Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 852/1014 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Yalnız ilginç bir şey dikkatimi çekti eskiden istanbul ucuz şu bu, bombayda fiyatlar tavanda diye saçma sapan şeyler yazan bir sürü yazar olurdu.Şimdi bakıyorum hükümetin emlakla ilgili yaptığı zihnisinir projelerini öven falan kalmadı.Acaba dayak yeriz forum ahalisinden diye mi korkuyorlar.Yani forum nerdeyse tek görüşte insanların yazım alanı oldu.)))))))))

toplumumuz her alanda ne yazık ki geri. ve son yıllarda daha da geriledi.. bunu yapılan köprüleri örnek göstererek çürütmek isteyebilirsiniz ama boşuna.. toplumun kalitesine yönelik alanlarda ciddi bir gerileme var. eğitim sistemi mesela..gelecek 10-15 yılın nasıl olacağının bir nevi göstergesidir şu anki durum, ve durum şu anda içler acısı halde. defalarca değiştirdikleri bir sistem.. yanlış yaptıklarını onlarda artık kabul ediyor..veya adalet ve hukuk... laik sistemin temelleri.. kadın erkek huzurlu yaşam alanının daraltılmaya çalışılması.. tek bir adama dayalı vesayet sisteminin ülkeye dayatılması.. kurumların sağlıklı çalışmaması..

sayısız alan var böyle. bu toplumun en basit yapabildiği şey arsa spekülasyonu, emlak alım-satımı, ve bir de araba alıp-satmak, altın yatırımı da işin ev hanımı boyutu oluyor en kötü ihtimalle.

böyle bir ortamda bu toplum yığınlarına hitab eden bir siyasi hareketin en kolay yapacağı şey rasyonel olup olmadığına bakmadan yatırım kararları almak, gelecek nesilleri borçlandırmak, kalkınma yerine büyümeye odaklanmak ve bunu da inşaat üzerinden yapmak.

gelecekte batı toplumları ile rekabet şansı bu nedenlerle gittikçe azalıyor.değerli maddi ve beşeri kaynaklarımız optimum biçimde değerlendirilmekten uzak. ortalama eğitim süresi 5.3 yıl. abd de bu rakam 12 yıl. sokaklarda gezen insan kalitesi sadece bu göstergeden bile anlaşılabilir. böylesine geri bir toplumda hamaset ve din sömürüsü en kolay yoldur.. ve yıllardır bunu başarıyla ! yapan bir zihniyet ülkeyi her alanda çözümsüzlük açmazına soktu. son yılalrda uğraştığımız problemlere bakarsanız göstere göstere gelen ve bilinçli biçimde yapılan hataların düzeltilmesi için halen uğraşıldığını görürsünüz (yanlış suriye politikası, yanlış ekonomi, yanlış eğitim politikaları, yanlış politikalarla terör örgütlerine sağlanan geniş hareket alanı vb gibi konular)..

kanal istanbul bu açılardan da incelecektir. ter dökmeden rant ile zengin olmaya çalışan bir halk gelecek nesillere büyük bir yük bırakmakta..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yalnız ilginç bir şey dikkatimi çekti eskiden istanbul ucuz şu bu, bombayda fiyatlar tavanda diye saçma sapan şeyler yazan bir sürü yazar olurdu.Şimdi bakıyorum hükümetin emlakla ilgili yaptığı zihnisinir projelerini öven falan kalmadı.Acaba dayak yeriz forum ahalisinden diye mi korkuyorlar.Yani forum nerdeyse tek görüşte insanların yazım alanı oldu.)))))))))
    onlara kalsa eskiden olduğu gibi atıp tutmaya ve "ekonomi süper hamdolsun" demeye devam ederler..

ama...

biat ettikleri şahıs aniden "hata yaptık, istanbul'a ihanet ettik" filan diyebiliyor.. ofsayta kalmaktan korkuyorlar bu nedenle bence..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Beylikdüzündeki dairesine HAYALİ alıcı çıktıkça fiyatı yukarı çeken, dibine kadar betoncularda ortalarda görünmüyor. Son fiyat zannederim 800 bin Tl civarıydı. Böyle kişiler hayal dünyasından çıkıp masal ile gerçeğin ayırdına vardığında psikolojileri fena bozulacak ya neyse...

Ahmetg Guest
    Istanbul ucuz diyen benim ama eskiden bedavaydi

Ama ayni zamanda bu kanal projesi orjinal haliyle ki buraya birisi projenin fikir babasi oldugunu soylemisti, cok dogru bir projedir ama belliki birilerini zengin etmek icin orjinalliginden cikmis durumda.

Istanbul yavas yavas globallesiyor. Cirkin pahali kalabalik karisik kirli. Yani gidisat o yonde. Git gide ucuz olmayi hakediyor ama nihai noktaya daha varmadik. AKP bi 15-20 sene daha basimizda kalsin o zaman Istanbul a artik ucuzda diyemeyecegim. Merak etmeyin hizla New York lasiyor Istanbul gidenler bilir. Yakinda zenci mahallesi ve Cin mahalleside kurulur. O zaman seyreyle suc oranini. Irklar arasi evliligi. Neyse dedim ya bilen biliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    O dediğiniz tür yazıları yazan genelde Amerika nın Keçiören beldesinde oturan Ahmetg,eski nick i mandrake olan şahsiyet,merak etmeyin birazdan yine gelir,eğitim şart,İstanbul sudan ucuz ve dolarlarım değer kaybediyor deyip gider..
    Ahada ben yazana kadar gelmiş bile

7.  Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku
    Tokinin evlerimi
    Zaten bir defa onların önünden geçen trafikten gece uyumak mümkün değil Bi kamyon geçer bi mobilet geçer. Yola biraz uzak olsan bile devamlı bir uğultu devamlı bir uğultu. Evin içi desen banyo akar tamir edersin mutfak akar yamir edersin yine banyo akar. Kullanılan malzeme rezalet. Duvarlar kağıt gibi. Adam duş alır sesini duyarsın konuşur duyarsın. Yani tokimi aman aman almıyım. Mecbur kalmadıkça oturmam. Uyumak bir dert o evlerde...
    Oturdugum toki sitesinde bahsettiginiz uğultu vs. yok. Yoldan gecen araç sesi demişsiniz. Her evin önünde yol vardır ve araç geçer. Bizim caddeden gecen araçların sesi farklı değil.
    Ev içi kalitesiz malzeme. Bu konuda haklısınız. Biz evi satın aldığımızda tadilat yaptık. Muslugundan celik kapısına kadar değiştirdik.
    Evin ısı yalıtımı cok iyi. Evde kısa kol geziyoruz bu mevsimde ödediğim en fazla doğalgaz faturası 160 tl oldu.
    Bahsettiginiz Avrupa Konutları ile ile yanyanayız. Bizim dairenin 3 katı fiyatına satılıyor.
    Bende Avrupa konutları almayayım aman aman. 3 kat fazla para bağlayıp daireye birde üzerine 1.000 tl aidat veremem.
    100 lira az aidat vereceğim diye de mahalle arasında oturamam.

8. TR de emlak fiyatları döviz sepeti bazında 2012'deki seviyesini uzun yıllar göremeyecek. Bunu anlayamayan zarar üstüne zarar yazacak. şimdi istanbul bitti İzmiri şişiriyorlar üzgünüm ama izmirdeki gelir seviyesi yerlerde olduğu için şişmesi kolay değil.

Sayfa 852/1014 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •