Bence yeterince sisman, olur![]()
Bu aniden başlatılan sunni hareketten anladığım, ne hedefleniyorsa ya da plan her ne ise artık, öne çekildi, bir an önce gerçekleştirilmek isteniyor. Maalesef ben de sizlere katılıyorum planın bedelli olduğuna iyice ikna olmaya başladım. Tabi 11 senedir hisselerimin peşinde olan Mondi başka nasıl alacak onları benden değil mi? Ama yok... bedelliye de katılırım, hiç kusura bakmasın beni buradan bir ayakkabı parasına yollayabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Ha, herkes bedelliye nakit koyamaz o doğru, o nedenle yine payını arttıracaktır ama şahsıma benimkini alamaz.
Kottan çıkarken geri çağrıma katılmazsak ne oluyor bilen var mı? İlla geri çağırımda hisseleri geçmiş ayların ortalamalarına göre belirlediği bedelden alıyor mu yoksa satmayanın malı kottan çıktıktan sonra da elinde kalabiliyor mu?
Ytd.
Hayırlı işler...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.
Bedelli yapma olasılığı çok acımasız ve zor çünkü hissenin neredeyse 4 de 3 kendilerinde bunların bu hareketi daha öncede oldu ben düşüşün bittiğini düşünüyorum çok çok 5 10 kademe daha salar sonra yavaş yavaş çıkışa döneriz 2 3 milyon zarar açıkladı diye şirketi kendi elimizle mahvettik ben şirkete güveniyorum ve patron alımının yakında ocağına eminim.Bu düşüşle çok ky sattı orta vadede tekrar zirveyi deneyecektir
Al sat turşusunu kur tavsiyesi değildir.
Entrikaya gelince bırakın adamı eleştirmeyi hayallerine engel olamayız
Senelerdir tutan kyleri bekle bekle belkide SPK üstüne ekşimeden kendine başka yol göremedi. Bedelsiz işini görmez yine aynı yerinde saymış olur, burada 10-11 senedir hisse tutanlar var, bu adam satmaz ki, e Mondi de almak istiyorsa adamın hissesini başka yol kalmıyor şirket için. Şirketin %80i KAP kayıtlarına göre kendinde ama bu konjektürde fiyatı da en diplere çekti ve bedelli yaparsa bu fiyatlar üzerinden kendi de para koyacak, zaten bence sırf şirketin payı çok, hisse toplu bu nedenle de bedelli olursa şirkette ortaya çıkarabileceği en az parayla bu hisseleri toplama işlemini yapsın diye hisse %40 düşürüldü. Ben bu durumdan memnun değilim çünkü bu Mondi kötü niyetli demektir, hepimizin elinden hisseleri yok paraya almak istiyor demektir, ama bütün bu yaşananlardan aklıma başka bir açıklama gelmiyor. Citi ve iş yatırım üzerinden yapılan zararına 3 milyonluk satış işlemi de bunu destekler nitelikte.
Bu benim nacizhane fikrim, katılmayan arkadaşlar da neden 3 milyon zarara böyle absürt bir düşüş yaşadığımızla ilgili fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.
Birilerinin artık sabrı kalmadığı çok açık şekilde fiyatlara yansıyor. Olabildiğince düşük seviyelere getirip elimizdeki hisseleri almak tek amaçları olduğu açık ve net. Bakarsan sanki şirket batmış...Yok öyle bir şey...Bir kaç hususa dikkat çekmek gerekiyor.
1. Finansman Giderleri
2. Stoklardaki 40 milyon azalış olmasına rağmen kara yansımaması ciddi bir soru işareti
3. İlişkili taraf ilişkileri?
4. Ticari alacaklardaki artış (Bir 30 Milyon vardı kayboldu gitti)
Beklentiler;
1. Yeni Hal Yasası
2. E Ticaretin gelişmesi
3. Poşet ve plastik kullanımının sınırlandırılması
Piyasa beklentisi Pazartesi günü YSK seçimler için yapılan itirazları artık netleştirecek. Borsa genel olarak yönünü çizecektir. Tahtamızdaki oyuncu grubu muhtemelen buna göre güçlü pozisyon açtılar. Hisse bu kadar kötü ise neden her kademe alışlar güçlü oldu? Sadece bir hesaptan diğer hesaplara transfer edildi. Bence...
Siyasi alanda belirsizliğin giderilmesi ile uzun bir icraat dönemi olacak. Piyasaya gireceği söylenen 50 Milyar Dolar sıcak para ile (Adı IMF olmasa bile bence IMF) kurlarda ve faizlerde gevşeme sonucunda piyasa çarkları tekrar işlemeye başlayabilir. Bunun yansımaları hissemize mutlaka olumlu olacağını düşünüyorum.
Hisse değerimiz 3.** olana kadar ''Şişman Kadın Sahneye Çıkmaz'' Oraya kadar sabır...
Spek veya tahta yapıcı grup 1. perdede güzel iş çıkardılar. Unutulmamalıdır ki bu oyun 4 perdeden oluşuyor.
Tahta yapıcı grup bilmelidir ki daha uzun bir süre beraberiz. ''Ben bitti demeden de bitmez''.
Entrika Katolik Nikahına Devam Ediyor...
Katarlılar (bazısı BAE diyor¿) alacak diye bir dedikodu var ama mondi çok yüksek fiyat çekmiş milyar doların az biraz üstü ancak başka bir kaynaktan teyid edemedim...
Bunun öncesinde bu radikal fiyat düşüşünü planlamışlar deniyor katarlıların hisse toplamasına izin veriliyormuş...
Birkaç yeri daha arayıp teyid ettirmeye uğraşıyorum...
Eğer bu senaryo olursa fiyat çılgın olur....
Tabiki ytd....
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.
Yer İmleri