Sayfa 855/1006 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,833 - 6,840 arası.

Konu: Viop LXII

1. Siyasal İslam ilk ne zaman çıktı?
    Martin Kramer, 1980 yılında siyasal İslam terimini kullanmaya başlayan ilk uzmanlardan biriydi. 2003 yılında, Müslüman dünyasında hiçbir yerde dinin siyasetten ayrı olmaması nedeniyle siyasal İslam'ın bir totoloji olarak da görülebileceğini belirtti.

Siyasal İslam neyi savunur?
    İslamcılık (siyasal İslâm ya da İslâmi köktencilik), modern devlet ve devletçiklerin anayasal, ekonomik ve yargısal olarak, bu kesimde canlanma ya da otantikliğe dönüş olarak algılanan İslâmi uygulamalarla yeniden kurulması gerektiğini öne süren siyasi ideolojidir.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bakara 271. ayet...

Eğer sadakaları (zekât ve benzeri hayırları) açıktan verirseniz ne âlâ! Eğer onu fakirlere gizlice verirseniz, işte bu sizin için daha hayırlıdır. Allah da bu sebeple sizin günahlarınızı örter. Allah, yapmakta olduklarınızı bilir.

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
    (Kıyamette, başka himaye bulunmayan günde Allahü teâlânın himayesindeki 7 kişiden biri, verdiği sadakayı gizleyen, sağ elinin verdiğinden sol eli haberi olmayan kimsedir.) [Buhari]

Ben siyasal islamcılar gibi yaptığım iyiliği ve hayırı megafonla elime alıp bağırmam...

O Allahla benim aramdadır...

Her islamı kullanıp kendilerine pay çıkaranlara laf söyleyince sende dahil oluyorsun sendemi onlardansın...
    Yine bilmiyorsun..FARZ OLAN İBADETLERDE ,kimse görmeden kılmak diye birşey yoktur.Tam tersine bu bir nevi ;güzel örnek olacaksa veya propaganda olacaksa(birilerinin uyanmasına)..hele AHİR ZAMANDA...bu açıkca bile yapılabilir.

Genç insanların farz namazını kılması,pek çok insanı bu konuda düşünceye iter ve namaza başlatır.(bunu bizzat gördüm)

İBADET GİZLİDİR safsatası,sekuler kesimin ,İSLAMIN SOSYAL HAYATTAN çekilmesi için ve onları rahatsız eden ibadetleri görmemeleri için uydurduğu bir olaydır.NAFİLELERDE dediğin doğrudur.

İSLAMI BİLMİYORSUN..bu konuda ahkam kesme..

MİSAL,EZAN sünnettir..Ama ahir zamanda öyle bir hale gelmiştir ki bireysel farzların önüne geçmiştir.(BSN)

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    OLAYLA İLGİN OLMADIĞI HALDE DAHİL OLDUN...mUHATAP OMAMAYIM DİYORUM-alttan alıyorum:vitees yükselttin.ÜSTELİK BANA İFTİRA ATTIN.''BALKAN TÜRKLERİNİ NASIL YAHUDİ-ERMENİ VS'' İLAN EDERİM?

Bu ÜLKENİN EN BÜYÜK PROBLEMİ EĞİTİM SİSTEMİ VE MALESEF KENDİNİ EĞİTEMEMİŞ bazı ÖĞRETMENLERDİR.Zamanında 5. tercih olarak -kerhen girdikleri üniversiteden mezun olup..bir şekilde kamuya kapak atmış..ve ciddi muhakeme sorunu olan bazı memurlar. Ne hukuk bilir nede kendini geliştirmiş.(saygıdeğer diğer ögretmeleri -memurları tenzih ederim).3 çocuğum var bu güne kadar onlarca öğretmenle muhatap oldum ve ailemde MEB İN HER KADEMSİNDEN TOPLAM 6 eğitimci var. HARİKA öğretmenler gördüm (bunlar çoğunlukta) ama malesef çoculardan önce kendini eğitmesi gereken öğretmenler de gördüm.

1-Halkı kin-düşmanlığa itmenin ne demek olduğunu bilmiyorsun.En ufak bir temel hukuk bilgin olmadığı halde,beylik laflar ediyorsun.Kendini tutma savcılığa dilekçe ver.Bu sayede öğrenmiş olursun.
    2-Nufus mübadelesiyle yüzbinlerce kişinin soyisim ve isminin değiştiği bir gerçektir.Bu bağlamda pekçok türk olmayanlar Müslüman nufus cüzdanı aldılar.KAYNAKLARINI çeşitlendir.sadece tek kanaldan beslenirsen at gözlüğüyle bakarsın.
    3-Savaştan dolayı balkanları terk edipte anadoluya gelen Türkler olmuştur.Bu farklı bir olaydır.Onlar zulumden kaçan o zamanın müslüman Türkleridir.Ermeni-yahudi göçmenleri ile bu ırkdaşımız-dindaşımız olan balkan türklerinin ne alakası var.Bu kadar saçma bir bağlantıyı nasıl kuruyorsun...Bunlar nasıl yahudi olur.?nerenden anlıyorsun.

4-IQ 80..yerim senin ıq nu? cidden kaçıncı tercihindi..sonra belgeli ve ağır konuşacağım...kibirli diyecekler.

Yıllarca burada sürekli short-long diyerek,argumansız konuştun..2-3 KERE YAKIN ZAMANDA BATTIN.ARACI kurumdan haciz gelecekti,anlaştın...ve verdiğin kararların isabet etme oranını yaz.SENİN KUYRUK ACIN,3 YIL ÖNCESİNE DAYANIR..SÜREKLİ LONG DİYE DİYE BURADA ALGI YAPIYORSUN DEMİŞTİM...ve endeks çökmüştü.

Niyet okuma.Benim asla kastetmediğim şeyleri benim ağzımdan yazma.
    Normalde cevap yazmam ama kısaca yazacağım. Tüm arkadaşlardan da özür dilerim.
    Bak arkadaş, ben 15 yaşında fakülteye, 20 yaşında öğretmenliğe başladım. Senin o çok övündüğün öss'de de derece ile bölüme yerleştim. 25-26 senedir de, en az 2500 nitelikli mezun verdim. Doktorundan, mühendisine, savcısından-pilotuna, diş hekiminden-avukatına kadar her meslekten yüzlerce öğrencim vardır. Diğer meslekleri saymıyorum bile ama hiç elim değmediyse en az 5000 gencin hayatını değiştirdim. Sınav derecesine onlarca çocuğu hazırladım. Görevimdi. Matematik anlatmayı seviyordum. Milletime bu şekilde hizmet ettim. Ve bundan haz aldım. Hâla da işimi severek yapmaya devam ediyorum. Benim mesleki becerimin senin açtığın mevzuyla hiç alakası yoktu. Ben ne senin ne iş yaptığını bilirim ne de merak ederim, ne de yargılarım. Canın cehenneme banane.
    Sen yavuz bahadıroğlu, mehmet armağan, kadir mısırlıoğlu gibi tarihçilikleri kendinden menkul kişilerden okuduğun tarih ile binlerce balkan muhacihirinin yahudi-sabateyist vs olduğunu, ermeni bilmem ne diye sayıkladın. Dilinin ucuna geleni yazamamış olabilirsin. Zaten yazamazsın da, o kadar toto yok sende. Ama yazdığın bile insanları ayırt etmeye yönelik.
    Ben yıllardır, nesil yetiştirirken, hiçbir öğrencimin kökeni,inancı,giyimi-kuşamı ile işim olmadı olmaz. Devlet bana, şu sınıfa gir dersini anlat diye maaş ödüyor. Şuna anlat, buna anlat demiyor.
    Her neyse, sermaye piyasalarında, özellikle de kaldıraçlı işlem platformlarında işlem yaparken, çoğu kişi gibi bende hesap patlattım. Bu ayıp bir şey mi? Hesabını hiç patlatmayana helal olsun.
    Sen 15 yaşında sokakta gazoz kapağı oynarken, ben fakültede dirsek çürütüyordum. Öyle kendini çok akıllı zannetme. Cevap yazmazdım da, arkamdan saydırmışsın. Mecbur cevap yazdım. Tekrar özür dilerim arkadaşlar.
    Açtığım pozlar beni bağlar, benim aklım bana ancak yetiyor.

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Siyasal İslam ilk ne zaman çıktı?
    Martin Kramer, 1980 yılında siyasal İslam terimini kullanmaya başlayan ilk uzmanlardan biriydi. 2003 yılında, Müslüman dünyasında hiçbir yerde dinin siyasetten ayrı olmaması nedeniyle siyasal İslam'ın bir totoloji olarak da görülebileceğini belirtti.

Siyasal İslam neyi savunur?
    İslamcılık (siyasal İslâm ya da İslâmi köktencilik), modern devlet ve devletçiklerin anayasal, ekonomik ve yargısal olarak, bu kesimde canlanma ya da otantikliğe dönüş olarak algılanan İslâmi uygulamalarla yeniden kurulması gerektiğini öne süren siyasi ideolojidir.
    brzezinski ile kissinger yahudilerinin başımıza tebelleş ettiği bir lanet.
    audentes Fortuna iuvat

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Yine bilmiyorsun..FARZ OLAN İBADETLERDE ,kimse görmeden kılmak diye birşey yoktur.Tam tersine bu bir nevi ;güzel örnek olacaksa veya propaganda olacaksa(birilerinin uyanmasına)..hele AHİR ZAMANDA...bu açıkca bile yapılabilir.

Genç insanların farz namazını kılması,pek çok insanı bu konuda düşünceye iter ve namaza başlatır.(bunu bizzat gördüm)

İBADET GİZLİDİR safsatası,sekuler kesimin ,İSLAMIN SOSYAL HAYATTAN çekilmesi için ve onları rahatsız eden ibadetleri görmemeleri için uydurduğu bir olaydır.NAFİLELERDE dediğin doğrudur.

İSLAMI BİLMİYORSUN..bu konuda ahkam kesme..

MİSAL,EZAN sünnettir..Ama ahir zamanda öyle bir hale gelmiştir ki bireysel farzların önüne geçmiştir.(BSN)

Namaz ne alaka biz yapılan hayrın zekatın gizli olmasından dolayı Allahın ayetini buraya koyuyoruz...

Hemen çarpıtıyorsun namazmış ibadetmiş...

Namaz kılarken 3. bir olgu yoktur...

Zekat hayır sadaka kişi aracılığıla kazanılan sevaptır...

Bu kişiyi rencide etme ve gizli olsun diyor...

O ayetide inkar ediyorsun...Yok açıktan verecekmişiz...

Siyasal islamcı diyoruz sen islama laf söylüyor diyorsun...

Tamam en büyük müslüman sensin biz değiliz oldu mu?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bazı forumdaşlar ile anlaşamayız.

Neyse ben PETKOMA DÖNEYİM...Dolar bazlı grafik..Onca yatırım-rafineri vs...

KEDİ BUYSA CİĞER NEREDE.Ciğer buysa kedi nerede...

13 yıllık dibi o.42 dolar.

Hisse şuanda 0.45 dolarda

Endeks dip olarak 1.30 doları görmüştü. o zaman petkom: en dibi yapmış..endeks dipten 2 kat yukarıda..ama petkom hala diplerde...TEZ KONUSU..

7. Sordum sarı çiçeğe
    Annen baban var mıdır?
    Sordum sarı çiçeğe
    Annen baban var mıdır?
    Çiçek eydür derviş baba
    Annem babam topraktır
    Çiçek eydür derviş baba
    Annem babam topraktır
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Sordum sarı çiçeğe
    Evlât kardeş var mıdır?
    Sordum sarı çiçeğe
    Evlât kardeş var mıdır?
    Çiçek eydür derviş baba
    Evlat kardeş yapraktır
    Çiçek eydür derviş baba
    Evlat kardeş yapraktır
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Sordum sarı çiçeğe
    Sizde ölüm var mıdır?
    Sordum sarı çiçeğe
    Sizde ölüm var mıdır?
    Çiçek eydür derviş baba
    Ölümsüz yer var mıdır?
    Çiçek eydür derviş baba
    Ölümsüz yer var mıdır?
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Sordum sarı çiçeğe
    Sen beni bilir misin?
    Sordum sarı çiçeğe
    Sen beni bilir misin?
    Çiçek eydür derviş baba
    Sen Yunus değil misin?
    Çiçek eydür derviş baba
    Sen Yunus değil misin?
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله
    Ø*قا, لا إله إلا الله
    الله, لا إله إلا الله

hava biraz dağılsın
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

8.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Namaz ne alaka biz yapılan hayrın zekatın gizli olmasından dolayı Allahın ayetini buraya koyuyoruz...

Hemen çarpıtıyorsun namazmış ibadetmiş...

Namaz kılarken 3. bir olgu yoktur...

Zekat hayır sadaka kişi aracılığıla kazanılan sevaptır...

Bu kişiyi rencide etme ve gizli olsun diyor...

O ayetide inkar ediyorsun...Yok açıktan verecekmişiz...

Siyasal islamcı diyoruz sen islama laf söylüyor diyorsun...

Tamam en büyük müslüman sensin biz değiliz oldu mu?
    Kalın kafaları buna basmıyor işte... Dinle siyaseti birbirine karıştırdınızzzzz, dini siyaset uğruna rant kabul ettinizzzzz,,, kimse size dinden bahsetmiyor ya da dinsizliği övmüyor, sizler kendi çıkarlarınıza uygun din yarattınızzzzz,,,,

oysa benim dinim yanlışı gördüğünde elinle-dilinle düzelt diye buyurur, sizin yaptığınız gibi çıkarınız varsa susun demezzzzz,

oysa benim dinim kul hakkıyla gelme der, siz kul hakkı yiye yiye ucubeye döndünüz...

Artık anlayın, dinle kimsenin işi yok, dini kendi namına kullanan çakallarla derdimiz...

Sayfa 855/1006 İlkİlk ... 355755805845853854855856857865905955 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •