Sayfa 853/1003 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Bak ne güzel demişsin 60 lira brüt kar.. O da brüt değil net.. Vergi filan vermedikleri için hepsi cebine.. 60 lira 100 adet satsa günde ve pazarları kapalı olsa 156.000₺ para yapıyor(Ki her gün bayram sevran açıklar, o kadar da aç gözlüler).. YÜZ ELLİ ALTI BİN! Sadece kahve.. SADECE KAHVE! Bunun meşrubatı var, yemeği var, var da var.. La şu esnafı korumaktan ne zevk alıyorsunuz allaaa severseniz yaa..
    satış adetleri misal verilmiştir güzel kardeşim.madem bu kadar karlı aç sen de bir kahveci kazan o zaman sen de kazın ayağının öyle olmadığını biliyorsun.

burada dikkat çekilen nokta adet başına kazancın paranın değerini kaybetmesinden dolayı anlamlı olmaması.
    sadece 1 çalışan maliyeti 25-30 bin bir gün sonra elektrik tek seferde %38 zamlı olacak.bağkur herhalde 7-8 binden aşağı değil.pahalı satıyorsan illaki kredi kartı geçiyor vergiden nasıl kaçınacaksın?daha kirayı söylemedim bile.

esnaf mesnaf değilim de sizin de şu kafayı bırakmanız lazım. madem esnaf olmak bu kadar kar bırakıyor açın bir dükkan burada klavyeden sallamaktan zor olmamalı?

2.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    Şimdi bunu okumaya erinenler olur grafiği atayım.. Türkiye de az mı çık mu memur var ortaya çıksın..

Grafiğe göre bizim memurların kafayı kaşıyacak vakti olmaması gerekiyor. Bizimkiler 9 gün bayram tatili yapıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    satış adetleri misal verilmiştir güzel kardeşim.madem bu kadar karlı aç sen de bir kahveci kazan o zaman sen de kazın ayağının öyle olmadığını biliyorsun.

burada dikkat çekilen nokta adet başına kazancın paranın değerini kaybetmesinden dolayı anlamlı olmaması.
    sadece 1 çalışan maliyeti 25-30 bin bir gün sonra elektrik tek seferde %38 zamlı olacak.bağkur herhalde 7-8 binden aşağı değil.pahalı satıyorsan illaki kredi kartı geçiyor vergiden nasıl kaçınacaksın?daha kirayı söylemedim bile.

esnaf mesnaf değilim de sizin de şu kafayı bırakmanız lazım. madem esnaf olmak bu kadar kar bırakıyor açın bir dükkan burada klavyeden sallamaktan zor olmamalı?
    Az kaldı açmama 😁 AVM de boşalan bir dükkanla anlaştık.. Pideci açıyorum.. 2 tane pide ustasını da avmdeki diğer pideciden çarptık.. 30 bin usta başına.. Adamlar daha az alıyordu hemen ok dediler.. Ortalığı temizleyen bir arkadaş olacak o da asgari ücret.. Fırın, tepsi filan alındı.. Baya masraf oldu.. Tadilat bitince başlıyoruz..

Kartla ödenmesi bir şey değiştirmiyor ki.. Bence sen bir muhasebeci ile görüş.. Bu işler nasıl oluyor..

Kafana kolay gelsin..

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Grafiğe göre bizim memurların kafayı kaşıyacak vakti olmaması gerekiyor. Bizimkiler 9 gün bayram tatili yapıyor.
    İnan bizim tatillerimiz dünyaya oranla gerçekten az..

5.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    arkadaşlar millet olarak balık hafızalıyız.enflasyonun düşük olduğu ancak dövizin enflasyon kadar bile artmadığı dönemleri hatırlayın.en sonunda bir kriz ya da kötü bir haber bahanesi olup döviz bir haftada o aradaki farkı kapatıp geçiyordu.
    yine o sarmala girmek üzereyiz.dövizi biraz serbest bırakmazlar ise osuruktan bir bahane ile %5 ataklar şeklinde karşımıza gelecek.

özel sektörde satılan mal ve hizmetlerin aşırı zamlanmasına bir de şu açıdan bakmalı
    atıyorum bir kahve maliyeti 15 tl 75 tl ye satılıyor.oo maliyetin 4 katı kar ile satılıyor fahiş kazanç diye linçleniyor.ancak brüt kazanç kahve başı 60 lira eskiden 50 kahve satan adam şimdi 10 kahve zor satıyor.dolayısı ile kazanç %sel olarak yüksek gözükse de paranın alım gücü değeri her ne ise çok düştüğü için tl olarak bir şey ifade etmiyor.
    o adam kahveyi 75 değil 40 liraya satsa kazandığı para 25 tl olacak ama günde 150 kahve satamayacak.çünkü genel alım gücü düştü.eskiden az biri kısım asgari ücret ile çalışırken şu an türkiyenin yarısı asgari ücretli oldu.
    fakirleşiyoruz adaletsiz gelir dağılımı ciddi boyutlara ulaştı.
    kısa vadede enflasyonu çözeriz de uzun vadede bu bela yine tekrarlar.tükettiğimizden fazlasını üretmeliyiz ve gelir dağılımını iyileştirmeliyiz.
    bu da vergiye abanmakla olmuyor tasarrufu vatandaş değil kendileri yapacak.laffer eğrisine bir baksın mehmet şimşek?
    kıdem tazminatı tavanını asgari ücrete yaklaştırarak o sorunu sessiz sedasiz çözüyorlar, kaynağında kesilen vergiler olmasa ülke batar.
    ne oldu terör bitti ise o raya ayrılan milyarlarca dolar kaynak ülkemize akmıyor da birilerinin a8 lerini mi finanse ediyor?ya da tünel yapmayı bilmeyenlere yıkılan tünel yapılsın diye peşkeş mi çekiliyor?

yazacak çok şey var da neyse faizler yüksekken değerlendirin bir süre sonra döviz mecbur atak yapacak o zaman dövize geçilir
    Reisin konuştuğu hergün benjamin reis de %1.5 artardı, ne günlerdi

6.  Alıntı Originally Posted by Antikapitalistt Yazıyı Oku
    İnan bizim tatillerimiz dünyaya oranla gerçekten az..
    Biliyorum. Ülkemizde işçiler hafta 45 saat çalışıp. İlk 5 yıl 14 gün yıllık izin hak ediyor. Normalde bu hakkın 30 gün olması gerekiyor. Ama bu konu siyaset kurumunun ilgi alanına girmiyor.

a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,

b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,

c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden,

az olamaz

7. Euronews un çalışması.. Her şey ortada..

https://tr.euronews.com/2022/05/26/o...azla-olan-ulke

8. Ben forumda yazmaktan çok sıkıldım.. Bazıları sevinecek belki ama ben artık gidiyorum.. Shorts, Heval gibi bir kaç kişiyi özleyeceğim.. Sevgi ile kalın..

Sayfa 853/1003 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •