Kapıkule'ye yaklaşınca gitmekten vazgeçip trenden atlıyorlardı. Ayağa kalkmayı yasakladık, pasaportları topladık ama yine de durduramadık
Tren tam Türkiye sınırından çıkarken askerimiz 3 el havaya ateş edip bizi uğurluyor. Buradan gerisi gurbet diyor. Başlar bir bir eğiliyor..!
Eşime ben İsveç'e gidiyorum dedim. O da bana çok geç kalma dedi. Bazen civar köylere oduna giderdik, yine öyle sanmış, ne bilsin garibim.
Ford Fabrikası Türkiye'den işçi isteyince bizimkiler ne kadar şoför varsa yollamış. Tabi gidince anladık ki şoför değil işçi arıyorlarmış.
Daha ilk gün beni geri yollayın dedim. 5 gün valizimi hiç açmadım. Sen işe başla da ilk trenle geri gidersin dediler. 45 yıl oldu
Hanım gitmemi istemediği için bavulumu, çamaşırlarımı hep saklamış. Baktı ben ciddiyim bu sefer de patlıcan konservesine kadar doldurmuş
Hanım inat etti, erken döneyim diye bavuluma kışlıklarımı koymadı. Öylece çıktık gurbete ama 2 yıl sonra anca dönebildim. Üşüdüğümüz yanımıza kar kaldı
Kimse demedi ki bu İsveç denen yer kutuplarda bir yerdir, aman kalın giyinin..! İncecik ceketlerle inmişiz, ben diyeyim Kars, sen de Erzurum
Forum Rules
Yer İmleri