ben uzun vadeciyim, TL ye dönmediğim sürece zararım falan yok. dolarım yine aynı dolar. kimse kusura bakmasında benim TL ye dönme niyetim yok. ha şu olur doların bir kısmı ile CHF,GBP,EUR arbitraj yapabilirim. ama neden TL de durmam gerektiğini burada kimse açıklayamadı,hep realiteden uzak miyop cevaplar verildi. yani FASA FİSO. şu kesindir: TL vadede olan %99 devalden kaçamaz,keklik gibi avlanır. ben kimseye niye şöyle böyle yaptın demiyorum ama nedense bana dolarda olduğum için bir düşmanlık var,bence bu düşmanlık değil HASET.
Adam orada rahat ise ki oyle oldugunu soyluyor daha ne kurcaliyorsunuz?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bir gun gelecek ben de tum kagitlarimi satip, parami dovize cevirip muhtemelen Tr'deki faizin 1/3 une razi olarak yurtdisina gidecegim.
Sirf huzurlu olmak icin bu bedeli odeyecegim.
Ben Power'i cok cok iyi anlayabiliyorum.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Düşmanlık yok , doğru yoldasınız uzun vadede.
Ama yaptğınız 100 bin tl lik aracı kaskolamak için 3000tl her yıl vermeye benziyor. 5 yıl boyunca bir sorun olmadı diyelim 15000 zarar. Yani doğru yoktur kesin bir şekilde, eğer kaza yaparsa arabanız haklı çıkarsınız. Tabii bu kazada can kaybetmemek koşuluyla.
Dolar sizin kaskonuz , arabaya kasko yaptırmaktan bir farkı yok, ama çok yüksek bir kasko bedelinzi var şua anda. Kaza durumu ise ülkede devalasyon olmasıdır, bu durumda paranızı çekebilirseniz -kazadan sağ çıkabilireniz- sorun yok kardasınız .
İlgilenenler için önemli bir haber!
Osmanlı Yatırım Menkul Değerler özel varlık yönetimi müşterilerine İsviçre'de UBS nezdinde takas, saklama vb hizmetler veren hesap açıyor. Mevduat, hisse, vb küresel ölçüde yatırımlarınız, hatta kredi kartınız, internet bankacılığınız UBS nezdindeki hesabınız üzerinden gerçekleşiyor.
Detaylar için Osmanlı Yatırım Menkul Değerler'i aramanız gerekiyor.
Yer İmleri