Sayfa 86/1120 İlkİlk ... 36768485868788961361865861086 ... SonSon
Arama sonucu : 8957 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Foreks Haberleri

*belarus merkez bankası faiz oranını 50 baz puan indirdi, %11,00
    *belarus merkez bankası yeni faiz oranını 18 ekim'den itibaren uygulamaya başlayacak

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

*abd'de ağustos'ta dayanıklı mal siparişleri %1,7 (beklenti %0,9)
    *abd'de ağustos'ta ulaşım hariç dayanıklı mal siparişleri %0,2 (önceki %0,8)
    *abd'de ağustos'ta dayanıklı mal siparişleri, savunma hariç %2,2
    *abd'de ağustos'ta hava araçları hariç savunma dışı nakliyeler %0,7

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

*moody's, irlanda bankacılık sisteminin görünümünü pozitiften durağana indirdi

*jcr/ökmen: Cari açık seviyesinin türkiye ekonomisi için şu anda yönetilebilir düzeyde olduğuna ilişkin politika yapıcılarının yaptığı belirlemeye katılıyoruz
    *jcr/ökmen: Yapısal reformlar yelpazesi gerçekleşmeden, orta vadeli programda (ovp) enflasyon için %5 olarak belirlenen nihai hedef, ortalama %5,5 olarak öngörülen büyüme ve %3,9 olarak belirlenen çarı açık hedefleriyle zıt yönde hareket edecektir
    *jcr/ökmen: Ovp'da %5,5 oranındaki ortalama büyümenin, şu andaki güncel işsizlik oranının aşağı düşmesine yardımcı olmasını zor bir olasılık olarak öngörüyoruz
    *jcr/ökmen: Ovp için belirlenen kalıcı fiyat istikrarına odaklı para politikası sürdürülebilme hedefinin sağlanabilmesi merkez bankası'nın bağımsızlığıyla çok yakından ilgilidir

*meksika'da ağustos'ta ticaret açığı 2,73 milyar dolar (beklenti 1,65 milyar dolar açık)
    *meksika'da ağustos'ta ihracat 35,78 milyar dolar, yıllık %10,3
    *meksika'da ağustos'ta ithalat 38,51 milyar dolar, yıllık %12,2

*ağbal: Hazine, borçlanma yetkisini 37 milyar lira artırıyor
    *ağbal: Dağıtılmayan kurum karlarına, bu karları üzerinden %1 vergi getiriliyor
    *ağbal: Gelir vergisi tarifesinde üçüncü dilimdeki %27 olan oran %30'a çıkarılıyor
    *ağbal: Meyveli gazozlar ile enerji içeceklerine %25 oranında ötv getiriliyor
    *ağbal: Yüzde 25, yüzde 15 ve yüzde 5 şeklinde farklı oranlarda uygulanan özel iletişim vergisi, yüzde 7,5 olarak tek oranda birleştiriliyor.
    *ağbal: Telekom sektöründeki operatörlerin aylık net hasılatları üzerinden yüzde 5 oranında telsiz ücreti alınacak

*abd'de ağustos'ta bekleyen konut satışları yıllık -%2,6 (önceki -%1,3)
    *abd'de ağustos'ta bekleyen konut satışları endeksi 106,3 (önceki 109,1)

*ağbal: Hazineye ait olup, belediye mücavir alan sınırlar içinde tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin kullanıcılarına doğrudan satışının önü açılıyor
    *ağbal: Eksik ödenen hazine payı tutarı üzerinden hesaplanan 3 kat ceza 1 kata indiriliyor.
    *ağbal: Finansal kiralama ve finansman şirketlerine özel karşılık ayırma ve bu karşılık tutarı kadar vergi matrahından indirme imkanı getiriliyor.
    *ağbal: Finansal kiralama ve finansman şirketlerine bankalar gibi takip sonucu elde ettikleri taşınmazların satışı kapsamında oluşan kazanca vergi istisnası getiriliyor.
    *ağbal: Gümrük vergisinde muafiyetler kaldırılıyor
    *ağbal: Engellilere ötv'siz araç satışı uygulamasındaki suistimallerin önüne geçmek için sınır getiriliyor

Sayfa 86/1120 İlkİlk ... 36768485868788961361865861086 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •