-

Originally Posted by
bahri
mevcut kıymet tipi : sabit kuponlu devlet tahvili
kıymet kodu : trt141118t19
ihraç : yurt içi
döviz cinsi : tl
ihraç : 20 11 2013
vade sonu 14 11 2018
nominal : 60652
alış(temiz) : 96,73
satış(kirli) : 98,90
yıllık basit faiz : 22.81
yıllık bileşik faiz :24.12
alış : 58,665,65
birikmiş faiz :1334,34
komisyon : 0
mevduat hesabından tahsil tutarı :59.999
işlem tutarı : 59,999
kupon başlangıcı : 16,05 .2018
kupon ödeme : 14 11 2018
yıllık kupon ödeme 2
yıllık kupon faizi :8,80
kupon ödeme brüt : 2,668,69
kupon ödeme net : 2535,25
Dün ekranda gördüğüm rakamlar bunlardı jondowes üstad aslında yardımcı olursa çok sevinirim
Hakkikaen karisikmis bunu biz cozemeyiz. banka bunu bize bedavaya yedirmez gibi geliyor
-

Originally Posted by
Burak
peki yabanci banka tl'yi ne yapiyor? rezerv para olmadigina gore ne icin ihtiyac duyuyor?
Bol ve ucuz bizim paramız ile istediği zaman bizi vuruyor. Aşırı borçlanma sonucu bu tür ataklara karşı direncimiz zayıflıyor. Bu nedenle aşırı borçlanma milli güvenliği tehdit eden bir unsur olarak dikkate alınmalı.
-
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...devlet-tahvili dun 24.11 kagidi 23.78 di basit bugün 22.40 gevseme var gibi.kuponlu 20.94. olmasi lazim
-
Dolar alana yazık olacak .5 testi yapacak .Ben alırsam 4.90-5.00 gibi almayı düşünüyorum .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

Originally Posted by
paramanya
Hakkikaen karisikmis bunu biz cozemeyiz. banka bunu bize bedavaya yedirmez gibi geliyor
mt lerde bilmiyor inan 20 dakika telefonda konuştuk benim hesabıma göre bu faiz oranına göre daha çok getirmesi lazım ama bakıyorum baya düşük çıkıyor hemen vazgeçtim aslında bu konuda tecrübeli üstadlar bize bu hesabı öğretseler en azından bono da bizim için güçlü bir alternatif olabilir
-

Originally Posted by
Omega0607
Dolar alana yazık olacak .5 testi yapacak .Ben alırsam 4.90-5.00 gibi almayı düşünüyorum .
4,5 olursa full, 4,90 olursa 1/2 girmeyi düşünüyorum(ah keşke..)
Not: tamam gülmeyin fazla😅
-

Originally Posted by
YapraksızYonca
4,5 olursa full, 4,90 olursa 1/2 girmeyi düşünüyorum(ah keşke..)
5 lerden max 6.50 yapar sonra yine gevser ...6.50 de çık bence öyle birşey olursa..
6.50 yi de halkbank cezası açıklanınca göreceğiz bence.Ama ceza makul diye kabul ederse piyasa yine tl ye dönüş olur
-
Faiz yukarda kalırsa..Yani enflasyon artı 10 puan falan faiz verirsek..Dolar artmaz azalır..Ama bu süreçte gelmiş geçmiş en büyük ekonomik sıkıntıları da yaşarız..
Bence bizimkiler faizi fazla artırmaz..Ama artırır..Dolar yavaş yavaş 5 seviyelerinde dalgalanır sonra yavaştan yükselmeye devam eder..
İstisna: Dış konjonktür, savaş, trump..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri