Sayfa 839/1002 İlkİlk ... 339739789829837838839840841849889939 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,705 - 6,712 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Agresif değişken fon yöneticisi olsaydınız yarın bist için viop'ta ne pozisyon açardınız.
    Yarin 07.00'a kadar vericek cevaplar arasından doğru bilenler bir aferini hak edecektir.

Fon yönetimi zor mu kolay mı anlayalım bakalım.

Ben yarın için düşüşe oynardım.

2. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABDde görülen yüksek enflasyon hakkında yaptığı açıklamada, enflasyonu tanımlayan 'geçici' kelimesini artık kaldırmaya hazır olduğunu söyledi.
    https://www.bloomberght.com/yellen-e...azirim-2293527

Bunların şu açıklama stillerine de çok bozuluyorum.
    Desene açıkça, enflasyon kalıcı.Elinde dolar tutanların varlıkları da eriyecek.
    Ne diye tersten konuşuyorsunuz böyle.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Agresif değişken fon yöneticisi olsaydınız yarın bist için viop'ta ne pozisyon açardınız.
    Yarin 07.00'a kadar vericek cevaplar arasından doğru bilenler bir aferini hak edecektir.

ben çok net long olurdum. düşüş için bir sebep göremiyorum. tıpkı yükseliş için göremediğim gibi. trende devam...

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Agresif değişken fon yöneticisi olsaydınız yarın bist için viop'ta ne pozisyon açardınız.

Cuma günleri genelde bist düşer zaten, saat 11.30 a kadar long ondan sonra da short yapardım.

5. Tpf,yfv,zpg,gpf,nzh
    YTD.
     Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, fon arıyorum.
    Doviz ve altın gümüş ve yabancı ve yerli hisse senedi olmayacak.
    Likit fonda istemiyorum. Ne olabilir önerileriniz?
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    Hepsi birbirinden aziz ve kıymetli forum paydaşlarım ve hisse.net e üye olmayan değerli ziyaretçi izleyici yurt paydaşlarım

neyse yıkama yağlama faslı bittikten sonra konuya geçelim ;

Şu anda IJA 'yı elde yeterli data olmaması sebebi ile sitres testüne tabii tutamıyorum.

forumdaki üvey evlat TGA ' ya bakalım. ( bu arada TGA ' da 60 milyonu geçti kertik... gün geçtikçe portföy büyüdükçe borsa istanbulda hisse ve vadelide yapacakları işlemler performansa nasıl yansıyacak , göreceğiz )

TGA ' nın sitres testi ;

bu fön daha önce garanti portföyün smârt fön ağilesinde dördüncü fön olarak konuşlanmakta idi. Lakin 22 nisan 2021 nisanının güneşli bir sabahı fön artık , daha önceden de haber verildiği üzere AGRESİF DEĞİŞKEN fön oldu... Yani bu fönün performansını ölçmek içün netekim evren paşa , 22 nisan 2021 tarihini milat alacağız, evet.
    Fön bu tarihten sonra iki dönemde yani iki farklı tarih aralığında , gördüğü zirve fiyatlardan sonra birisinde 2 ay civarı diğerinde 2.5 ay gibi salınıp durmuş sonra gördüğü o zirve fiyatları geçmiş. Bu dönemlerde fönün değer kayıpları ( o gördüğü tepelerden ) % 2.5 ğu geçmemiş ! ... fakat dediğim gibi 2 - 2.5 ay git gel - gel git yaptığı olmuş...

Son dönemde de ;

2 eylül 2021 tarihinden 6 ekim 2021 tarihi dahil bist 100 'ün değer kaybı % 7.2631

2 eylül 2021 tarihinden* ( 3 eylül günü ilan edilen fiyat ) 6 ekim 2021 tarihi dahil* ( * 7 ekim günü ilan edilen fiyat ) TGA' nın değer kaybı % 0.6278 ... şimdi buraya dikkat !! ; bu iki tarih arasında TGA 'nın gördüğü en fazla değer kaybı % 2.2577 olmuş.

Bedevinin şanslısı isen, gidip bütün kertiği tek seferde o tepe fiyatlarda margarinlediysen maruz kalacağın geçmişteki max. % değer kayıpları bu şekilde olmuş. Gelecekte ne olur bilinmez... Yani bu fönda mışıl mışıl sakince biriktiren o değer kayıplarını çok yumuşak atlatır demek , matematik iliminin gösterdiği bir sonuç. Gene söylüyorum gelecekte de böyle olur diyemeyiz. Fön ardaşık olarak ( yani peşpeşe ) ya 4 gün 5 gün eksi yazarsa ? Fön şu ana kadar kertiği borsa istanbuldaki işlemlerde kullanıyor. Bu kertik daha da büyüdüğünde nasıl hareket edecekler ?
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    mesela refiye portföyün raptiye fönünü , borsa istanbul ile mukayese ederek , bir sitres testine tabii tutmak küllüm yanlış olur...

tga şimdilik borsa istanbulda işlem yaptığı için onü börsa istânbül ile mukayese edebiliyorum ... ki ayriyetten tga nın bir karşılaştırma ölçütü yök... EŞİK DEĞERİ var ... o da TLREF in bileşik getirisi...

kim her sabah bir karanfil koyar gider baş ucuna ?
    .....
    sen yalnızca naz yapmayı bilirsin ...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    neye bakıyosunuz , sizin kalvyenizde tuş yok mu bi şeyler yazıp entere bassanıza... ömür dediğin zaten kısa , varsa fikrin dök hayata... bugün perşembe yarın da cumartesi herhalde... öylesine dedim

Sayfa 839/1002 İlkİlk ... 339739789829837838839840841849889939 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •