Sayfa 850/892 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 6,793 - 6,800 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Putin: Ukrayna'da ateşkes anlaşması için Trump ile müzakerelere açığım

https://x.com/_yavuzc/status/1859124...d8F2ZUHt93mWtw

Ocak ayında trump başa gelince Rusya Ukrayna barış görüşmeleri konuşulmaya başlarsa herkes Ukrayna’daki barıştan kim pozitif etkilenir Ukrayna da borsadaki hisselerden kimin şirketi var herkes araştırmaya başlar.

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gesan europowerin %70 sahibidir...gesan ukraynadaki şirketin ise %100 sahibidir...geçmişte tahminen iki yıl önce şirket ile görüştüğümde ukraynadaki potansiyelin türkiyedeki potansiyelden çok daha fazla olduğunu söylemişlerdi bana..bu konu hakkında bu gün bir email attım..bakalım ne cevap verecekler...bu aralar şirketi yıllar sonra tekrardan arayacağım...ukrayna barışı olursa gesan çok olumlu etkilenir arkadaşlar..trump şimdiden barıştan söz ediyor...
    Rusya'dan, Ukrayna’nın enerji merkezlerine “kapsamlı” füze ve insansız hava aracı saldırısı
    Rusya, dün gece boyunca Ukrayna geneline hava saldırısında bulundu. 4 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı saldırılar, büyük ölçüde Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef aldı. Ukrayna medyasında, bir kez daha ülkenin enerji altyapısı, jeneratörler ve iletim istasyonlarının ana hedef olduğu haberleri yer aldı.

Saldırılar, Ukrayna’nın enerji tesislerinde “önemli hasarlara” yol açtı

Ukrayna'nın en büyük özel enerji şirketi DTEK'ten bu sabah yapılan açıklamada, son Rus füze ve insansız hava araçları saldırılarının termal enerji tesislerinde “önemli hasara” yol açtığı bildirildi. DTEK, bunun bu yıl enerji tesislerine yönelik sekizinci büyük ölçekli saldırı olduğunu belirtti.
    https://ankahaber.net/haber/detay/ru...dirisi_205701#
    Savaş gerçekten kötü birşey biz uzaktan anlayamayız tabiki. Ama gerçekten Ukrayna’da barış olursa yeniden imar için epey büyük rakamlar harcanacaktır.Şirket sanırım potansiyel Türkiye’den yüksek derken bunları biliyordur.

3.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Rusya'dan, Ukrayna’nın enerji merkezlerine “kapsamlı” füze ve insansız hava aracı saldırısı
    Rusya, dün gece boyunca Ukrayna geneline hava saldırısında bulundu. 4 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı saldırılar, büyük ölçüde Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef aldı. Ukrayna medyasında, bir kez daha ülkenin enerji altyapısı, jeneratörler ve iletim istasyonlarının ana hedef olduğu haberleri yer aldı.

Saldırılar, Ukrayna’nın enerji tesislerinde “önemli hasarlara” yol açtı

Ukrayna'nın en büyük özel enerji şirketi DTEK'ten bu sabah yapılan açıklamada, son Rus füze ve insansız hava araçları saldırılarının termal enerji tesislerinde “önemli hasara” yol açtığı bildirildi. DTEK, bunun bu yıl enerji tesislerine yönelik sekizinci büyük ölçekli saldırı olduğunu belirtti.
    https://ankahaber.net/haber/detay/ru...dirisi_205701#
    Savaş gerçekten kötü birşey biz uzaktan anlayamayız tabiki. Ama gerçekten Ukrayna’da barış olursa yeniden imar için epey büyük rakamlar harcanacaktır.Şirket sanırım potansiyel Türkiye’den yüksek derken bunları biliyordur.
    evet dostum biliyorlardı....ukrayna bakir bir pazar..öyle çok şirketin rekabet ettiği bir pazar değil..ukrayna nın tekrardan imarında hükümet yetkilileri önceliği yerleşik olan firmalara verecekler..bu yüzden de gesanın şirketi ciddi roller kapabilir...bunun için tek şartımız barışın olmasıdır arkadaşlar....tamam gesan zaten büyüyen ve çok kar eden bir şirket ama olası ukrayna beklentisi gerçekleşirse ?? var olan potansiyeli belki de iki ile çarpmak gerekecek...

tüm enerji hisselerinin içinden gesanı seçmemin en büyük nedeni budur...yoksa geçmişte cwene ,europower da almış ve diğer enerji şirketlerini de az çok tanımış biriyim...gesanın ekstrası bu beklentidir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. tabi gesanın ukraynada iş alması demek kardeş şirketi olan europoweri de doğrudan doğruya olumlu etkileyecektir...zaten gesan europowerin ürettiği ürünleri kullanacak...bu iki şirket doğrudan olumlu etkilenecek...astor da ukraynaya ürün satan bir şirket ama orada yerleşik olan ile olmayan aynı oranda etkilenmeyecek...yerleşik şirketin şansı her zaman daha fazla olur...çünkü bir çeşit yerlilik hüvviyetine giriyor şirket...oranın iş ortamı ile daha derin bağlantılar kurulabiliyor...oranın halkı ile daha güçlü bağlar kurulabiliyor...buda bu tür şirketlerin bir kaç adım önde olmasını sağlıyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. savaş çok kötü bir şey..uzaktan oyun gibi görünse de o oyun insana gerçek olarak yaklaştığında çok korkunç bir olaya dönüşüyor....ne yazık ki rusya ukraynanın enerji alt yapısına büyük hasarlar veriyor...umarım bu savaş biter ve bu alt yapıyı tekrardan türk firmaları tamir eder...türkiyedeki şirketlerin bu konuda tecrübeleri ve donanımları çok yüksek...savaş sırasında ukraynaya verdiğimiz bayraktar sihaları ukrayna halkında ciddi bir sempati yarattı...buda türk şirketlerinin şansını artıracaktır...

ocak ayına sadece 40 gün kaldı...trumpun başa geçip görevi devir almasından sonra bu savaşın bitmesi için diplomatik çabalar devreye girecektir...umarım bu savaş üçüncü dünya savaşına evrilmeden son bulur..son bulmasını en çok gesan ve europower yatırımcıları istiyordur...

6. astor sadece trafo ile ön plana çıkan bir şirket ama gesan ve europower ise hem trafo hem de elektrik ve ges ile ilgili tüm kurulum ve elektrik iletim ile ön plana çıkan şirketlerdir...bu yüzden de gesan ve europower daha kapsamlı şirketlerdir...gesanın ülkemizde ihale alırken verdiği rekabetçi tekliflerin en büyük nedeni de bu ürünlerin neredeyse tamamını kendileri üretiyor olmalarıdır...hem kendi üretimleri olan ürünleri kullanabiliyorlar hem de simens ve daha bir çok dünya çapında firmaların ürünlerinin disbütörlüklerini aldıkları için kullanabiliyorlar...bu yüzden de ürün çeşitliliği çok fazla...geçmişte ürün çeşitliliğini ne miktarda olduğunu da biliyordum şimdi hatırlamıyorum...ama hafızamda kaldığı kadarıyla 5000 çeşit civarında ürünleri vardı...

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    astor sadece trafo ile ön plana çıkan bir şirket ama gesan ve europower ise hem trafo hem de elektrik ve ges ile ilgili tüm kurulum ve elektrik iletim ile ön plana çıkan şirketlerdir...bu yüzden de gesan ve europower daha kapsamlı şirketlerdir...gesanın ülkemizde ihale alırken verdiği rekabetçi tekliflerin en büyük nedeni de bu ürünlerin neredeyse tamamını kendileri üretiyor olmalarıdır...hem kendi üretimleri olan ürünleri kullanabiliyorlar hem de simens ve daha bir çok dünya çapında firmaların ürünlerinin disbütörlüklerini aldıkları için kullanabiliyorlar...bu yüzden de ürün çeşitliliği çok fazla...geçmişte ürün çeşitliliğini ne miktarda olduğunu da biliyordum şimdi hatırlamıyorum...ama hafızamda kaldığı kadarıyla 5000 çeşit civarında ürünleri vardı...
    Hocam gesan anlattığınıza göre çok kapsamlı ve üretim ağı çok geniş bir şirket. Enflasyon muhasebesi nedeniyle bilançolara bakmak için en değerli veri fd favök
    Sektörün fdfavök ortalaması 15 lerde vardır
    Astor 10 fd favök iken gesan 5.9 anlık olarak

8.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Hocam gesan anlattığınıza göre çok kapsamlı ve üretim ağı çok geniş bir şirket. Enflasyon muhasebesi nedeniyle bilançolara bakmak için en değerli veri fd favök
    Sektörün fdfavök ortalaması 15 lerde vardır
    Astor 10 fd favök iken gesan 5.9 anlık olarak
    buna göre ucuzmuş...

arkadaşlar şimdilik gesandan hüseyin bey beni aradı...email atmıştım onun üzerine bana dönüş yaptılar..bu kadar erken beklemiyordum doğrusu...hüseyin bey tanıdığım en kaliteli ve en iyi yatırımcı ilişkisi diyebilirim..çok samimi ve yatırımcı dostu biri...

kendisine ukrayna fabrikasını sordum..kendiler odesa şehrinde daha önce fabrika kurmak üzereydik..fabrika binası , yöneticiler ,işçiler ve makinalar bile hazırdı...hatta ben yeni fabrika ile ilgili kap üzerinde çalışırken savaş patladı bu yüzden de bu yatırım gerçekleşmedi...gerçekleşmeyince de makinaları bünyemizde kullandık..işçileri de bünyemizde çalıştırdık o sayede 2022 yılında üretimimiz çok arttı dediler...

ukrayna savaşı bittiğinde bir aksiyon alacak mısınız diye sordum...fabrika binamız yıkılmamış savaş bittiğinde tekrardan yatırım yaparız dediler...

ukraynadaki potansiyeli sordum...uzmanlar ukraynanın alt yapısının tekrardan tamir etmek için 100 milyar dolarlık biri yatırım gerektiğini bu yatırımın çoğunun elektrik alt yapısına ayrılması gerektiğini ,ukraynada tam 300 trafo merkezinin rusya tarafından imha edildiğini , söylediler...ukraynanın elektrik alt yapısının savaştan önce de zaten eski olduğunu bu yüzden de değişmesi gerektiğini ama savaş ile birlikte alt yapı yenilenme ihtiyacının çok arttığını söylediler...ukraynada fabrikanın başına geçmesi düşünülen arkadaşların ukrayna yetkilileri ile arayı sıcak tuttuklarını ,iletişimi kesmediklerini ,ukrayna pazarının bakir olduğunu ve gerçekten de potansiyelinin türkiyedeki potansiyelden daha fazla olduğunu söylediler...

ukrayna savaşının bitmesi temennisinde bulundular...ben de hala görevde olduğu için çok sevindim...bu günlük daha fazla yormamak adına görüşmeyi bitirdim ama başka günlerde tekrar arayacağımı söyledim..onlar da tabiki dediler..

Sayfa 850/892 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •