Sayfa 861/1230 İlkİlk ... 361761811851859860861862863871911961 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,881 - 6,888 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Piyasayı zamanlamaya çalışıyor kısaca hkm arkadaşımız, warren buffet bile ben beceremiyorum bu işi diyor. Bu piyasa zamanlaması yapmaya çalışan yatırımcılar genelde macerası sonu hüsranla biter.

Herkesi harry brown'un fail safe investing adlı kitabı okumasını öneririm, illa tamamen uymak değilsiniz tavsiyelerine, ama gerçekten ufuku çok açıyor.

Piyasayı zamanlamaya çalışmak bana göre kumarhanede kollu makinalarda devamlı kolu indirmekten farksız, bakın blackjack ve rulet bile ddeğil, onlarda şansınız çok daha yüksek piyasayı fiyatlamaya göre : )

Tabi herkesin kendi tercihi.

Bu arada sayın hkm,i gmstr'yi satacam, biliyorum %15 fark olduğunu, forumu okudum burda, 7 mayısta kuveyt türkten gelicekler eve hesap açmaya o zaman hesabı açıp gümüşü ordan alcam.

%15 marja bu pandemide ben normal olarak görüyorum zaten, o yüzden hemen satmama gerek yok, bilerek aldım.

Zaten gümüşün portfoyumda toplam ağırlıyı %4-5 arası olacak. %15 çökse bile batmam : ))

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn khm;Kendinizce dip olduğunu düşündüğünüz zamanda alım kararı aslında çok belirsiz bir durum değil mi? (diğer yatırımcılar açısından.) başkası bunu nasıl okumalı da kendisine bir fayda çıkarsın. üstelikte yüklü alım yapılacak bu da ayrı bir risk teşkil eder..
    Sn cennetyolu benim felsefeme göre çok fazla kağıt takip etmek anlamlı değil.Ben az sayıda kağıdı kağıdın tüm dinamiklerini ,hissenin her günkü hareketlerini,takaslarını ,haberlerini falan analiz ederek takip ediyorum.Takibimdeki kağıdın forumdaki yorumlarını olabildiğince eski tarihlere kadar okuyorum.Borsada olmadığım zamanlarda hep takiple geçiyor.Çok iyi takip ettiğiniz zaman fırsat zaten ben burdayım diyor.Misal işyat,gusgr,aksa bunlar hakkında benim kadar bilgi sahibi insan azdır.İsyat geçen yıl temettü sonrası 0.80 den inanılmaz bir fırsat verdi tüm parayı gömdüm.Sonra gusgr bedelli ayağına 0.94 e kadar düştü o da inanılmaz bir fırsat verdi gene tüm parayı ona gömdüm.O kağıtlarda o fiyatlardan bence kayıp olasılığı sıfıra yakındı.Elbet ne zaman hangi kağıda hangi fiyattan gireceğime dair uzun yılların verdiği bir tecrübem ve bazı kriterlerim var.Benim tarzım da bu.Takibimdeki asıl en sevdiğim kağıt olan aksada hala bu çaplı bir kelepir durum yakalayamadım.Ama ne kadar beklemem gerekirse gereksin sonunda o kağıda da tüm paramı gömmekten çekinmem.Bekleme sürelerinde dolar altın faiz zaten para kazanıyorum.O kazançlarım benim borsaya girmiş olsam gereksiz bekleme sürelerimdeki paranın zaman maliyetini haydi haydi karşılıyor.Risk alma kapasitem de artıyor.Tarzım bu şekilde bir şey işte.Aslında basit.

3. Merak edenler için, harry brown'Un permanent portfolio su
    http://www.lazyportfolioetf.com/allo...wne-permanent/

Şu linkten bakabilriler, en aşağıda 1979'dan günümüze göre ay ay performansı var. Adam hiç kasmadan borsanın fırladığı yıllarda iyi getiri elde etmiş, ama çoküş yıllarında poortfoyu korumuş

Burda adam tek bir şeyden feragat ediyor. Hisseler çok büyük ralli yaparsa kısmen kaçırıyor, çünkü hisse ağırlığı %25, ama yinede sağlam getiri yapıyor.
    Strese girmeye değmez.

Ben bu stratejıyı warren buffetın bir yorumundan esinlenmiştim.Diyorduki borsada yatırım beyzbolda elinde sopasıyla topa vuruş için bekleyen oyuncunun yaptığı gibi olmalıdır.Topu iyi takip edeceksin en uygun anda en uygun noktaya bütün gücünle vuracaksın.Benim yapmaya çalıştığım da bu top ne zaman gelir hangi açıyla gelir uygun vuruş yapabilirmiyim bilemem tabi ama benim zamanım çok,riskli bir yöntem kullanıyorum bekleme süremin uzun olması çok doğal.

5. %25 AltıN/gümüş %25 Hisse %25 Mevduat %25 devlet tahvili.
    Kasmadan harika getiri dolar bazında.
    2008'de herkes çökünce nasıl korumuş, işte orda tekrar dağıtacaksın %40 hisse diye, kriz yılında voleyi vurursun.
    Nisan 2020, %4.8 getirmiş. Yıl getirisi %6 küsür şu an, bu ortamda. Bu portfoyun amacı en ekstrem durumda bile koruma, gayet başarmış gibi. Uzaylılar gelirse ne olur merak ediyorum.

6. Şimdi HKM ve benzeri çöküş öngörenler muhtemelen %70-80 arası altında bekliyor. Eğer altın 1981-2003 gibi bir ayı piyasasıan girerse, çok kötü olur 1981-2003 arası altının %90'a vaaran alın gücü kayıpları yarattığı oldu..

O meşhur körfez krizinde nominal olarak 800 doları gören aldın, 2002 yılında 250, dolardı hatırlatırım.
    Geçen ev aldık, 2 kilo altına denk geldi, ev sahibi bana 2007'de aldığı fiyatı söyledi, o zaman bi hesapladım, 10 kilo altına denk geliyor.

Şimdi altın buradan nereye uçacak söyleyin.

7. Bu da Harry brown'ın portfoyunun, altınnın 1981-2003 arası çok kötü olduğu dönemkdeki performansı. %25 altın ağrılığı olmasına rağmen, bu etkilememiş, yine yürümüş gitmiş.

Ben bu portfoyun adına, kaypak portfoyu diyorum. Çünkü her devrin adamı, her dönemde gemisini yürütüyor. Ideolojisi yok. Zamanı gelince, altın, zamanı gelince, hisse, zamanı gelince mevduat.

Ben altında fiyat beklentisi olmadan bekliyorum,zarar etmiyeceğimi düşünüyorum,altın rallisine yeni başladı.Sonradan gümüş daha kuvvetli bir şekilde o ralliye katılacak bence.Asıl parayı borsada beklediğim düşüş olursa aklımda belirlediğim hisselerden kazanacağımı düşünüyorum önümüzdeki beş yıl içinde.Altında son aylarda yüzde 20 kazandım,bu borsaya girerken hangi kağıt olursa olsun bana psikolojik olarak yüzde 20 lik ekstra dayanma gücü verdi.Borsa yüzde 10 düşse bu marj yüzde 30 .a çıkar gibi.Benim yöntemim bu tarz bir şey işte. Altın bekleme süremde paramı korusa yeter asıl gözüm hep borsada elbette.Asıl kazanç orda olacak ilerleyen zamanlarda öyle düşünüyorum şimdilik.Bakalım kısmet artık.

Sayfa 861/1230 İlkİlk ... 361761811851859860861862863871911961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •