Sayfa 85/169 İlkİlk ... 3575838485868795135 ... SonSon
Arama sonucu : 1347 madde; 673 - 680 arası.

Konu: Altın vurus v

Altın vurus v

Sayın Mesut72 ve Sayın mimar001,

iMKB miz kurulduğu günden beri, "Cikislarina" finans kağıtları ile baslamıştır.
    Sanayi endeksi ve BiST de bulunan diğer "IVIR ZIVIR" kagitlarin (Kucuk sermaye sahibi, Tek amaclari borsaya KOTE olup, ......) ENDEKS uzerindeki etkileri zaten minimumdur.

Yani XU30EURO analizinin "ruhu" endeksi sürükleyen FiNANS kagitlaridir.
    Bu noktadan hareketle, geldiğimiz noktada benim şahsi beklentim, "düşen kanal hedefi olan 34 Euro" dan bir düzeltme icine girmemizdir.

Insallah yanilirim, sizler hakli cikarsiniz.

USDTL nin artisi ile baglantili olarak, BiST de de ARTIS yasanmasi durumu, bu NOKTADA "key factor" yani anahtar FAKTORDUR.

Bunu TIP dili ile aciklamaya calisayim;
    Hepimizin bildigi gibi, Yilan sokmuş¸ bir insanin AŞISI da yine Yılan zehirinden üretilmiştir.
    ANCAK, doz fazla verilirse o AŞI aşı olmaktan cikar, yine ZEHiR olur!

Yani, USDTL nin bir noktaya kadar artışına, BiST'in yükselişiinn denklemi olabilir, ANCAK bu ARTIŞA artış doyum noktasini" gecirdigi ANDA AŞI olmaktan çıkar, ZEHiR olmaya başlar .

Bu TOPiK'i actigimdan beri 3'lu kombinasyon ile ANALiZ yaptim.

USDTL
    FAiZ
    XU30EURO

Sac ayağındaki bu analizlerden 1 tanesinin AYARININ KACMASI (Over doze) hastayi KOMAYA SOKAR!
    Bu yazımı saklayin, ileride dönner bakar, nostalji yaparız?

XBANKAEURO grafigim.

Döviz ve Faiz ateşinin de bu durumda "dikkatle" izlenmesi gerekmektedir.
    34 EURO civarında yaşanaBİLECEK DUZELTMEDEN BAHSEDIYORUM, Farkı farkedin lütfen, ÇÖKÜŞDEN bahsetmiyorum!
    Duzeltme SONRASI o yukaridaki direnc cizgisi gecilecektir..
    Son düzenleme : bikmisbroker; 28-10-2017 saat: 15:35.
    YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

2. Daha nasil yazsin sayin babo
    Buarada kralice icin usd ye karsi yükleneceğini bekliyordum fakat yerinde saymaya basladi bu neni huysuzlandirmiyor degil.Guncel yorumlarinizi paylasabilirseniz memnun olurum.Tesekkurler

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdığım mesajlar ve paylaştığım grafikler şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by bikmisbroker Yazıyı Oku
    Sayın Mesut72 ve Sayın mimar001,

iMKB miz kurulduğu günden beri, "Cikislarina" finans kağıtları ile baslamıştır.
    Sanayi endeksi ve BiST de bulunan diğer "IVIR ZIVIR" kagitlarin (Kucuk sermaye sahibi, Tek amaclari borsaya KOTE olup, ......) ENDEKS uzerindeki etkileri zaten minimumdur.

Yani XU30EURO analizinin "ruhu" endeksi sürükleyen FiNANS kagitlaridir.
    Bu noktadan hareketle, geldiğimiz noktada benim şahsi beklentim, "düşen kanal hedefi olan 34 Euro" dan bir düzeltme icine girmemizdir.

Insallah yanilirim, sizler hakli cikarsiniz.

USDTL nin artisi ile baglantili olarak, BiST de de ARTIS yasanmasi durumu, bu NOKTADA "key factor" yani anahtar FAKTORDUR.

Bunu TIP dili ile aciklamaya calisayim;
    Hepimizin bildigi gibi, Yilan sokmuş¸ bir insanin AŞISI da yine Yılan zehirinden üretilmiştir.
    ANCAK, doz fazla verilirse o AŞI aşı olmaktan cikar, yine ZEHiR olur!

Yani, USDTL nin bir noktaya kadar artışına, BiST'in yükselişiinn denklemi olabilir, ANCAK bu ARTIŞA artış doyum noktasini" gecirdigi ANDA AŞI olmaktan çıkar, ZEHiR olmaya başlar .

Bu TOPiK'i actigimdan beri 3'lu kombinasyon ile ANALiZ yaptim.

USDTL
    FAiZ
    XU30EURO

Sac ayağındaki bu analizlerden 1 tanesinin AYARININ KACMASI (Over doze) hastayi KOMAYA SOKAR!
    Bu yazımı saklayin, ileride dönner bakar, nostalji yaparız?

XBANKAEURO grafigim.

Döviz ve Faiz ateşinin de bu durumda "dikkatle" izlenmesi gerekmektedir.
    34 EURO civarında yaşanaBİLECEK DUZELTMEDEN BAHSEDIYORUM, Farkı farkedin lütfen, ÇÖKÜŞDEN bahsetmiyorum!
    Duzeltme SONRASI o yukaridaki direnc cizgisi gecilecektir..

sn bıkmışbroker ,borsanın daha önceki zirvelerine baktığımızda,2007,2010.2013 (51000 dolar civarı) hep faiz dip seviyede idi (7 ve altı-hatta 2013 4.5 idi),şimdi ise 13 e dayandı-en aktif bono 12.97 ,bu durum temel analiz yönünden tezat oluşturmuyor mu?34 euro ve 13 faiz ,tşkler ,saygılar.......

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim yaradılışımda bir fevkalâdelik varsa, o da Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK

5.  Alıntı Originally Posted by ugolnili Yazıyı Oku
    sn bıkmışbroker ,borsanın daha önceki zirvelerine baktığımızda,2007,2010.2013 (51000 dolar civarı) hep faiz dip seviyede idi (7 ve altı-hatta 2013 4.5 idi),şimdi ise 13 e dayandı-en aktif bono 12.97 ,bu durum temel analiz yönünden tezat oluşturmuyor mu?34 euro ve 13 faiz ,tşkler ,saygılar.......
    evet bende bu sorunun cevabını merakla bekleyenlerdenim.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Altın vurus v

Alıntı Originally Posted by ugolnili Yazıyı Oku
    Bu “anomaly” nin farkında olmak güzel birşey.

Bildiğiniz gibi benim faizdeki beklentim %18.5 idi.

Ve yine bildiğiniz gibi “artık” Tahvil faizinin grafiğini vermiyorum.
    Çünkü “piyasada” 2.cil bir faiz oluşu!
    Bankalar “büyük paralara” tezgah altından %17.5 lara varan faizler verdiler.

Sonuçta, piyasada %17.5 faiz verilen bir ülkede %11 seviyelerindeki “Tahvil faizinin grafiğini” takip etmek artık anlamlı gelmedi.

USDTL deki değer artışı ise (bir noktaya kadar) BİST’in $ bazında “ucuzlamasını” sağladı, ki bu da bir başka “anomaly” değilmiydi?

Ama her halükarda biz ne yaptık? Mevcut “anomaly” içerisinde ki borsamızda “büyük paranın” AYAK İZLERİNİ takip ettik.

Sonuçta Bir “Teknik Analist” olarak fiyat hareketlerinin analizlerini “grafikler eşliğinde buradan yapabilirim, ve YAPTIMDA” ancak, ANOMALY nin neden ve niçinlerini ve eski fiyat hareketleri ile olan uyumsuzluklarını “grafik olarak” ve/veya TEKNİK ANALİST olarak buradan izah etmem mümkün değil.

Bir ekonomist olarak da bu konulara burada girmek ve (Temel Analiz) yapmak-derin konular çünkü-niyetinde değilim.

Beni anlayışla karşılayacağınızı umarım.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, birlik, beraberlik ve barış dolu nice güzel günler dilerim.

Sent from my iPhone using hisse.net
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

Altın vurus v

Atatürk Neden 29 Ekim Tarihini Seçti ..!
    2 yıl sonra, yani Ekim 1925’te Fahrettin Altay Paşa Çankaya’da Atatürk’ün misafiridir. Zihnini hep meşgul eden bir soru vardır.
    ‘Acaba Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti neden 29 Ekim’de ilan etmiştir.
    Neden 27 Ekim veya 1 Kasım değil?’
    Çankaya Köşkünde yemek sonrası Atatürk’ün yanına gider.
    “Paşam benim dikkatimi çekmiştir. Cumhuriyetimizin ilanının 29 Ekim gecesine denk gelmesi acaba bir tesadüf müdür?
    Üç gün evvel, beş gün sonra da olabilirdi” der.
    Bunun üzerine Atatürk şunları söyler:
    “Mütarekenin ilk günlerini hatırlarsın.
    Saray ve hükümet teslimiyeti kabul etmişti. Hükümet sarayın, saray da itilaf devletlerinin elinin altına girmişti.
    Saray bu halinden memnundu.
    Fakat ben bunu kabul edemezdim.
    Buna karşı koymakla bir çıkış yolunu temin ederek, bu mazlum milleti tarih sahnesinden silmek, ortadan kaldırmak isteyenlere karşı harekete geçmek için kendimi vazifeli saymıştım. Dünyada tek başımıza idik, fakat benim inandığım ideale benimle beraber olanlar da bağlandılar ve netice hâsıl oldu.
    Mütareke 30 Ekim 1918’de imzalanmıştı.
    Vatan parçalanmış, istilaya uğramıştı.
    Peki, 30 Ekim 1918’den bizim İzmir’e girdiğimiz tarih olan 9 Eylül 1922’ye kadar kaç yıl geçti?
    Dört yıl.
    29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ettik.
    İşte beş yıla sığdırdığımız büyük inkılâp, bizim yaşadığımız şartlara duçar olmuş, hangi milletin tarihinde vardır?
    Bu mazlum millet kendisinin hakkı olan yere ulaşmıştır, çektiğimiz acıların, sıkıntıların en büyük mükâfatı işte budur. Bütün dünya bunu görmüştür.
    Daha da görecekleri vardır. Beni en çok mesut eden hadise, bu mazlum milletin hak ettiği bu yere gelmesidir.
    Sen benim 30 Ekim 1918 sonrası günlerdeki çektiğim azabı bilirsin. Yanımdaydın.
    Mondros 30 Ekim’dir. Cumhuriyet 29 Ekim.
    İşte bu da, mazlum bir milletin ahıdır.
    Sanırım ki o zamanki devletler bunu anlamışlardır.”
    Atatürk bir an durur, elini masanın üzerine koyar ve:
    “Deyiniz ki, bu tarihten silinmek istenilen bir milletin öcüdür…”
    Fahrettin Altay
    “Ama paşam bundan hiç bahsetmediniz”
    Atatürk cevap verir:
    “Övünmek olur, övünmek benimle beraber mefkûreye inananların, milletin, ordunun hakkıdır”
    Atatürk’ün cumhuriyet ilanı için 29 Ekim tarihini seçmesinin özel nedeni bu cümlelerden de anlaşılıyor. Atatürk 30 Ekim 1918 de imzalanan Mondros Mütarekesi ile her anlamda teslimiyet içine girmiş, kendi tabiri ile esarete uğramış milletinin kaç yıl bu esaret altında kaldığı sorusuna 5 yıl cevabı vermek istemez.
    O nedenle 4 yıl 364 gün sonra cumhuriyeti ilan ederek bir ifadeyi kesinleştirmek istemiştir.
    Esaretten 1 gün önce cumhuriyeti ilan ederek bir anlamda öc almak istemiştir.
    Türk milleti 5 yıldır esaret altındadır demek ona çok zor geldiğinden Türk milleti 4 yıl esaret altında kalmıştır diyebilmek için 30 Ekime 1 gün kala cumhuriyetin ilan edilmesini istemiştir.
    Mustafa Kemal Atatürk, mağrur ve galip batılı devletlere ‘
    Ben 30 Ekim’i tanımıyorum!
    Sizden bir gün öndeyim. Siz 29 Ekim’i tanıyacaksınız!’ demiştir.

Niçin 29 Ekim'miş herkes öğrensin..

Sent from my iPhone using hisse.net
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

Sayfa 85/169 İlkİlk ... 3575838485868795135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •