Hirsiz olunmasa gelismekte olan ulkeler para birimi endeksine gore bugun 3 TL olabilecekken pakro hirsiz cetelerinin operasyonlariyla 7 TL’yi goren USD eli tetikte bekliyor.
Hirsiz olunmasa gelismekte olan ulkeler para birimi endeksine gore bugun 3 TL olabilecekken pakro hirsiz cetelerinin operasyonlariyla 7 TL’yi goren USD eli tetikte bekliyor.
sorun yok dostum.
bu şekilde para kazanmak çok zordur.
özellikle faiz arbitrajı yapmak kkdf ile çok olası gözükmüyor..
niye ?
çünkü bireysel kredilerde kkdf + bsmv + peşin komisyon + sigorta masrafı var.
peki mevduatta ?
mevduatta da %15 stopaj var..
hal böyle iken..
komisyon olmazsa, sigorta olmazsa bile;
Aylık %1,85 faiz in net aylık maliyeti %2,22 ye denk gelir
yıllık basiti ise %26,64
bileşiği ise %30,145 'ye denk gelir.
net %30,145 almak için %35,464 mevduat oranı almalısın..
sigorta ve komisyonu dahil edersen işler daha da zorlaşır..
ytd.
syg,
jon dowes üstad bi excel at arkadaşlar bilgileri girsinler çat hesaplasın basit/bileşik getiriyi
bahri, özetle ilerideki nakit akımlarının bügüne indirgenmesi işi bu bono hesabı. kuponsuzsa basit zaten vade sonuna 100 düşün bugünkü değeri 100/(1+r*t/365) r faiz t de vadeye kalan gün.
kuponluysa işler biraz karışık. her kuponu bugüne indirgeyip toplaman lazım.
bu arada mevduat gibi tahvil/bono başlığı olsa fena olmaz özellikle öst ihraçlarını haber veririz duyması zor oluyor bu ihraçların. şu dönemde özellikle banka bonolarından fena getirisi olmayan kağıtlardan seçilebilir. ytd
İNG turuncu nasıl sizce
90 gün hoşgeldin % 20
Önerirmisiniz?
YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
![]()
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
![]()
Aynı düşünce ile yaklaşık iki ay önce 1.18 ile halk banktan kredi çektim faizlerin yükseleceği beklentisi ile. yarın fiba bono rezervasyonumu yaptım. 24.61 oran ile yeni yeni kendini kurtarmaya başladı. 1.86 oran ile kurtarmaz, bu oranlar düşük.
Yer İmleri