Sayfa 86/1024 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. İnşaat konusunda da sayfalarca yazının yanında benim tek bir mesajım herhalde göze batmaz diye umarak ben de fikrimi yazmak istiyorum.
    Yönetimin inşaatı destekleyerek istihdam ve büyüme hedeflemesi özünde büyük bir hatayı barındırmıyor.
    Ülke gerçeklerine uygun pratik zeka ürünü bir adım.
    Fakat sorun bunun biraz abartılmış olmasında.
    Daha doğrusu inşaat sektöründeki desteklerin yanında ülkeyi gerçekten kalkındıracak olan sanayi ve bilişim alanlarındaki destek ve vizyonun biraz zayıf kalmasında.
    Diğer taraftan dünyanın heryerinde gayrimenkul çok iyi bir yatırım aracıdır.
    Bu bize özgü bir durum değil.
    Bakın dünyanın çok zenginlerine mutlaka çoğunun gayrimenkulle ilişkisi vardır.
    Bu nedenle bizim insanımız şöyle aptal bizim yönetimimiz şöyle saçma gibi ifadeler siyasi söylemin ve tarafgirliğin ötesine geçebilen akla dayalı analizler değildir.
    Örneğin arsa üretilemeyen birşeydir.
    Nüfusu bizim gibi artan her ülkede arsa fiyatlarının enflasyondan daha fazla artması gayet doğal bir durumdur ve asla balona işaret etmez.
    Siyasi görüşlerin yatırım kararlarına etki etmesi geri dönülemez zararlara yol açabilir.
    Yatırım yaparken realist ve gerçeklere dayalı analiz şarttır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by ozim Yazıyı Oku
    Ziraat ya da İş batarsa devlet batar zaten.Düşüneceğimiz şey hesaptaki para olmaz.
    Allah ülkemizi korusun.
    sn.ozim, ziraat ,iş ,halk değil sorduğum

fon batarsa mevduat ne olacak ?
    halkın mevduatlarını ayrı bir yerde tutan bir mekanizma varmı bu fon yönetiminin içinde onu diyorum ?
    fon denetlenemiyor diyorlar ? e mevduatların akibeti ne olacak o zaman ?

sorum buydu

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

3. Bu konuda cevap verebilecek yetkinliğe sahip değilim.
    Böyle bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum kişisel olarak.

Saygılar bizden, Sayın günaydın,

Sabah akşam faize haram diyen erklerin olduğu bir ülkede bankadaki paramı , helede enflasyon karşısında pul olan paramı güvende hissetmemem kadar doğal bir duygu olamaz. Şimdiye kadar Türkiye cumhuriyeti tarihinde daha önce yaşanmamışları gördüysem bundan sonrada başka yaşanmamışları görebilirim korkusu kendi adıma yanlış değildir. Son söz ; her koyun kendi bacağından asılır, düşenin dostu olmaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    İnşaat konusunda da sayfalarca yazının yanında benim tek bir mesajım herhalde göze batmaz diye umarak ben de fikrimi yazmak istiyorum.
    Yönetimin inşaatı destekleyerek istihdam ve büyüme hedeflemesi özünde büyük bir hatayı barındırmıyor.
    Ülke gerçeklerine uygun pratik zeka ürünü bir adım.
    Fakat sorun bunun biraz abartılmış olmasında.
    Daha doğrusu inşaat sektöründeki desteklerin yanında ülkeyi gerçekten kalkındıracak olan sanayi ve bilişim alanlarındaki destek ve vizyonun biraz zayıf kalmasında.
    Diğer taraftan dünyanın heryerinde gayrimenkul çok iyi bir yatırım aracıdır.
    Bu bize özgü bir durum değil.
    Bakın dünyanın çok zenginlerine mutlaka çoğunun gayrimenkulle ilişkisi vardır.
    Bu nedenle bizim insanımız şöyle aptal bizim yönetimimiz şöyle saçma gibi ifadeler siyasi söylemin ve tarafgirliğin ötesine geçebilen akla dayalı analizler değildir.
    Örneğin arsa üretilemeyen birşeydir.
    Nüfusu bizim gibi artan her ülkede arsa fiyatlarının enflasyondan daha fazla artması gayet doğal bir durumdur ve asla balona işaret etmez.
    Siyasi görüşlerin yatırım kararlarına etki etmesi geri dönülemez zararlara yol açabilir.
    Yatırım yaparken realist ve gerçeklere dayalı analiz şarttır.
    sn.mehtapkarayol

bu gayrimenkulleri şu anda alabilenler yine belli bir çıta üstü kesim, yani vade 30 yıl bile olsa bu bir gerçek, ya karı koca çalışan bordrolu kesim, ya gayrimenkul yatırım şirketleri yada yine kalbur üstü yatırımcılar.ödeme gücü yerinde olanlar yani.

1400 tl asgari ücretli biri nasıl öder bunların taksitlerini peşinatı nereden bulur ?

dolayısıyla topluma ne kadar yayılıyor burada oluşan rant ?

şu anda yalnızca ödeme gücü olan sınırlı bir kesimle onların kredi çektiği bankalar ile müteahitler arasında bir döngü var, ya bunun dışındakiler ?

yani bana çok toplumsal çok sosyal bir fayda yaratıyor gibi gelmiyor efendim,samimi fikrim

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sabah akşam faize haram diyen erklerin olduğu bir ülkede bankadaki paramı , helede enflasyon karşısında pul olan paramı güvende hissetmemem kadar doğal bir duygu olamaz. Şimdiye kadar Türkiye cumhuriyeti tarihinde daha önce yaşanmamışları gördüysem bundan sonrada başka yaşanmamışları görebilirim korkusu kendi adıma yanlış değildir. Son söz ; her koyun kendi bacağından asılır, düşenin dostu olmaz.
    evet sn.umutabi,

yani allah memleketimize zeval vermesin, ancak insan sorguluyor işte yılların alınteri sonuçta bankalara güvenip yatırdığımız emeğimiz geleceğimiz.

saygılarımla

7.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    sn.ozim, ziraat ,iş ,halk değil sorduğum

fon batarsa mevduat ne olacak ?
    halkın mevduatlarını ayrı bir yerde tutan bir mekanizma varmı bu fon yönetiminin içinde onu diyorum ?
    fon denetlenemiyor diyorlar ? e mevduatların akibeti ne olacak o zaman ?

sorum buydu

saygılarımla
    Bir bankanın kime yada hangi fona ait olduğu önemli değil, devlete verdiği teminatlar çerçevesinde yükümlülükleri önemli. Devlet 100kTL ye kadar mevduata garanti veriyorsa, *mevduat toplama izni* olan her teşebbüs bu sigorta kapsamındadır. Buna yabancı sermayeli bir bankada dahildir, devlet bankasıda. arada bir ayrıcalık göremiyorum. Ziraat bankasının muhasebesel ve yönetsel olarak bir fona devredilmesi bankacılık kanunu çerçevesindeki yükümlülüklerini değiştirmez.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Şimdiye kadar yapılan ve hala yapılmak istenen milletin zaten kısıtlı tasarruflarını yandaş beton lobisine peşkeş çekmekten öte bir şey değildir. İktisat kıt kaynakları en yüksek fayda yaratacak işlere kanalize dolayısıyla toplumun tüm kesimlerinin yararlanacığı bir yapıyı oluşturma işidir. Sen kıt kaynaklarını yandaşlarının semirmesi için har vurup harman savuruyorsan, uzun vadeli ülkeye iş, aş yaratacak işlere kanalize etmiyorsan o zaman sonuçlarıda bugün yaşadıklarımız olur.

Sayfa 86/1024 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •