Imar barisi haric sn Selka'ya katiliyorum.
Pasif varliklar konusunda da cok hakli.
Herkesin kenarda kosede bir sekilde bir varligi var.
Ama ev ama araba ama altin, bag, bahce, tarla v.s
Guclu sosyal yapi da cok onemli.
Kimse yakin akrabasinin ac sefil olmasina razi olmaz.
2000 de bizde de cok genis bir kitle issiz kaldi ama Arjantin'deki gibi marketler yagmalanmadi.
Simdi gelelim en onemli konuya.
Temel fark cok onemli.
Tr'nin batmasina, kaosa suruklenmesine goz yummak aninda milyonlarca kisinin, multecinin AB sinirlarina dayanmasi daha da kotusu ortadogu bok cukuru ile AB'nin direk komsu olmasi demektir.
Bu nedenle ne yapar ederler bu ulkeyi yuzdururler.
Ha cok palazlanmasina da musade etmezler.
AB'ye de almazlar cunku bilirler ki aldiklari gun bok cukuru ile onlar sinirdas olacaklardir.
Yani siz rahat olun kriz olur ama ulke batmaz.
Calisir borclarini da oder duze de cikar ama hic bir zaman bizim cocuklarimizin yasamasini istedigimiz ozellikte bir ulke olamaz.
Siddetli bir krizde en buyuk darbeyi gecmiste oldugu gibi TL de olanlar yer bu kesindir.
Hisse senedinde olmak da sn. Selka'nin dedigi gibi TL de olmaktan daha iyidir.
2001 subatta bir gecede dolar 3 katina ciktigi gunun sabahi bistte her sey tavan olmustu cunku alicilar hisse senetlerinin arkasinda reel varliklar oldugunu biliyorlardi.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sn Dudu,
Alıntıda kalan iki kısım ile ilgili sorum var.
1-) Sosyal yapının 2001'deki ile ne kadar benzer olduğunu düşünüyorsunuz?
2-) AB'ye alma konusunda da AB'nin nüfus projeksiyonlarına bakınca azalan çalışma çağındaki nüfusu göz önüne alırsak almak zorunda kalabilirler gibi geliyor. Robotların ve yapay zekanın birçok anlamda iş hayatına adapte edilmezse kısa sürede.
Bu vesileyle bir de halinizi hatrınızı sorayım, ne zamandır soru sormuyorum size.
Teşekkürler.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesekkur ederim sn. Miriel iyiyim yuruyuslerime devam ediyorum.
Dogrudur sosyal doku eskisi gibi degil ama yine de batidaki gibi de degil.
Ben bu egitim seviyesi ile bizim genc nufusun batinin isine yarayacagini dusunmuyorum.
Yanlis hatirlamiyorsam bir kac sene evvel bir batili ulke bizim egitim sistemimiz hakkinda bir arastirma yaptirmis ve sonuclari paylasmisti.
PISA testlerindeki seviyemiz bizim onlarin istedigi seviyede katma degerli urunler uretemeyecegimizi gosteriyor.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Egzersiz ve kaliteli beslenme önemli, gençlere iyi örneksiniz.
Evet, uluslararası sınavlarda derece düşük fakat dağılım da oldukça heterojen. Dağılımın pozitif taraftaki ucu da analitik anlamda oldukça iyi, Boğaziçi İtü Koç Odtü Bilkent vb.
İş gücünü dışarıdan almazsa bu problem için tek çare robotlar sanırım, sizce nasıl çözerler?
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri