kimse zarar etmek için yatırım yapmak istemez, ama zarar etmekte bu işin doğasında var.

Sayfa 837/1002 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •