Sayfa 860/1006 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    20 üzerine rahat çıkar diye düşünüyorum.....Teknikçiler 36 falan bahsediyor onların beklentisi gerçekleşecek mi!!!!
    Orada başka sorunlar da var sanki. Tahvilde yabancı payı %15'in altına gelmiş. Belirli bir noktadan sonra yabancı tahvile giriş yapmaz ise iç piyasadan bu konjonktürde yüksek faiz de verilse kaynak bulmak zorlaşabilir. Yani faizin ihale talebine olan elastikiyeti hiç görülmemiş bir boyuta varabilir. Asıl risk işte burada.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Türkiye şaha kalktı ...
    Zaman pinpon topu stoklama zamanı

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Borç alanın belirlediği orandan (tüfeye endeksli tahviller) borç vermeye hep soğuk bakmışımdır. Verilen borcun faizi borç alandan bağımsız olarak serbest piyasada objektif kriterlere göre belirlenmeli.
    Onun için +%4 prim ilave ödemek zorunda kalıyor!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Paraniz eridi...
    2000 oncesi gibi yapacaksiniz.
    Bir buyuk depo tutacaksniz.
    Neye zam gelecek yakin zamanda ondan yuklu miktarda alip istif edeceksiniz.
    Zam gelir gelmez de zamli fiyattan dagitacaksiniz...
    Yine stokculugun, istifciligin devri geldi.. parasi olan para kazaniyordu mala yatirim yaparak risk almadan...
    Haber geliyordu mesela KIT urunlerine zam gelecek alin diyorlardi... KIT urunlerine zamn gelince zaten onlar sanayinin temel girdileri oldugu icin her seye geliyordu arkasindan...
    Petkim urunleri gelecek.. demir celige gelecek.. cimentoya gelecek.. kagida gelecek, temizlik urunlerine gelecek diyorlardi.. millet stokluyordu gucune gore..kimisi ihtiyaci kadar kimisi sermayesi kadar....tuketimini ongorerrek one cekiyorlardi alimlari...akmaz kokmaz dayanikli urunler oluyordu genelde bunlar..
    Aylik enf 5-7 bandinda yillarca yasadik... secim oncesi hizlanirdi.. secimden sonra biraz duserdi...
    Ama 60-80% bandinda olurdu cogunlukla.. faizler enflasyonun 15-20 puan uzerinde sekillenirdi.. kimisi daha cok ucretli, dar gelirli kesim maasi alir almaz dovize cevirir sonra ay sonuna kadar 10-20 dolar gecerken doviz bufesinde bozdurur harcardi.. kimse TL tutmazdi.. fiyatlar ozellikle vadeli islemlerde doviz bazinda konusulurdu.. aylikdan daha uzun sure vade olmazdi isteyene aylik vade farki gecirilirdi standat olarak...
    Ben de bundan sonra elime gecen her krs temettuyu dolara cevirecegim....dolarin yarisini aylik vadeli yarisini gunluk vadeli yapacagim... odemeler faturalar geldikce o kadarlik satip islemi yapacagim..
    Bist'teki senetlerin icinde de pricing power'i yuksek olan, dovizle alan dovizle satan veya Froto gibi cok yuksek ihracaati olan sirketleri secmek hayati derecede ehemmiyet arz etmektedir saygideger forumdaslar.. vazgecilemeyecek urunler ureten eregl gibi petkm gibi tuprs gibi....bunlar onde olacaklardir....her ay otomatik zam yaparlar....enflasyon uzeri fiyatlamayi tuttururlar onlar..
    Onumuzde bir secim daha var acitici kararlar alabileceklerini sanmiyorum..
    Dolayisi ile gecikme enflasyonu tirmandiracaktir onumuzdeki donem..
    Allta kalanin cani ciksin "sistemine" geri donduk abilerim..
    Ama uzulmeyin...kimseye acimayin... kendinizi dusunun.. egoist olun..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. steve hanke olması gereken faiz 40 derken şaka yapmıyormuş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Zaman pinpon topu stoklama zamanı
    Akmaz kokmaz iyi fikir bence

Ama bir sure sonra patliyormus diye duydum.

Syg,

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    4.45 yerine dibimiz 4.55 e cikti.. buranin uzerinde kaldikce 4.72 direnci denenir ve kanimca gecilir, o zaman da hedefi 4.92 zirvesi olur.
    Syg,
    dogrudur hatta 4.92 gecerse 5 ustunu gostermeden geri dusurmez ..yılardır alır satarım kuresel spek boyle yapar dususlerde bir onceki dibin 10 kurus yukselislerdede bir onceki tepenin 10 kurus fazlasını gosterir ordan dondurur kısa vadede ..yıların al sat tecrubesi bana bunu ogretti su an paranın tek gelebilecegi yer ingiltere ..onlarda en az +5 reel faiz istiyorlar...2 aydır tl yi destekliyorlar ama daha ne kadar desteklerler bilinmez ..istedikleri faiz cok daha yuksek olacaktır 21-22 gibi .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Orada başka sorunlar da var sanki. Tahvilde yabancı payı %15'in altına gelmiş. Belirli bir noktadan sonra yabancı tahvile giriş yapmaz ise iç piyasadan bu konjonktürde yüksek faiz de verilse kaynak bulmak zorlaşabilir. Yani faizin ihale talebine olan elastikiyeti hiç görülmemiş bir boyuta varabilir. Asıl risk işte burada.
    IMF gelir cozer o zaman.

Syg,

Sayfa 860/1006 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •