Sayfa 84/1200 İlkİlk ... 34748283848586941341845841084 ... SonSon
Arama sonucu : 9598 madde; 665 - 672 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

1.  Alıntı Originally Posted by bulut1-53 Yazıyı Oku

kanalın içine dönüp dönmeyeceği takip edilmeli ytd
    Şimdi arkadaşlar araştırmayı sevmiyorsunuz.
    Arkada bazı tahtalarda rsı üzerinden çalışmalar mevcut benim çizgilerimin aynısını grafiklerinize koyun işleyişe bakarsanız aynı zaman ben bunlara anlattığım diğer indikatörle harmanlayıpta buraya sunuyorum çalışılmış çok .
    Yukardaki tahtayı burda arkadaşın bir tanesi yorumlamamı rica etmişti tahta 11 lerdeydi herhalde o hesaplamada rsı üzerinden çıkarak hesaplamalar yapıldı .Grafiğini açtığınızda ne anlatmak istediğimi rsı bazında anlarsınız.

2. Akaşam müsahit olursam bu RSI üzerinden bugun kü takibimde veya elimde olan tahtalarda grafik üzerinden yorumlayacam.
    bol kazançlar seansa dönelim.

3. clebi fena durmuyor dokmesini tamamladi gibi

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    clebi fena durmuyor dokmesini tamamladi gibi
    Aynen.

Ufak grafiklerde dip olusumunun sonuna gelmis olabilir.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

5.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    Aynen.

Ufak grafiklerde dip olusumunun sonuna gelmis olabilir.
    geafik atamiyorum kusura bakmayin ...

tahtanin olumsuz yanı sığ olması...

ama teknik takas guzel duruyor uc gundur izliyorum ...

bu arada birsey sormak istiyorum ben macd un dipteki uyumsuzlugunu pozitif uyumsuzluk olarak biliyorum ancak sizin yukardaki yazinizda farkli degerlendirmissiniz ikisi ayni sey degilmi ?
    sevmem dediginiz pozitf uyumsuzluk macd uuumsuzlugu olmuyormu ?

6.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku

Ben rsi pek kullanmam.
    Asiri alim ve satima bakarim sadece.
    Bide ayi piyasasindan bogaya yada bogadan ayiya geciste rsi 50 seviyesini asagib yukari kirilim yerlerinde bakarim.
    Ama inanin rsi yi cok tavsiye etmem.

Macd cok kullanirim. Boga ve ayi piyasasinin en buyuk isaretini macd verir. Ama cok calisip cok iyi yorumlamak gerekir.
    Her periyotta kullanilir. 5 dakikalik periyotta bile macd ile cok guzel.islem yapilir..
    Ama ben ortalama kullaniyorum. 5-21 ve 10-21 ortalamayi tavsiye ederim.
    Kisa orta vade alimlarda 50 gunlugu tavsiye ederim. Tabi kagittan kagida degisir.
    Yani anlat anlat bitmez. Her kagit boga , ayi ve trendsiz donemlerde farkli calisabiliyor.
    Bunlari anlamak icin surekli grafik bakmak ve surekli calismak gerekir.
    Cenk etmek gerekir

Pozitif uyumsuzluk cok zararlidir bana gore. Erken sattirir yada dipte erken aldirir.
    Ama macd de uyzumsuzluk hayat kurtarir yada muthis kazandirir.
    Sonuc olarak bunlar anlatarak yada okuyarak ogrenilmez yasayarak ve calisarak ogrenilir.
    Bol kazanclar.
     Alıntı Originally Posted by bulut1-53 Yazıyı Oku
    Göstergeler grubu fiyat hareketlerinin belli matematiksel gerçekliklerinden yararlanılarak elde edilen sonuçların kati sayısal değerlerle ifade edilme şeklidir. Göstergeler neden ve sonuçları sorgulamaz. Grafik üzerine yerleştirildiklerinde belirli matematiksel hesaplamalar yöntemiyle sonuçlar doğurur ve grafiğe iliştirerek gösterir. Göstergeler fiyat hareketlerinin tarihsel sürecinde belirli baskılar altında hep aynı sonucu doğurmaya yatkın olduğu gerçeğiyle üretilmiş olup fiyatların kati değer hareketiyle şimdiki durumu ilişkilendirir.

MACD göstergesi genel yapı itibariyle kısa dönemdeki fiyat eğilimini uzun dönemdeki fiyat eğilimi ile karşılaştıran ve son dönemdeki piyasa değişimini görsel olarak grafiğe yansıtan bir göstergedir.
    MACD bu iki karşılaştırma dışında 9 günlük üssel ortalamayı da aynı görsel alanda histogram olarak göstermektedir. Dolayısıyla çok kısa vadedeki piyasa değişimini gösterebilmesi açısından erkenci bir gösterge görevi görür. Bu nedenle pozisyona giriş noktalarının seçiminde fazlasıyla tercih nedeni olur.

periyot içindeki günlere ait düşüşleri ve yükselişleri ayrı ayrı toplar, ortalamalarını hesaplar ve şu anki fiyat seviyesi ile karşılaştırır. Bu sayede yatırım aracının kendi iç gücüyle talebi karşılayıp karşılayamayacağını anlamaya çalışır. Geçmiş dönemdeki talepler karşısında oluşan fiyat cevabı RSI için en önemli veridir ve göstergenin temeli bu belirtilen iç güce dayalıdır. Tahmin edeceğiniz gibi her bir yatırım aracının kendisine oluşan alım veya satım taleplerine farklı boyutta fiyat hareketiyle cevap vermesi pek muhtemeldir. RSI’ın temel amacı yatırım aracının bu fiyat cevabını geçmiş günlerin ortalamasıyla anlamak ve bugünkü taleplerin yaratacağı etkiyi kestirebilmektir. Dolayısıyla RSI mevcut fiyatın talebi karşılama yetisini belirli sınırlar içinde mümkün görürken, bu sınırların dışına çıkan taleplerin aşırı olacağını ve bir süre sonra fiyatın bunu karşılayamayacağını öngörür. Bunu da yukarıda 70, aşağıda 30 sınır çizgileri ile belirtir. Bu sınırların dışına çıkan değerin kısa vadede bir değişim göstergesi olacağı kabul edilir.

5-20-50 - 89 ortalamalar tahtasına göre parametrede oynarım.
    Bu yorumlamaları teknikçi başka indikatör ve kendi yorumunu ekleyerek sistem haline getirir.
    açıklayıcı cevaplarınız için her ikinizede çok teşekkür ederim...

sindire sindire okuyup hazmetmem lazım...

7.  Alıntı Originally Posted by yucin Yazıyı Oku
    Yıllardır hep yazarım hala yazıyorum SODA-PETKM elele yeni zirvelere.....İki hissede beklentiler bitmiyor taze ve sıcak uzuuunnn vade tabi ki burda olursak 2-3 sene sonra ne olucak hayırlısıyla bakalım.....

Sırayla zirve tazeliyorlar MaaşALLAH deyin hisselerime...
    Almak, satmak ,tutmak herkesin kendini bağlar o kaddarr...(ytd değil şahsi fikirlerimdir.)

8. hocam kareli teknik olarak yorumlayabilir misiniz ?

Sayfa 84/1200 İlkİlk ... 34748283848586941341845841084 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •