Anket Sonuçlarını Gör: 2018-2019 Xu100 Tahminleriniz?

Oylayan
159. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 50,000-60,000 ARASI

40 25.16%
  • 40,000-50,000 ARASI

12 7.55%
  • 60,000-70,000 ARASI

84 52.83%
  • 40,000 'den AZ

29 18.24%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 86/117 İlkİlk ... 3676848586878896 ... SonSon
Arama sonucu : 950 madde; 681 - 688 arası.

Konu: 2018-2019 ekonomık krizi bekleniyor#borsa neden düşmüyor? Büyük hisse analizleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ersoy deltanin görüşlerine katılmamak sizin tercihiniz. Ama bir çok form okuyucu bu görüşlere katılmakta. Zaman kimin haklı olduğunu gösterecek

2. Ekonomik risklerin (faiz ve enflasyonun yükselmesi) hat safhaya yükseldiği ve Jeopolitik risklerin neredeyse 2 ülke arasında savaşa dönüşme arifesinde olan bir dönemde BİST 100 ün ısrarla yükseltilmeye çalışılması bana endeksin çakılacağı hissi veriyor. Ama bu ay ama gelecek ay ama bilemeden yaz ortalarına kadar ekonomik veya jeopolitik risklerin herhangi birinin gerçekleşmesi ile yabancı satışı başlayabilir ve yabancı satışının hızlanması ile birlikte endeks 2 aşağı 1 yukarı olacak şekilde 68 bine kadar oradan da 40 bin seviyelerine kadar çakılabilir. Sanki piyasalar ekonomik veya jeopolitik risklerden herhangi birinin gerçekleşmesini bekliyor gibi geldi bana. Allah korusun böyle bir durumda batan şirket ve bankalar ekonominin tekrar düzelmesini baya bir zor hale getirir. Belki bu kriz 2002 öncesi yaşanan krizlerden daha ağır olabilir. Ben şahsen BİST in bu kadar olumsuzluklara rağmen ısrarla yukarı taşınmasını büyük bir risk olarak görüyorum. 2001 ve 2008 krizini yaşayan bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla kriz olduktan sonra tahtası kapanan nice hisselerden ve borsada adeta pula dönüşen nice baba şirket hisselerinden bahsettiler. Borsadaki para tamamen sanaldır. paranın en fazla 3 te 1 i ile oynayacaksın ve karı gördün mü cebe indireceksin.

3. kriz çıkacağı doğru bunu piyasadan anlayan herkes grüyor aksini idda eden kişi birilerinin elemanından başka bişey değiller lakin ersoy haklı kriz çıkacağı doğru sadece zamanını tutturmak çok zor büyük ihtimalle 130 binleride grrz belki görmeyiz dedim gibi sona yaklaşıyoruz ama nezaman çökeceni kestirmek kolay değil

4. http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4281

http://www.hisse.net/topluluk/showth...07#post1692807

http://www.hisse.net/topluluk/showth...86#post1706986

http://www.hisse.net/topluluk/showth...32#post1652832

http://www.hisse.net/topluluk/showth...35#post1692535

http://www.hisse.net/topluluk/showth...49#post1648049

####
    OZKGY 2tl -1,90tl arası ve 1,90-1,80tl arası ve devamında 1,80 tl arası alıcıyım.mutlaka çakacak ters hareket ettirmesi mal çıkması boş olmasa gerek
    aynı şekilde
    OZGYO 1,36-1,28arasına kadar nisan düşüşünde düşecektir alıcıyım
    neden alıcıyım diyorum çünkü tepkide satarım ben bakmam öyle %1-2-3-4-5-6 kademeli veririm.
    HALKB 8,70 dipleri bu gidişle gösterebilirler bellide olmaz ama full alıcıyım 8,7tl civarından.
    RYSAS ve RYGYO gelecekte iyi giderler ancak nereye kadar düşürürler belli olmaz bu gidişle.
    EDIP takipte fayda var.
    COMDO bunca yıl uğraşmış artık bi zahmet taşısın.
    Karel aynı durumda.
    ####
    beni anlamak için tüm başlıklarımı baştan sona okumanız gerekli yoksa bu adam ne diyen bir çok acemi bu işlere yeni başlayan Yatırımını kaybedecektir.
    ####
    Hatırlarmısınız bilmem ama birileri 2017 ocak ayı gibi SP500 için 2700lerden dönmesi gerek demekteydi ne oldu bu adamlara anlamak güç umarım SHORT açanları yutmak için bizim borsamızdaki gibi 2013 yılı ani çıkış ve iniş yapmaz 2900lere kadar.
    bakın AYLIK grafiklerde SERT hareketlerin anlamı "her yükselişte SHORT aç mal tutmadır"her çıkış ve inişte SHORTları kapatarak zengin olanlar var
    adam %2 düşüşte 1/10 kaldıraç ile %20 kazanıyor 1 günde bizim vatandaş? ne yapıyor? hangi hisseyi alıp MEZARA kadar tutayım diye düşünüyor.
    YIL 2018 o kadar çok yatırım enstrümnı var ki artık HIZLA AL-sat değil SAT-aL zamanı.
    2000krizini gördüm 1994 ü gördüm.
    2008 i gördüm
    KOSKOCA banka hisseleri 1 günde %10 getirip devamındaki hafta %20 düşüyordu.
    bu işler böyle UUZUNNNUUNN vadeli GRAFİKLERE bakmazsanız YILLIK AYLIK nereye kadar düşeceğini bilemezsiniz
    ben ölçtüm hesapladım
    eski grafikleride KANIT olması için ekledim
    BORSA daima %65-60 civarı düşüp zirveye göre YOLUNA devam etmiş linklerdeki GRAFİKLERDE mevcut
    şimdiye göre %65 düşüş GRAFİKTE belli 45000-35000arasına kadar düşeriz
    BİRİLERİ şöyle düşünüyor olavbilir."FK oranlarımız PD oranlarımız yatırım yapılabilir seviyede düşersek aşırı ucuz olmaz mıyız?"
    CEVAP:arkadaşım pd olsun FK olsn GEÇMİŞİ verir GELECEĞİ okuyamazsın.gelecekte ne kadar iş yapar bir firma bilemezsin.DÖVİZ ne olur bilemezsin.
    bakın tekrar söylüyorum endeksi şuan istersinler %20 yukarı bile atarlar tüm ENDEKS hisseleri onlarda.
    bu hafta YUKARI atar martta ise ŞELALE DÜŞMEYE BAŞLAR.soluksuz bakmışsınız 80000i kırmışız
    yukarısı 127500-133550 ye kadar da çıkabilir ancak unutmayın ÇIKARTMALARI için MAL yememeleri gerekli.
    VE bundan emin olamadıkları için çıakrtma ihtimalleri %10
    ÇAKMA ihtimaller i %90
    ####
    birde yukarı çekerlerse bizim gibi SHORT uzmanları AÇIĞA falan satar bu fiyatlardan da satıyoruz arada siz yükselttikçe basıyoruz çünkü bir kaç güne zaten düşürüyorsunuz bunu YAPARSANIZ zaten kazanırz.
    buyüzden düşününce yukarı gitme ihtimali %1 e düşüyor
    ####
    düşünün BU fiyatlardan satıyorsunuz isterse %20 daha getirsin 2021 de endeks 40000de iken "televizyon eyywaahh kriz sat derken" ALIYORSUNZ ve bir bakıyorsunuz ki 2024-2026ya kadar 10misli GETİRMİŞ borsa kısacası 400 000 endks olmuş
    ####
    kafanız rahat olsun stress yapmayın .
    bedava mal toplamak için bugünden Gayrimenkulde dahil nakit ve külçe altına geçip beklemek en mantıklısı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye Cumhuriyeti. Duhul: 05.02.2011
    Gönderi
    1,541
    Blog Entries
    3

Ersoy....
    Bu cizitturmay hatırlıyonmu ???

hangisi dutmuş....
    endeks mi dolaresmi....

daldan dala atlama...

o dutmadı şuna geçin...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez...
    "İşini kış tut, yaz çıkarsa bahtına"*"Ak dona gök yamalık vurulmaz"*"Topraktan geldik, toprağa gideceğiz; Mühim olan çamurlaşmamak"

6. Ersoyun bu topic deki tüm mesajlarını okumuşumdur.
    Temel olarak da teknik olarak da hep bardağın boş tarafını görüyor.
    Tahminler, öngörüler her daim keskin ve öldürücü... Soğukkanlı, sakin bir analizci kesinliikle değil. Ama saygılı.
    Kendini düşüşe çok fazla inandırdığı için bir türlü düşmüyor.
    Verdiği tarihlerde ve hedeflerde sürekli yanılıyor. Çünkü çok tezcanlı. Eminim özel hayatında da çok tezcanlı ve sabırsız biridir.
    Aslında temel analizleri doğru ve mantıklı bir gün beklediği sertlikde olmasa da düşüşler olacak ve onlarca kez zamanlama hatası yapmış olmasına rağmen "ben demiştim" diyecek.
    Neyse...

7. Ey Ersoydelta çizik uzmanı bir şekilde tutturacan ama ne zaman biliyon mu senin vatandaş dediklerin mal aldığı zaman olacak bu olay. OZGYO bu fiyata gelirse alırım demişsin ters yöne gitmiş.tahtasını takip ettim gitmesinin sebebi seni izleyenler kademeli mal satmış hep küçük işlemler dinlemişler seni demek ki belki haklısındır az ve çok adetli satma konusunda ama bir olay ile bunlara inanacak değiliz. dediğin nisan ortası düşüşünü bizde görüyoruz geçen hafta ekonomi haberleri izleyenler duymuştur mutlaka dış borç ödemesini dövize saldırırlar senin euro tahmininde umarım tutar tutmazsa ve borsa aksine çıkarsa vay haline.

8. http://www.hisse.net/topluluk/showth...28#post1747928

#####
    BAKIN ben buradan ve diğer başıklarımdan bunları yazıp vatandaşı korumak adına bilinçlendirdiğimden bu zamana borsa neden ve nasıl çıkıyor biliyor musunuz?
    anlatayım vatandaş kademeli satıyor hisselerde endeksi toplayan kişi veya kişilerde ellerindeki GÜÇ printerdan basılmış yeşil banknotlar olduğundan devamlı alıyor yukarıya doğru amaç bilinç altına bakın sattınız biz çıkacak demedik mi olarak yerleşecek vegidp yukardan mal alacak bir ÇOK acemi
    bunları engellemek adına bir şeyler öğretebiliyorsam ne mutlu bana

NİSAN düşüşü sert olacak AYLIK graifklerde çalıştığım için zamansal SAPMA olabiliyor ancak ne kadar veya kaç ay olabilir ki zamansal sapma?

olsun olsun iki BAR bilemedik 3-4 barlık yer kaplasın.

kısacası birileri sizin elinize yukarıdan mal verip krizi çıkartmasın diye uğraşıyorum onlarca ocak sönmesin diye çabaladık bu zamana kadar.
    isterseniz mal alın ve sizde görün neler olabileceğini.

#####
    Benim AYLIK grafiklerde yanılma olur mu?
    olursa ne kdar olur her şey BORSa cephesinde zirveye bağlı
    ben halen söylüyorum son bir SERT 127500 ile 133550 denenebilir ama bu artmış faiz ortamında kimse elindeki DÖVİZİ satıp girmez herkes döviz çıksın satayım nisan mayıs gibi borsaya gireyim diye bakıyor belki endeks 80 000 bile olabilir mayısta bilemeyiz ancak bildiğim tek konu insanların içindeki zengin olma hırsını kullanıyorlar.
    AZ kazanın ÖZ kazanın ama YETER Ki kazanın tek tavsiyem budur.
    %10 gördün mü bir ayda KAÇ hemen
    FIRSATLAR bu kadar ACEMİ ve enayi varken ASLA bitmez demiş bir atasözü.
    başka diplere çekilecek hisse mutlaka bulursunuz.
    bakın COMDO ve prkme örnek olsun size kaç yıl bilançolar ile oynayıp süründürdüler o yıllarda SAT al veya al sat yapan mı kazandı yoksa bekeleyip ilk çıkış fırsat deyip satan mı?
    ####
    karelde örnek olsun

####
    OZGYO konusunda halen fikrim geçer li 1,36-1,28tl ye gelirse alım yaparım veya altına oradan tepki ile satarım.
    bunu yazdık millet kademeli satmış olacak ki bu seviyeyelere geldi.benim mantık geçerli kısacası vatandaş satar yön yukarı döner.
    belli hisselerde var ki alındıkça düşürmüyorlar.
    BU SERT düşüşler SHORT yapanları ihya ediyor .ertesi gün inadına sert ykarı yapıor ama güç yetmiyor bandı kırmaya.BAND düşey olduğu için
    daha düşükler görülmeli
    .
    olsun görülmesin diyelim tüm tahminlerim 2020 ve 2021 yılları için yukarıdaki linkteki tutmadı diyelim
    ne yaparsınız söyleyeyim
    BORSANIN göreceği zirve EKSİ %61-65 düşün yeni DİPLERİ BULURSUNUZ
    yeni dipleri en az 2 YIL taramalı grafik 3,yıl sonunda çıkış başlar.
    ve diplere göre 10 misli getiri yapar sizi zengin eder YETERKİ sabırla bekleyin.

Sayfa 86/117 İlkİlk ... 3676848586878896 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •