Sayfa 853/1024 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

01.01.2017 - 07.07.2017 dönemi M3 para arzı artış oranı: 0,0806

01.01.2016 - 07.07.2017 dönemi M3 para arzı artış oranı: 0,2662

02.01.2015 - 07.07.2017 dönemi M3 para arzı artış oranı: 0,4826

2.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Akbank usd ye % 3,90 verdi. Bir türlü 4,00 üstûne cikarmadilar oranlari.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Miktar yaklasık nedir hocam?

3.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Akbank usd ye % 3,90 verdi. Bir türlü 4,00 üstûne cikarmadilar oranlari.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Akbank için güzel bir oran büyük bankalarda 4 ü aşarsa 2-3 aya %5 i görürüz.

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    01.01.2017 - 07.07.2017 dönemi M3 para arzı artış oranı: 0,0806

01.01.2016 - 07.07.2017 dönemi M3 para arzı artış oranı: 0,2662

02.01.2015 - 07.07.2017 dönemi M3 para arzı artış oranı: 0,4826
    NOT: paylaştığım M3 para arzı tanım olarak içinde kabaca 1/3 ağırlıkta toplam döviz mevduatlarını da barındırıyor. Bu nedenle döviz kurundaki her artış toplam para arzını kabaca 1/3 oranında etkiliyor ve o artış oranında para arzını yükseltiyor. Yani para arzının bir bölümü de tcmb'den bağımsız olarak sadece döviz kurundaki, ya da para çarpanındaki istikrarsız değişimler ile de artabiliyor.

Aslında döviz kurunun 1.1.2013 tarihinden bugüne %100 değerlendiğini düşünürsek, TL kısmındaki para arzı sabit kalsaydı da M3 para arzı %30-40 artacaktı. Bu artışa TL tarafında bir arz artışı ile cevap vermemek zaten ekonomik sistemi tamamen durma noktasına getirirdi. Hiç birşey yapamazdık. Buradaki dengeler bence sanıldığından daha karmaşık. tcmb'yi TL tarafında belirli dönemlerde sıkı durmadığı için sert şekilde eleştiriyoruz ama , M3 para arzındaki detaylı tabloya bakınca aslında bu dengeleme yapılmasaydı, büyük bir ihtimalle zaten düşük katma değerli olan ekonomimiz likidite kriziyle tamamen çökecekti, geriye çok fazla sayıda işsiz ve aç insan kalacaktı.
    tcmb'yi ben dahil burada gevşek para politikası uyguladığı dönemler için çok eleştirdik, ancak şimdi görüyoruz ki bu tedbirler ile fakirleştirilen hane halkı aslında çok daha büyük bir felaketten kurtarılmış. Yani aç ve evsiz milyonlarca insan oluşacağına , hanehalkının fakirleşmesi kötünün iyisi bir çözüm olarak benimsenmiş.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayın Rxpu,

Sanırım, TCMB Robin Hood rolünü üstlenmiş ve iyi de olmuş demek istiyorsunuz. Doğru mu anlamışım?

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Ahme bisti boşver, bu seviyelerden dolar stokla. DXY yılın en düşük seviyesinde. TL'lerden kısa zamanda kurtul.
    Sn Power Pc dolarda fazla umutlanma Katara boşuna yardıma gitmedik.Nasıl 3,5 seviyelerinde tutuluyor bir düşün Katar sayesinde Selman korktu ve yaşamayı seçti Katarda suud gibi dayatmayı kabul etseydi işte o zaman ekonomik yıkım başlayacaktı ülkemizde korkma Ülke paramıza yatırımdan korkma

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    NOT: paylaştığım M3 para arzı tanım olarak içinde kabaca 1/3 ağırlıkta toplam döviz mevduatlarını da barındırıyor. Bu nedenle döviz kurundaki her artış toplam para arzını kabaca 1/3 oranında etkiliyor ve o artış oranında para arzını yükseltiyor. Yani para arzının bir bölümü de tcmb'den bağımsız olarak sadece döviz kurundaki, ya da para çarpanındaki istikrarsız değişimler ile de artabiliyor.

Aslında döviz kurunun 1.1.2013 tarihinden bugüne %100 değerlendiğini düşünürsek, TL kısmındaki para arzı sabit kalsaydı da M3 para arzı %30-40 artacaktı. Bu artışa TL tarafında bir arz artışı ile cevap vermemek zaten ekonomik sistemi tamamen durma noktasına getirirdi. Hiç birşey yapamazdık. Buradaki dengeler bence sanıldığından daha karmaşık. tcmb'yi TL tarafında belirli dönemlerde sıkı durmadığı için sert şekilde eleştiriyoruz ama , M3 para arzındaki detaylı tabloya bakınca aslında bu dengeleme yapılmasaydı, büyük bir ihtimalle zaten düşük katma değerli olan ekonomimiz likidite kriziyle tamamen çökecekti, geriye çok fazla sayıda işsiz ve aç insan kalacaktı.
    tcmb'yi ben dahil burada gevşek para politikası uyguladığı dönemler için çok eleştirdik, ancak şimdi görüyoruz ki bu tedbirler ile fakirleştirilen hane halkı aslında çok daha büyük bir felaketten kurtarılmış. Yani aç ve evsiz milyonlarca insan oluşacağına , hanehalkının fakirleşmesi kötünün iyisi bir çözüm olarak benimsenmiş.
    Mevduata etkisi nolur

8.  Alıntı Originally Posted by Bayrak Yazıyı Oku
    Sn Power Pc dolarda fazla umutlanma Katara boşuna yardıma gitmedik.Nasıl 3,5 seviyelerinde tutuluyor bir düşün Katar sayesinde Selman korktu ve yaşamayı seçti Katarda suud gibi dayatmayı kabul etseydi işte o zaman ekonomik yıkım başlayacaktı ülkemizde korkma Ülke paramıza yatırımdan korkma
    bakın doların düşük olması tamamen EURUSD'den dolayı gerçekleşti,TL 11 ocak 2017 kadar zayıf şu anda, eurusd 1,03 olsa dolar yine 3,94 olacak. yani kapı pencere 300 puan faiz artışı ve kayıtdışı para girişine rağmen hala TL değersiz. ben istediğim hedefi veririm bu siyaset değildir, forumun girişinde tüm yazıların YTD olduğu yazar. asıl acı olan ne biliyormusun koca ülkenin katar gibi emperyalistlerin köpeği kabile devletinden medet umar olması. şu ülke Atatürk'ün yolundan gitseydi bugün 1 trilyon $ ihracatı olmuş ve dış ticaret fazlası veriyordu,işte o zaman TL ye güvenirdim. fakat TR Atatürk'ün yolundan saptığı için parası daima değersiz olacak(2003-2013 aralığı ise ülkenin geleceğini mahfeden bir haramzade aralıktır,o konuyu daha sonra tartışırız) ben 2013-2016 arası dolar bazında paramın yarıya inmesini yaşadım ve TLden iyi bir kazık yedim. Bundan sonra dolar olarak kayba tahammülüm yok ve o yüzden sadece dolar tutuyorum ve %4,5 faizimide alıyorum. sevgili hükümetine söyle %27 TL mevduat faizi verirse TL'ye dönerim ancak, o zamana kadar dolara devam!

Sayfa 853/1024 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •