Sayfa 845/1013 İlkİlk ... 345745795835843844845846847855895945 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,753 - 6,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu ülkenin şirazesi kaydı bir kere....

Artık doğru dürüst bir cilt yapmak olası değil...

Modern, hür ve oturaklı bir ülkede her kurum varoluş amacına uygun olarak görevini ifa eder.

Demokratik toplumların olmazsa olmaz basındır.

Toplum için doğruyu yanlışı, kötüyü iyiyi, haklıyı haksızı, hırsızı arifi duyurur haberleriyle.

Bu ülkede bir ana muhalefet milletvekili 25 yıl hapse mahkum edilmiş. Hapse konmuş.

Anamuhalefet partisi başkanı ( 70 yaşında), ülkenin başkentinden İstanbula yürüme kararı almış.

Elinde adalet yazan bir pankart...

Ve Milliyet ve Vatan gibi aynı gruba bağlı iki gazetede bu konuda tek satır bir bilgilendirme yok.

Kör ve sağırlar sanki.

Basını bu kadar teslim olmuş bir ülkede kur üç olsa ne yazar beş olsa kime ne...

Hani bu durumlara uygun halkımızın rahatlatıcı bir lafı vardır :

- ko dötüne rahvan gitsin...
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 15-06-2017 saat: 15:09.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye'de büyümeyi direk olarak etkileyen en kuvvetli parametre *kurdur*. Döviz kuru yükseldiğinde , düştüğünde ise ara malları pahalılaşır,büyüme düşer, ekonomik faaliyet azalır, işsizlik artar. Kur'un düşük kalması ve böylece büyümenin yüksek çıkması hedeflendiğinden faiz yüksek uygulanmaktadır. Türkiye'nin gelişmesi açısından negatiftir, kısa vadeli ve bencilce bir politikadır ama varlık sahiplerini ve ticaret erbabını sevindirir, ileriki nesillerin rızıkları bugünden harcanır.
    Büyümek ile gelişmek aynı şey değildir.
    Ancak tam tersini yapmakta (yüksek kur, düşük faiz+ yüksek enflasyon) çalışan profilinin eğitim seviyesi nedeniyle sonuç vermeyecektir. Bu nedenle denize düşen yılana sarılmıştır.
    Şu anda denizde boğulmak yerine yılanla (yüksek faiz) kardeş olduk bindik sırtına dalgaların üstünden kayıyoruz. Mutluyuz ta ki yılan yorulup bizi sırtından atmak için ısırana kadar.
    Kardeş çok güzel yazıyorsun..
    Daa..

Neyin ne olduğu belli değil..

Belli olan..

Küçük bir ekonomiyiz..Bakma yaygaraya..

FED bir süre öncesine kadar aylık 85milyar dolar alıyordu..

Nerede ise 10 ayda bi Türkiye alıyordu..

Bu paranın yüzde 1-2 si TR gelse dolar böyle 3.50 borsa 150.000 oluveriyor..

Hiç bir şeyin bir mantığı yok bu ülkede..

Bütün rakamlar saçmalık..Haaa 80 lerde 90 larda da böyle idi..
    Şimdi daha da katmerli.
    Kelime oyunlarıda işin içine katıldı..
    Evet öyle ama değil işte..O nu onun içine katamıyoruz..Ama var mı var..

yersen işte..

Bu rakamlara göre de ne dolar tahmini yapılabilir ne ekonomi konuşulabilir..

Bora Ağabey harikasın..
    Ben daha ağırını yazardım..İyiki sen yazdın.

3. Yahu yüksek faiz = düşük kur = bir yerden sonra çok değerli TL ve = devalüasyon standart yıllarca bu denklem bozulmadı hani bozulacağınada imkan tanımıyorum.
    Trump şerrosu olmasa dxy çoktan nerelerdeydi de şu beceriksizi getirdiler başa adam kaç aydır yatıyor ayı gibi daha reform yapacakta falanda filanda şunun yerine bir clinton gelse şimdiye o reformlar yapılmış üstüne ek ne yapabilirizin peşindeydi ama ABD lilerde oylamada herkesten beter çıktı hani şu sarı öküzü seçmek için gerçekten eşşek olmak lazım be.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

4. Borsalar ihlallerden geri dönüyor bugün ufaktan ufaktan DOW ve DAX ın grafiklerini atıyordum da ağbi ne alaka denildi işte onlar göçtimmi bizim vadeli düşüyor vadeli düşünce usdtry katmerli artıyor falan hani atayımmı dow dax ve bizim vadeliyi hııııı biizm vadeliyi PA cinsinden inceledim ama neyse :D
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

5. Ülke batıyor denir çevreme bakarım
    araba ev satışları patlamış millet 3 gün tatilde bile prag yapıp gelme telaşında
    cep değiştir eşyaları komple at yenisini al.
    ay acaba 3 yaşındaki kızımız piyano dersi mi alsın yoksa latince mi öğrenmeye başlasın..
    ama sorsan..
    yahu çok kötüyüz..
    et olmuş 50 tl..nereye gidiyor bu ülke..

Bi bakarsın rakamlar müthiş..ekonomi harika..

Bir anda cepten sorunlar yumağı çıkı çıkı verir ortalık karışır polis asker sokağa iner..

Bak bir anda..

Borsa yüzde 50 dolar bazında düşer ..

Ülke batıyordur..

Ben 40 yaşıma geldim..

Bu ülke de çok kriz gördüm..

Hepde gizli bir el taaaaammm ipten çekiverdi bizi..

Bunu bilimsel bir akıla anlatamazsın..İmkansız..
    Bu kadar krizle bu kadar çöküşle karşı karşıya kalınacak
    hep 007 james bond durumları olacak..
    Olmaz arkadaş...

Bana artık anlatamazsın..

Dolar borsa faiz..

Onların kafasında bir değer var..

Kim onlar..THEY ...bilmiyorum birileri..integraldeki C sabiti..X bilinmeyeni..
    Ama varlar eminim..

Siyaset ise o birilerinin oyun alanı..

Duruma göre faiz iyi dolar kaka
    Dolar iyi suriye kötü katar iyi
    Suudi arabistan iyi rusya bombok amerika dostumuz
    Hayır amerika düşman iran dostumuz..

eraaaggg....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İzmir gibi İstanbula göre herşeyin çok daha mütevazı olduğu, etrafı münbit bahçe ve tarlalarla, tarım için yaratılmış ovalarla dolu, güneş ve bolluk ülkesinde, manava gidiyorsun, hala bu saatte domates 3 lira, erik 8 lira, kiraz (bu sene acaip bir rekolte var sanırım) 10 lira ortalama, yeşil fasulye hala 8 lira...

Neymiş...Enflasyon % 12 imiş...

Bu ülke halkının ortalama geliri belli. Emekli maaşı belli.

Yayınlıyorlar , sefalet sınırı belli. Açlık sınırı belli.

Bu insanların gelirlerini sarf ettikleri gıda (sebze meyva et, tavuk balık yağ peynir ekmek) fiyatları geçen yıldan bu yıla asgari % 25 arttı. Asgari.

Bir yalan dolan ülkesi olduk 15 senedir.

Sadece algı operasyonu ile uğraşan acaip büyük bir kurumları olmalı.

Sadece istatistik verileri ayarlama enstitüsü ( Ahmet Hamdi Tanpınar bağışlasın beni) için çalışan binlerce uzman olmalı.

Bunların başında kim ben biliyorum...

Dün hesap uzmanlarını tartışıyorduk.

İşte bunlardan en kötü ahlaklı birisi bunların başında bence.

Her siyaset döneminde de bir tane buldular hesap uzmanlarından kendilerine uygununu...

Malum silah değil nasıl kullanıldığı önemli...

7. Yapilacak bir sey yok.

Bir tek oy hakkimiz var onda da hile yapiyorlar.

Bu millet tarihte her zaman kendi devletini kendi yikmistir.

Yine bulur bir yolunu.

8. mesele ekonomi değil.

memleketin geneli sürünme seviyesinde olduğu için de batmayız.

ama aynı ülkede üç farklı grup oluşturduk maalesef.

birbirini anlamayan, dinlemeyen yığınlar.

işimiz zor.

artık taban çalışmasının bitmiş olduğunu düşünüyorum.

Sayfa 845/1013 İlkİlk ... 345745795835843844845846847855895945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •