Üstad, Şirket KAP konusunda sadece kuralları uyguluyor. Normalde cirosunun %5'inin üzerine çıkan bir satış sözleşmesi imzalarsa KAP'a bildirmek zorunda. Cirosu çok büyük olduğu için %5'in altında satış sözleşmesi imzaladığından KAP'a bildirim yükümlülüğü olmadığı için bildirim yapmıyor. Sizin anlayacağız bazı gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri gibi 12 adet mutfak dolabı takınca KAP'a bildirimde bulunmuyor
Bende de satş tuşu çalışmıyor. Zaten hisselere de blokaj koydurdum. Seneye de maliyetim sıfıra iner. Bir manası kalmaz satış yapmanın. Temettü emeklilik gelirlerimden biri oldu zaten.
Aynen benimki de blokajlı
Yalnız istese dediğiniz gibi her halta kap atıp hisseye hareket getirebilirler ama yapmıyorlar her neyse.
Benim iki sorum olacak size
Bu geçen sene ki fiyatımız yüksek diye kap atma muhabbeti nedir?
Kafama takıldı kap'ta da bulamadım böyle bir şey.
Neden böyle bir şey yaptılar.
İkincisi Ford'un ortaklık yapısında yüzde 59 otokar görünüyor.
Aynı zamanda bir ford taşıyıcısıyım, onda da çok büyük beklenti var biliyorsunuz.
Fordun bilançolarında otokar etkisi var mı yoksa sadece bir ortaklık mı?
Saygılar.
Firma ünvanı öngörülen öngörülen
ihracat($) ithalat($)
------------------------------------------------- ------------ ------------
erbosan erciyas boru sanayii ve ticaret aş 9.776.620 7.755.979
erbosan erciyas boru sanayii ve ticaret aş 14.895.000 11.258.360
,
otokar otomotiv ve savunma sanayi aş--> 41.100.000---> 23.100.000
otokar otomotiv.ve savunma sanayi aş--> 3.600.000 -------->904.980
Türk traktör ve ziraat makineleri aş 534.839.200 210.292.210
14/03/2022
27-29 nisanda Manilada 4 yılda bir düzenlenen ADAS FUARI dayız muhtemelen (kaynak:campaigne againts arms trade)
Filipinler 20 adet İsrail elbit system sabrah tankı satacak.. 172 milyon dolar değerinde bir ihaleydi
İhaleye katılanlar fnss, otokar, kwanha, elbit
(kaynak:bulgarian millitary)
Fildişine ocak ayında 20 adet cobra satıldı(kaynak:africa illegente)
Banglashe cobra satılacak.. 2030 a kadar 600 adet zırhlı araç alacak(kaynak:Banglasdesh army)
İVECO 2027 ye kadar 243 adet streetway satacak..
41 artı 3 milyon dolar ihracat izin belgesi muhtemelen fildişine giden siparişler ve Azerbaycan'a giden otobüsler ile ilgili..
Şirketin elinde 2020 ekimde imzaladığı Afrika ya 110 milyon dolar siparişin yarısı var tahminim..
O ülkede Uganda muhtelemen . Africa illegente ye girin haberi bulursunuz..
Suudi Arabistan Sami maalesef nımr araçlarından HAAFET alacak sanırım al jasoor dan bir sipariş aradım taradım bulamadım..
2.faz 300 adet rabdan ile ilgili bir gelişme yok..
Kazakistan geçen sene temmuz 2.testler bitmişti.. Ön anlaşmaları 1 sene saklıyorlar..
Olsa bile bu sene tulpar üretimi başlaması bence imkansız..
En azından arma siparişi alsak iyiydi..
Streetway bu sene olmasada yüklü sipariş geçecek iveco muhtemelen finans direktörünü çok sıkıştırdım en azından seneye daha yüklü sipariş bekliyoruz dedi..
Anlaşmada 5 senede en az 5000 adet streetway olacak zaten..
12 m 18 m ortalama fiyat alamadım..tahminim ölüsü 200 bin euro dur.. Ama kar marjı yüzde 10-15 arası olur mu fikirlerinizi bekliyorum..
Şimdilik 5 sene sonunda sırf streetway tarafından benim tahminim 16 euro dersek
16 milyar TL CİROMUZ var... Tofaş, ford gibi seri üretime başladığımız bir iş kolu gibi düşünmek lazım..
Kazakistan, bae 2.faz haberi gelmeden şimdilik 300-500 arası gitgellere devam.. Yada daha büyük bir proje lazım..
Milrem işbirliği ne fayda getirir görmek lazım..
Thales ile çalışması mevcut..
Amerikan Bradley, İsveç saab ları, İspanyol dragonları, loockheed martini, bae system, general system, elbit system ve daha niceleri rakiplerimiz dünya devleri..
Şampiyonlar liginde 4.torbadan girmiş son takım gibiyiz açıkcası..
Edge grubun bizi beslemesi lazım.. Al jasoor üzerinden yada NİMR Bi şekilde bize biraz iş kaydırması lazım
Yer İmleri