Sayfa 865/1011 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 6,913 - 6,920 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Çok basit sende biyorsun bi ekip var badem bıyıklılar bide fon var varlık fonu. Bunun elinde 3 banka ve koca fonkarı yöneten koca bi sigorta var. Badem bıyıklılar alıyor bir yere kadar çekiyor sonra hop bi kuruma satıyorlar. Ha bu arada kısa zamanda köşeyi döneceğiz diye son 4 ayda tuzunu kapıp borsaya koşan wkip var. Onlarda destek verince yabancıların olmadığı yerde badem bıyıklılar mala vuruyor. Yok malı götürüyor.
    Bunu biraz daha açarsak.
    Abi dolarizasyon bunlar ne yapsa etse bir türlü çözülmedi. Yaptıkları yanlış yüzünden dışarıdan para yatırım da girmez oldu aksine çıkış var. Kaynağı belirsiz para yatırım değildir bunlarda yastık altında ki altın dolar bankadaki dövize kitlendi her türlü argüman çıktı ama istedikleri olmadı. Tek seçenek var borsa adamlar bir yıldır avcunu yalarken USD bazlı BIST %70 yaptı. Şuan her yerde seçime kadar BIST düşmez algısı var şuan bazılarında sabır bitti ve çözülme var. Birde şu var. Adam iddia maç oynuyor. Garanti maçın getirisi %0,2 adam bunun borsada bir günde en kötü 10 katını kazanabilir şuan. Yani işin özeti şu ortamda bu algıda bütün kumarbazlar, dolarda altında sabrı tükenenler, kaynağı belirsiz para, kkm deki para buraya akıyor. Tabi ki bademlerin jölelinin yönetiminde. Jöleli o kadar yoğun ki hesap kitap içinde, ortada gözükmüyor jöleli. Hatta seçim oldu ikinci tura kaldı hesabı var o süre zarfında kriz çıkmasın planı vardır. RTE nin en mükemmel olasılıkla %51 aldığı dönemden çok uzak şimdi. Jöleli grubu emanet parayla voleyi vurduk yeter gayrı diyinceye kadar gider. Muhtemelen bunlar seçimden sonra bu ülkede yaşamayacak.

2.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Hayatında KFC'ye gitmemişsin gibi yazıyorsun. Yoksa gitmedin mi?
    bu yaz gitmek zorunda kaldım, 9-yaş yeğen ordan yemek istedi, kıramazdım.. ben de aldım 6-parça tavuk kanadı, aç olmama rağmen üçünü yiyemedim, o derece kötüydü, midem bulandı resmen, berbat ötesi bi şeydi.. 20 sene evvel gençlik dönemimde gittiğimi hatırlıyorum levent kfc, secbul dediği gibi yabancı marka sevdası vs gibi sebeplerle gidermişim herhald.. big mac en son yiyeli 10 seneden fazla olmuştur, saman gibi bi tad aldığımı hatırlıyorum sadece.. big mac yiyenlere kızmıyorum, sadece acıyorum, bu tatsızlığa maruz kaldıkları için

mcdonals son hareketini beğendim yanlız- sıcak nescafe 4 TL, burger king de 10 TL satmaya başlamış nescafe.. aynı mala gidip starbucksta 64 TL ödeyen kitleye belki dank eder bi şeyler.. beyaz yakalı beyaz türklerdeki starbucks aşkı enteresan bi doktora tezi konusu olabilir, dünyada tek ülke türkiye starbucksla bu derece aşk yaşayan
    Son düzenleme : KaraKemal; 31-12-2022 saat: 14:24.

Ariston abi
    Bunlar hep senin yüzünden oldu..
    Bugün hindu tarifi ver.
    Onu da hep canlı gördüm..
    Hep düşünüyorlardı..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Ariston abi
    Bunlar hep senin yüzünden oldu..
    Bugün hindu tarifi ver.
    Onu da hep canlı gördüm..
    Hep düşünüyorlardı..

Kişiden kişiye göre tad alışkanlıklar farklı, en büyük nimet yediğin sıradan şeyden üstün lezzet alabilmek. Allah forumdaşların yeni yılda ağız tadını artırsın

Şimdi düşünüyordum en lezzetli ne diye.

Bana göre bıldrcın üzerine yok ama çocukken bir iki kere yedim bir daha da yemedim yiyebileceğimi de sanmıyorum. Kuzu kelle'nin yanakları bana göre tad olarak en üst klasda bir yiyecek.

Çocukken ciğerciden beyin alıp düdüklüde haşlayıp yediğimi hatırlıyorum. Sonradan üzerine limon sıkılıp soğuk olarak daha güzel olduğunu öğremdim, aslında tatsız tuzsuz bir şey ama yemesi çok kolay.

Prensip olarak evde rahatça yapabileceğin şeyi dışarıda yemenin anlamı yok. Dışarıda döner, kuyu kepap, balık, yaprak sarma vs uzmanlık, emek ya da aparat gereken şeyler yenilebilir. Geçen sene yaprak sarma yaptım, daha iyisini yemediğimi hatırladım, çünkü çift katlı makarna tenceresinde çok uzun süre buharda pişirdim, Tokat yaprağı da iyiydi. Hepsini ekmeksiz bir seferde yedim. Sonra bu kadar uğraşmaya değmediğini düşündüm. Dibi tutmaması için tuhafiyecilerde özel aparat satılıyor, eskiden yoktu, bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmış.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Abi orası öyle
    Saatlerce uğraştığını 5 dadika da yiyorsun..
    İlginç
    Belki de güzellik uğraşıda
    İzmirin soğuk kellesi de iyidir..

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Abi orası öyle
    Saatlerce uğraştığını 5 dadika da yiyorsun..
    İlginç
    Belki de güzellik uğraşıda
    İzmirin soğuk kellesi de iyidir..

Evet, uzun seferlerde hedefe odaklanmanın yanında yolculuktan da hoşlanmak lazım.

Geçen yazmıştım, iş adamı hayat mücadele değil, mücadelenin kendisi hayattır, demiş, kendi çapında güzel iş yapmış.

Malesef güven ve rahatlık peşinde koştum, bana göre maksimum güven ve rahatlığa ulaştım, son 10 yılda hayatımda önemli bir değişim olmadı. Yani her değişim ya rahatlıktan ya da güvenden ödün vermeyi gerektiriyor.

Normalde yetenek ve ilgin ne ise o alanda maksimum müacadele verip daha hareketli bir hayat yaşanmalı.

7. Bir İskenderci'nin iskenderini beğeniyordum, neden seninkiler lezzetli diğerlerinden tad alamıyorum dedim. Onlar salçadan sos yapıyor ben domatesden yapıyorum dedi. Bir yoğurtlu kepapçıya aynı soruyu sormuştum onlar pideleri doğrudan kesip koyuyor ben önce et suyunda haşlayıp kurutuyorum vs demişti.

İskender ve mantı bende aynı hissi uyandırıyor sırrı öğrenmiş oldum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,219
    Blog Entries
    1
    KFC fikrinden sonra damak tadı ile ilgili fikirler benim için önemsiz oluyor. Kişi hayatı boyunca güzel bir tad alamamış düşüncem derinleşiyor. E bu da olmayınca duvarlardan ses de gelir. Çünkü kim bilir nerede yenen şeyler beyin dokusunda ne gibi tahribata sebep oldu. İspat edemem ama düşüncem bu.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Sayfa 865/1011 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •