Sayfa 85/751 İlkİlk ... 3575838485868795135185585 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 673 - 680 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    90 lı yıllar 30 lu yaşlardayım.
    Borsayla yeni tanışmışım.
    Seans salonları var ve oralardayız.
    Ben hep daldan dala.
    Bir liralık sermaye ile 100 liralık işlemler.
    İş c bedelsiz 0.30 kuruş.
    Petkim 1 lira.
    Ykb 2 lira.
    60 lı yaşlarda karadenizli bir amcamız var.
    Herkes çok zengin olduğunu biliyor.
    Tuhafiyecilikten gelme ama çalışmıyor.
    Bana birgün dediki.
    Bak abukat daldan dala zıplıyorsun kuşu yakalamaya çalışıyorsun ama bu çaban boşuna.
    Sen onun peşinde koşarken ben burda ağzımı açmış olarak bekliyorum sadece ve kuş benim ağzıma konuyor.
    Doğru söylemişti aslında rahmetli.
    Sayın evrene destek olmak için yazıyorum.
    Araştırmak sorgulamak bilimden faydalanmak mutlaka olmalı ama şans talih kader kısmette aslında olay.
    Daha sonra halka arzdan önce bahsettiğim amcamda kav hisseleride olduğunu öğrenmiştim.
    Ve borsada inanılmaz bir fiyata satmış ve hepimizi meşhur bir lokantayı kapatarak misafir etmişti.
    Bundan sonra bende daldan dala atlamayarak sadece ağzımı açarak beklemeye başladım.
    Çok iyi sonuçlarda aldım.
    Buda bir kısmet aslında.Amcam ile aynı seans salonunda olmasam yada söylediğinden bir sonuç çıkarmasam daldan dala atlarken ya sakat yada mefta olacaktım binlercesi gibi.
    Allah rahmet eylesin.
    Bildiğiniz üzere Turco sadece ülkede yaşayan bir kuştur ve çok az olarak konar😂
    Tam tersine daldan dala hareket etmek daha mantıklı olur çoğu zaman
    Bu şekilde yüzde 40 kazanma ihtimali var
    Beklentili hisse almak da yüzde 60 kazanma ihtimali var

Bak Halkbank 3 TL den 20 TL oldu
    Sonraki on sene hisse 3 lere kadar geldi
    Piayasaya güvenmek lazım
    Halkbank gitmeyecek diyorsa gitmeyecek
    THY pandemi dendi şu bu derken piyasa 15 den aldi 50 ye dayadı
    Yani doğru zamanda doğru hissede olmak daha mantıklı
    ASELSAN 9 dan 45 oldu
    Sonra bastıkça basıyorlar şimdi bana göre sıra ASELSAN da olacak bir şey
    Trcas da enerji şirketleri hareketli iken gitmezse hiçbir zaman gitmez ki Perşembe günü yüzde 5 yaptı endeksi takmadı
    Bu hareket devam edecektir büyük ihtimalle
    Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku

Piayasaya güvenmek lazım
    ASELSAN 9 dan 45 oldu
    Trcas da enerji şirketleri hareketli iken gitmezse hiçbir zaman gitmez ki Perşembe günü yüzde 5 yaptı endeksi takmadı
    Ytd
    Her sektörün, her şirketin bir döngüsü vardır..

3. Haziran kapanışı petrol fiyatı Mart kapanışından kabaca %7 fazla, dolar kuru da %14 fazla, birlikte %22 yapıyor. Petrol fiyatı son 5 hafta düştü diyoruz ama çeyrek sonlarına bakarsak yine stok karı yazacağız sanırım. Ayrıca bugünkü petrol fiyatı ve döviz kuruyla hesaplasak bile Mart kapanışına kadar %22 değilse de %15 civarı daha yukarıda çıkıyor. Sonbahar aylarında enerji piyasasının sıkıntılı olacağı konuşulup duruyor. Kurun da ne olacağı belirsiz. Böyle giderse TL bazında stok karları önümüzdeki çeyreklerde de devam edecek olabilir. İşletme sermayesi artışı, finansman maliyeti artışı, asgari ücret artışı vb. giderler ne kadar artacak, hangi taraf ne kadar baskın gelecek bakalım, ama stok karından mütevellit petrol fiyatı ve dolar kuru belirgin düşmedikçe bilançolar iyi gelmeye devam edecek olabilir, ne dersiniz?

4.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Haziran kapanışı petrol fiyatı Mart kapanışından kabaca %7 fazla, dolar kuru da %14 fazla, birlikte %22 yapıyor. Petrol fiyatı son 5 hafta düştü diyoruz ama çeyrek sonlarına bakarsak yine stok karı yazacağız sanırım. Ayrıca bugünkü petrol fiyatı ve döviz kuruyla hesaplasak bile Mart kapanışına kadar %22 değilse de %15 civarı daha yukarıda çıkıyor. Sonbahar aylarında enerji piyasasının sıkıntılı olacağı konuşulup duruyor. Kurun da ne olacağı belirsiz. Böyle giderse TL bazında stok karları önümüzdeki çeyreklerde de devam edecek olabilir. İşletme sermayesi artışı, finansman maliyeti artışı, asgari ücret artışı vb. giderler ne kadar artacak, hangi taraf ne kadar baskın gelecek bakalım, ama stok karından mütevellit petrol fiyatı ve dolar kuru belirgin düşmedikçe bilançolar iyi gelmeye devam edecek olabilir, ne dersiniz?
    Santralin ürettiği elektrik, dağıtıcı marjları ve sektör satış hacmi. Bu verilere ulaşabiliyoruz. Bunları takip etmek lazım. Birde bilançodaki net döviz açık pozisyonu azalıyor. En son Şubat 23 de tahsil etmeyi planladıkları 3m doları, erken tahsil ettiler. Olumlu gelişmeler.

Makro tarafta Türkiye de iyiye giden bir şey YOK !! TL bence hala değerli. Önümüzdeki dönem paranın maliyetinin artacağı kaçınılmaz( eurobond 5 yıllık brüt %9-10) muhtemelen hazinenin yeni ihraçlarında %12 ile dolar borçlanacağız

Not: Endeks 125-130 sent aşağısını düşünmek istemiyorum …

5.  Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku

Piayasaya güvenmek lazım
    ASELSAN 9 dan 45 oldu
    Ytd
    Hiç bir şirket/ varlık/ enstrüman sonsuza dek yüksek ivme ile getiri/ büyüme/ kar/ karlılık sürdüremez… Burda Ereğli yi 30 sene önce paketleyip, bekleyen varsa, parasını bilemiyorum x50-60 rahat yapmıştır. Böyle bir yatırımcı bulmakta zor

Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Haziran kapanışı petrol fiyatı Mart kapanışından kabaca %7 fazla, dolar kuru da %14 fazla, birlikte %22 yapıyor. Petrol fiyatı son 5 hafta düştü diyoruz ama çeyrek sonlarına bakarsak yine stok karı yazacağız sanırım. Ayrıca bugünkü petrol fiyatı ve döviz kuruyla hesaplasak bile Mart kapanışına kadar %22 değilse de %15 civarı daha yukarıda çıkıyor. Sonbahar aylarında enerji piyasasının sıkıntılı olacağı konuşulup duruyor. Kurun da ne olacağı belirsiz. Böyle giderse TL bazında stok karları önümüzdeki çeyreklerde de devam edecek olabilir. İşletme sermayesi artışı, finansman maliyeti artışı, asgari ücret artışı vb. giderler ne kadar artacak, hangi taraf ne kadar baskın gelecek bakalım, ama stok karından mütevellit petrol fiyatı ve dolar kuru belirgin düşmedikçe bilançolar iyi gelmeye devam edecek olabilir, ne dersiniz?
    Aklın yolu birdir😂
    Ama iyi bilanço pek işe yaramıyor sanki😂
    Bişi olmalı bişi olmalı

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Santralin ürettiği elektrik, dağıtıcı marjları ve sektör satış hacmi. Bu verilere ulaşabiliyoruz. Bunları takip etmek lazım. Birde bilançodaki net döviz açık pozisyonu azalıyor. En son Şubat 23 de tahsil etmeyi planladıkları 3m doları, erken tahsil ettiler. Olumlu gelişmeler.

Makro tarafta Türkiye de iyiye giden bir şey YOK !! TL bence hala değerli. Önümüzdeki dönem paranın maliyetinin artacağı kaçınılmaz( eurobond 5 yıllık brüt %9-10) muhtemelen hazinenin yeni ihraçlarında %12 ile dolar borçlanacağız

Not: Endeks 125-130 sent aşağısını düşünmek istemiyorum …
    Çok yaklaştık tehlikeli bölgeye gerçekten.
    Bence altını biz düşünmeyelimde sen düşün😂😂

Artık herkeş hemfikirdir sanırım.
    Uzun süre dünyada enflasyon olacak.
    Bizde dahada çok olacak.
    Her manada 90 lı yıllara geri döndük.
    Dinazorları göreve çağırıyorum.
    90 lar nasıldı.
    Hangi sektörler iyiydi.
    Hangi yatırım aracı rağbetteydi.
    Biraz nostalji yapalım.

Sayfa 85/751 İlkİlk ... 3575838485868795135185585 ... SonSon

Yer İmleri