Sayfa 842/1004 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852892942 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 6,729 - 6,736 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

1.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    Peker GYO ve Timur Gayrimenkul'un ve Timur'un Murabahat'tan olan alacaklarının
    tasfiyesi için "Fesih ve Tasfiye Protokolü" imzalandı.
    KAP açıklaması şöyle:
    Şirketimize ait arsa üzerinde Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş.
    ("Timur") tarafından %50-%50 oranıyla hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirilen
    Ataköy Nef 22 projesinde yer alan 69 adet bağımsız bölüm 17.02.2014 tarihli satış
    vaadi sözleşmesi ile %100 yabancı sermayeli (Kuveyt) Murabahat Gayrimenkul
    Çözümleri ve Turizm Ltd Şti.'ne ("Murabahat") toplam 18.386.690 USD bedelle satılmıştır.
    Aradan geçen süre içinde bu tutarın 8.963.585 USD'lik bölümü tahsil edilmiş
    ve tahsil edilen tutar Şirketimiz ile Timur arasında paylaşılmıştır. Satış
    bedelinin bakiye 9.423.105 USD'lik bölümü ise tahsil edilememiştir.
    Şirketimiz ve Timur'un Murabahat'tan olan alacaklarının tasfiyesi için üç firma
    arasında 16.12.2020 tarihli "Fesih ve Tasfiye Protokolü" imzalanmıştır. Protokole
    göre Murabahat borcuna karşılık 37 adet bağımsız bölümü iade etmiş, Şirketimiz
    ve Timur iade alınan bağımsız bölümlerde %50-%50 hissedar durumuna gelmiştir.
    İade alınan 37 adet bağımsız bölümlerin (%100 hissesinin) piyasa değeri Reel Gayrimenkul
    Değerleme A.Ş. tarafından 33.610.000,00 TL olarak takdir edilmiş olup,
    değerleme raporunun bir örneği ekte yer almaktadır.
    Çok özür dilerim arkadaşlar bu satış çok eski bir satışmış ve o bilançoda karın kaynağını üstadım göremedim demişti, galiba bilançodaki karın kaynağı o satış, hisse için söyediklerimi geri alıyorum.

yalnız
    ne olur paylaşımları sizlerde dikkatli okuyun ve yanlışlarımızı göremediklerimizi gözümüzden kaçanları birlikte görelim(galiba haber yeni düştüğü için tarihe bakmayı önemsememişim)

Duhul
    Aug 2020
    İkamet
    İSTANBUL-- BEYKOZLUYUZ
    Gönderi
    937
    Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
    Özet Bilgi
    KAYITLI SERMAYE TAVANI VE SÜRESİ HAKKINDA
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
    Hayır
    Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    18.12.2020
    İlgili İşlem
    Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
    Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    100.000.000
    Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    180.000.000
    Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
    31.12.2025
    Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
    6
    Ek Açıklamalar
    Şirket Yönetim Kurulu, 18.12.2020 tarihinde şirket merkezinde toplanarak aşağıda yer verilen hususları görüşmüş ve oybirliği ile karara bağlamıştır.

1. Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("Kurul") II–18.1 sayılı "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği" ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının 100.000.000-TL'den 180.000.000 TL'ye çıkarılması ve kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yıllarını kapsayacak şekilde 5 yıl süre için uzatılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınmasına,

2. Kurul'un kayıtlı sermaye sistemine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesinin "Kayıtlı Sermaye" başlıklı 6'ncı maddesinin ekli tadil tasarısı doğrultusunda tadiline,

3. Konunun gerçekleşmesi için, Kurul, Ticaret Bakanlığı, Şirket Genel Kurulu, Ticaret Sicili Müdürlüğü gibi ilgili ve yetkili merciler nezdinde, Türk Ticaret Kanunu ile sermaye piyasası mevzuatı uyarınca gerekli bütün muamelelerin yerine getirilmesine ve ilk Genel Kurul'da pay sahiplerimizin onayına sunulmasına

oybirliği ile karar verilmiştir.

Saygılarımızla.

Duhul
    Aug 2020
    İkamet
    İSTANBUL-- BEYKOZLUYUZ
    Gönderi
    937
     Alıntı Originally Posted by Dedektifjjdj Yazıyı Oku
    Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
    Özet Bilgi
    KAYITLI SERMAYE TAVANI VE SÜRESİ HAKKINDA
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
    Hayır
    Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    18.12.2020
    İlgili İşlem
    Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
    Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    100.000.000
    Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    180.000.000
    Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
    31.12.2025
    Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
    6
    Ek Açıklamalar
    Şirket Yönetim Kurulu, 18.12.2020 tarihinde şirket merkezinde toplanarak aşağıda yer verilen hususları görüşmüş ve oybirliği ile karara bağlamıştır.

1. Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("Kurul") II–18.1 sayılı "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği" ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının 100.000.000-TL'den 180.000.000 TL'ye çıkarılması ve kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yıllarını kapsayacak şekilde 5 yıl süre için uzatılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınmasına,

2. Kurul'un kayıtlı sermaye sistemine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde, Şirket Esas Sözleşmesinin "Kayıtlı Sermaye" başlıklı 6'ncı maddesinin ekli tadil tasarısı doğrultusunda tadiline,

3. Konunun gerçekleşmesi için, Kurul, Ticaret Bakanlığı, Şirket Genel Kurulu, Ticaret Sicili Müdürlüğü gibi ilgili ve yetkili merciler nezdinde, Türk Ticaret Kanunu ile sermaye piyasası mevzuatı uyarınca gerekli bütün muamelelerin yerine getirilmesine ve ilk Genel Kurul'da pay sahiplerimizin onayına sunulmasına

oybirliği ile karar verilmiştir.

Saygılarımızla.
    Tecrübeli arkadaşlar bu kap ne demek istiyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Peker tam olarak Repertuvarımıza girmemişti. Karmaşık bir yapısı da var zaten. Gedza ya finansallarına tekrar bir daha baktım. Değişen hiç bir şey yok. Yine aynı eski Gedza...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

5.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Yaşını ve tecrubeni bilmiyorum, Ancak biz yabancının bizim piyasamızda hiç olmadığı dönemlerde 3,7 cent lere bisttin gittiğini yaşadık.
    Yabancı herzaman doğruyu yapıyor algısı çok yanlış...Algoritma döneminden sonra yabancı yı sağıyor piyasa unutma.
    İşc ve bankalar beta olarak BIST i çok fazla etkileyemez bu dönemde , bankalar yeni bir serüvene hazırlanıyor ,BIST e pozitif etkileri sınırlı olacak.
    Gedza için henüz hikaye baslamadı ki.
    İyimserlik değil konu, 9/11 ay sonra tekrar düşüncelerimizi sorgularız ,ölmezsek..
    Zaman , bu noktadan sonra kazananlar sınırlı kalacak ama çok kazanacak.(Doğru pozisyonlar)
    Genel BIST te 10 yıllık vadede yatırımcı kazanma oranı %2 dir..Bu kesim kimden kazanıyor sence ?
    Saygılar

craps, pawnstar, svilengrad
    Sayın thejackalav Sizin öngörünüze göre bu saatten sonra hangi hisse yada sektörler daha ön planda olur?

6.  Alıntı Originally Posted by delular Yazıyı Oku
    Sayın thejackalav Sizin öngörünüze göre bu saatten sonra hangi hisse yada sektörler daha ön planda olur?
    Öncelik bankalar, sebebi karlılıklarındaki artış, işletme maliyetleri deki düşüş ve en önemlisi çok iskontolu bırakılmaları...zamanı geldi.
    Sektörel olarak birşey söylemek yerine, şeffaf,karlı, üretken , sermayesi küçük ve sermaye arttırımı yapan tahtalar dikkate alınmalı...
    Sebebi piyasada olumsuz ve negatif beklenmeyen gelişmede( kral çıplak döneminde) bu tahtalar ayakta kalacaktır.
    Saygılar

hakuna matara....memento mori.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Herkesin yatırım anlayışı farklı. Kimse kimsenin etkisinde kalmamalı bence. Görüyorsunuz işte, birinin iyi dediğini diğeri tasvip etmiyor. Masaya yatırıyoruz, bir şey göremiyoruz. Strateji farkı işte. Herkes kendi yolunu çizmeli. Bilmiyorsa da bir uzman desteği almalı...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

8.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Yaşını ve tecrubeni bilmiyorum, Ancak biz yabancının bizim piyasamızda hiç olmadığı dönemlerde 3,7 cent lere bisttin gittiğini yaşadık.
    Yabancı herzaman doğruyu yapıyor algısı çok yanlış...Algoritma döneminden sonra yabancı yı sağıyor piyasa unutma.
    İşc ve bankalar beta olarak BIST i çok fazla etkileyemez bu dönemde , bankalar yeni bir serüvene hazırlanıyor ,BIST e pozitif etkileri sınırlı olacak.
    Gedza için henüz hikaye baslamadı ki.
    İyimserlik değil konu, 9/11 ay sonra tekrar düşüncelerimizi sorgularız ,ölmezsek..
    Zaman , bu noktadan sonra kazananlar sınırlı kalacak ama çok kazanacak.(Doğru pozisyonlar)
    Genel BIST te 10 yıllık vadede yatırımcı kazanma oranı %2 dir..Bu kesim kimden kazanıyor sence ?
    Saygılar

Ben 3.7 degil 5 cent gördüm....para girisi olmadan bist yükselmesi sinirli olur...benim bist 100 hedefim 2 cent ama kisa vade 1470 en fazla....ulke kredi notu çöp durununda yabanci fonlar sinirli gelir...bankalar ve birkac sanayi sirketi haric cok guzel balon var...faizler yukseldigi ortamda bist 2.plana kalir...

Sayfa 842/1004 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852892942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •