Sayfa 852/907 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902 ... SonSon
Arama sonucu : 7251 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1.  Alıntı Originally Posted by karayel09 Yazıyı Oku
    saatlik rsi 21,55
    günlük rsi 38,84
    haftalık rsi 37,42

Pek çok sanayi hissesinde bu ve buna benzer görüntü var. Yakın vadede borsa geneli sıkıntılı.

endeks 4000 den 10 bine cikti , uzaya kadar araliksiz cikamazdi zaten , bi yerde duzeltmesini yapmak zorunda , hatta fazla sisen gostergeleri sogutmak icin dusmesi gerekiyor ,

endeks icin simdi hem duzeltme hemde dusus zamani , bu arada bu dususden sadece sasa degil tum hisseler nasipleniyor , borsanin en iyi ikinci kagidi hektas bile ne hallerde , hisse fiyati nerden nereye geldi , sadece sasaya mahsus bi durum degil yani

aslinda cok asiri yukselen iki kagit bu ikisi , cok asiri yukseldikleri icinde her ikisininde bu son 2 yilda bu kadar dusup surundurmesi son derece normal , borsanin kurali boyle , uzun vadede yapmasi gereken primi kisa vadede yaparsa , eksik kalan sureyi yatay veya dusus le gecistiriyor , bu zaman zarfinda da insanlar beklerken hayiflaniyor , ama isin kotu tarafi , sasa bu yukselisi kotu bi zamanda gerceklestirdi yani tam enflasyonun tavan yapmis oldugu zamana denk gelince bu beklenen surede insanlarin zararlari bu astronomik enflasyona denk gelince insanlarin paralari ciddi deger kaybetti , isin kotu tarafi bu oldu ..

yapacak bi sey yok , kimse zamani geri alamaz , mumkun olsaydi herkes 190 dan malini satar simdi o kazandigi parayi catir catir yerdi , zamani geriye alamiyosak bu yasanilani tecrube olarak kulagimizin bi tarafinda saklamak ilerde de bu tecrubeyi kullanmak belki daha faydali olacak herkes icin

2. ben short acmiyorum ama ,

madem spot mal almisim ve uzun vadede bekliyorum herkes gibi ,

bu dususlerden zarar gormemek adina trade yapmaya devam ediyorum her gun , sabah 4,56 dan sattigim mali aksam kapanista yerine koydum , her gun binlerce lot arttiriyorum bu sekilde , arttirmaya devam da ediyorum , hissedeki dusus bana hic dokunmuyor acikcasi ,

tek kayip zaman , yukselecek bi gun , sonsuza kadar dusemez , bigun yonunu yukari cevirecek , o zamana kadar bekledigimiz sure bizim kaybimiz diye o gozle bakiyorum , denizde kum bizde zaman ...

3.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    Bu son tahsisli sermaye arttırımında, Erdemoğlu şirkete 535.502.416 TL koyuyor ve bunun karşılığı olarak 535.502.416 adet hisse alıyor. Bu doğru mu?

Eğer doğru ise aldığı hisseleri şu an 4 TL'den satsa 3 kat para kazanmış oluyor...

Yaptığım yorum doğru mu? Olayı daha iyi bilen biri varsa açıklayabilir mi?

aldigi paylari , bildigim kadariyla 1 sene boyunca satamaz , o yuzden hemen su an yada yarin satabilme durumu sozkonusu degil ,

ikincisi , mantikli dusun , bu paylar senin olsa , bugun bu fabrikanin sahibisin , fabrika bittiginde her lotun kac lira deger kazanacagindan da haberdarsin , o paylari sen olsan simdi satarmisin , bu hisseler bugun gumus degerinde ama yarin altin degerinde olacak , satarmisin , beklermisin , patron sen isen tahtaci senin emrinde , istedigin fiyata yukseltir hisseyi , bekler yukselttirir yukardan satarsin

ucuncusu , patron kolay kolay kap atipta ben hisse sattim demez , patronun hisse satmasi demek yarindan itibaren hisse fiyatinin cokmeye baslamasi demektir , bu onunda isine gelmez , tahtacinin yapmasi gereken bi al sat kari var , hissenin ani cokusunden oturu al sata firsat bulamaz ve al sat karini elde edemez , tahtacinin kar etmesini engelleyecektir bu satis haberi , kolay kolay patron kap atmaz ben hisse sattim diye yani , cok ucuk senaryolar olmasi lazim boyle bi kap icin

4. kardamadam , sana ozelden bi mesaj attim , mesaj kutunu bi kontrol edermisin

5.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    aldigi paylari , bildigim kadariyla 1 sene boyunca satamaz , o yuzden hemen su an yada yarin satabilme durumu sozkonusu degil ,

ikincisi , mantikli dusun , bu paylar senin olsa , bugun bu fabrikanin sahibisin , fabrika bittiginde her lotun kac lira deger kazanacagindan da haberdarsin , o paylari sen olsan simdi satarmisin , bu hisseler bugun gumus degerinde ama yarin altin degerinde olacak , satarmisin , beklermisin , patron sen isen tahtaci senin emrinde , istedigin fiyata yukseltir hisseyi , bekler yukselttirir yukardan satarsin

ucuncusu , patron kolay kolay kap atipta ben hisse sattim demez , patronun hisse satmasi demek yarindan itibaren hisse fiyatinin cokmeye baslamasi demektir , bu onunda isine gelmez , tahtacinin yapmasi gereken bi al sat kari var , hissenin ani cokusunden oturu al sata firsat bulamaz ve al sat karini elde edemez , tahtacinin kar etmesini engelleyecektir bu satis haberi , kolay kolay patron kap atmaz ben hisse sattim diye yani , cok ucuk senaryolar olmasi lazim boyle bi kap icin
    Yazdıkların genel manada doğru da, bu SASA'nın patronu son iki yıldır öylesine pis bir tezgah kurdu ki... artık yaptığı herşeyin altında bişey arar olduk...

Bir sürü kap geldi hissenin kafasını kaldırmasına izin vermedi... yani bana kalırsa (son iki yıl için söylüyorum) SASA'nın yükselmesinin en büyük nedeni patronu.. dolayısıyla bu tahsisli sermaye arttırımının da altında bişey var mı diye düşünmeden edemiyor insan...

6.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    Yazdıkların genel manada doğru da, bu SASA'nın patronu son iki yıldır öylesine pis bir tezgah kurdu ki... artık yaptığı herşeyin altında bişey arar olduk...

Bir sürü kap geldi hissenin kafasını kaldırmasına izin vermedi... yani bana kalırsa (son iki yıl için söylüyorum) SASA'nın yükselmesinin en büyük nedeni patronu.. dolayısıyla bu tahsisli sermaye arttırımının da altında bişey var mı diye düşünmeden edemiyor insan...

altinda bisey yok ...
    sirket bu kadar yatirim yapip 3 tane fabrikasinida bu sene sonuna kadar acmaya calisirken tabikide finansal kaynaga ihtiyaci olacak ,
    sirket bir aile sirketi , kardesleride sirkete ortak olduklari icin , herkesin kendisine ait hissesi ve payi var sirket uzerinde , herkesin de kendi sahsi hesabi var bankada ,sirketin hesabindan ayri sahsi paralari mevcut ,

simdi sirket icin para gerektiginde patron veya kardesi veya bi baska aile uyesi diyemez alin bu benim bankadaki parayi kullanin gerekli harcamalari yapin diyemez , yani sahsi hesabindan 535 milyon lirayi havale edemez sirket hesabina ,
    yoksa bilanco zamani adamdan hesap sorarlar bu kadar para nerden geldi neden geldi diye ,
    sirketlerin kendi muhasebe departmanlari vardir bu muhasebe islemlerini muhasebecileri gerceklestirir ama bilanco zamanida serbest bagimsiz calisan finans teftiscileri gelir ve her seyi kontrol ederler ve bagimsiz calisan bu teftisciler hesaplarin uygunlugunu kontrol edip onay verirler , en ufak yanlis bisey gozlerden kacmaz yani ,
    kanun geregi patronda cebindeki parayi sirketin hesabina oyle kolay kolay geciremez her sey usulune uygunn olmali , eger sirketin halka arz edilmisse her sey kitabina uygun yapilir ,
    patronda sirkete lazim olan parayi sag cebinden cikartip sirketteki hesabina yani sol cebine koyuyor , parayi verirkende hesap kitap karismasin diye verdigi para kadar sirketin payini aliyor kendi uzerine , olay aslinda bu kadar basit , diger kardesine veya ortagina oranla sirket uzerindeki paya sahip olma orani artiyor boylece

7. Emmoglu basiyor tokadı yine
    Size bademler bofa maskesiyle virmalayip tüm hisseleri gocertecek dediğim hep tokatlanan diye bir keriz vardı ona inandınız

8.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Emmoglu basiyor tokadı yine
    Size bademler bofa maskesiyle virmalayip tüm hisseleri gocertecek dediğim hep tokatlanan diye bir keriz vardı ona inandınız
    bedelsiz verince 2x 3x katlayıp gidecek masalları vardı...

magmaya dogru gidiyor...

sanki çok çıkmış gibi utanmadan endeksten çok düşüyor...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 852/907 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •