Kartonsan tarafından 1 No.lu karton üretim hattında (KM1), üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulması kararı alındı. Üretimin durdurulmasının ardından fabrikada 42 işçi işten çıkarıldı.
Kartonsan tarafından 1 No.lu karton üretim hattında (KM1), üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulması kararı alındı. Üretimin durdurulmasının ardından fabrikada 42 işçi işten çıkarıldı.
Özgür Kocaeli - Türkiye'nin internetteki ilk yerel gazetesi
Özgür Kocaeli - Türkiye'nin internetteki ilk yerel gazetesi
31 Tem 2024 - 16:10- Gündem G: 01 Ağu 2024 - 00:06
Üretim hattı kapatılınca 42 işçi işinden oldu
ABONE OL
Google News Sayfamız
Yavuz Solmaz
Yavuz Solmaz
Tüm Haberleri
Üretim hattı kapatılınca 42 işçi işinden oldumask
BİR MAKİNEDE ÜRETİM DURDURULDU
Başislele Yaylacık Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kartonsan Fabrikası’nda KM1 üretim hattının kapatılması kararı alındı. 26 Temmuz itibariyle Kartonsan tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na ( KAP) yapılan bildirimde, “1 No.lu karton üretim hattında (KM1), ileride başka yeni bir tasarrufta bulununcaya kadar karton üretim faaliyetinin süresiz olarak durdurulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Makinede üretimin tamamen durdurulması ile 42 işçinin iş akdi feshedildi.
SADECE BİR KÂĞIT MAKİNESİ KALDI
Selülöz İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Murat Yörük konuyla ilgili şunları söyledi: “Üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Kartonsan Fabrikası’nda kâğıt makinesinin birinde üretim tamamen durduruldu. Gerekçe olarak teknolojik yetersizlik, yüzde 30’a varan kayıp gösterildi. Üretim yapan sadece bir kâğıt makinesi kaldı. Üretimin durdurulması sonrasında 35’i mavi, 7 tanesi beyaz yakalı olmak üzere 42 arkadaşın iş akdi feshedildi. Bunların arasında anlaşmalı olanlar da var, makinenin üretiminin sonlandırılması ile alakalı olanlar da var.”
Beklemekten başka çare yok, ölen ölür kalan kalır...
Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...
Niyetli belli oluyor yavaş yavaş, 60-70 bandına indirip orada uzun süre gebertmek hisseyi. 3 yıllık grafiklere bakınca da görülebiliyor. Çıktığı yere geri dönmüş hep.bu sefer geri dönmez diyirdum 70-170 çıkışından sonra ama gidişat olacakmış gibi duruyor son çıkışta iyi mal.gomduler anlaşılan yoksa bole olmazdı. Şirket ticaretten para kazanamaya çalışmak yerine kolay olan yapıp buradan kazanıyor. Yani kasa her zaman kazanıyor kısacası. Yanılmayi çok isterim. Bu hiper enflasyonda bakar baskı her hipnatorun yapabileceği şey değildir. Bunlar şirkete bilerek zarar ettiriyor bile olabilirler. Hersey beklenir. Grevin ereksiz yere uzaması , uzun bakim süreçleri, üretim hattını önce bakıma sokup.sonra kapattım demek,... neyse kefenin cebi yok.. ytd
Geçenlerdeolqn soke bati kiptas kağıt da yangını duymuşsunuzdur. Aynı sektörde olduğu için ilgimi diğer yangın haberlerinden daha fazla çekti. Öncelikle geçmiş olsun, Can kaybının olmaması ve fabrikaya hasar vermemiş olması güzel haber. Bununla beraber riskli bir sektöre yatırım yapmış olduğumuzda görmüş olduk. Açıkçası daha önce böyle bir fabrikadan haberim yoktu. Urun gami olarak kartoni rakip mi.drgilmi bilemiyirm. Gerek kapasite gerekse modernize olması bakomondan ciddi bir yatırım. Açılışı CM Erdoğan tarafından yapılmış. Üretime 2021 yılında başlıyor resmi açılışı 2022 ocak. İlginç olan Karton un bu tarihten sonraki performansı. Sürekli zarar ve düşüş. Dedig8m gibi konuyla ilgili bilgin yok, olanlar vardır diye buradan yazmak istedim. Acaba düşüş paiaysasini kaptırmış olmasimi. Bundurmda durum daha farklı bir hal alıyor yukarıdaki tezim geçersiz olmuş oluyor. Belki daha önce bu konuda yorum yapılmıştır burada da. Tüm.mesajlari incelemedim. Bi vesile ile bilgileri tazelemis oluruz. Böyle bir durumda firmanın masraflarını düşürmek istemesi normal.bir durum ama bunun için neden bu kadar beklendiginin açıklanması lazım. Peşine demode olan hattın yerine modern hat kurulacağı gibi yatırım haberlride duymak isyerdik ama en masumu ile bu haberlerin geciktirilmesi bile art niyeti göstermek tedir. Sonuç olarak en kötü hareket bile hiçbir şey yapılmadan geçen onca yıllardan sonra olumlu olarak değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Yatırım tavsiylelik bir durum yok ama genede yazalim YTD![]()
Yaw sen ne alıngan duygular biseymissin olekimse yazıp çizerken 70 lerde bedava diye bağırdım tek başıma deli gıbı, ne oldu 170 oldu. İyi kazandım o zamanlar. Keşke satsaymisim hepsini tepeden. Ama bu patron hisseler bole. Konyada başıma geldi, karton bedelsizi sonrası 1700 den 700 e geldi. Hep yükselir umuduyla satmamisttim sonradan pişman oldum. Gerçi sonra kağıt 12500 gordu o.ayri mesele. Burada benzer şeyi yapabilirler , konya sayfasında da düşene el konulmaz keser atar demislerdi ama dinlemedik orada satıp sonra alttan alan kazanmıştı. karar yatırımı yapana aittir. Birilerini suçlayarak kendini kurtaramazsin. Birazda nasip işleri bunlar. Kendinden eminsen dümdüz yolunda ilerle. Kimseden etkilenme . Ağzından cikanada dikkat et. Önce bi oku geçmişte ne zazmis diye
Yer İmleri