Hissenin durumu ortada, bir de burada milleti aklınca konsolide etmeye çalışanlar yok mu..neyse..
Şirket hakkında olumlu yorum yapanda haklı, olumsuz yorum yapan da haklı. Son sözü şirketin söylemesi lazım ama maalesef onlarda sus pus vaziyette. Ama görünen o ki; şirket istemedikçe bu hissenin yukarı yol alması zor gibi.
Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
sasada öptüğü yetmemiş yatırımcıyı şimdide merinosu halka açacaklarmış...
diyor bu ülkenin kerizi bitmez...
galip öztürkte böyle yapardı...hep bir şirket çıkarırdı durmadan piyasaya...
yorumları okuyamadım twitirda +18 küfürler var...
#SASA Sasa Polyester'in patronu İbrahim Erdemoğlu, Merinos Halı'yı halka arz edecek.
İbrahim Erdemoğlu:
â–ªï¸Merinos'un yüzde 25’lik bölümünü halka arz etmeyi düşünüyoruz. Küçük bir rakam değil büyük bir halka arz olacak.
â–ªï¸Mayıs 2025'te halka arzını planlıyoruz.
â–ªï¸Halka arzdan gelecek kaynağın yarısı Merinos’un sermayesine eklenecek, diğer yarısı holdinge aktarılacak.
â–ªï¸Halka arz edilecek hisselerin yüzde 50’si yurtdışı yatırımcılara satılacak.
â–ªï¸Bu konudaki çalışmaları HSBC ile JP Morgan yürütüyor.
â–ªï¸Kısa süre içinde Londra’da halka arzla ilgili road show’a da çıkılacak
â–ªï¸Merinos dünyaya halıyı sermiş durumda. Sırada halıyı borsaya sermek kalmış
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sasanin patronu İbrahim Erdemoğlu, Gabar petrolünü yerinde inceledi.
Kasım 2024 tarihi itibariyle Türkiye’de toplamda 3 milyon 425 bin varil ham petrol üretilirken, bu üretimin yarısı Gabar’dan karşılanıyor. Günlük petrol üretiminin 61 bin varilin üzerine çıktığı Gabar’da Türkiye'nin en kaliteli petrolü üretiliyor.
Ülkemiz enerjide tam bağımsızlık hedefine doğru yürürken, petrol endüstrisinde milli teknolojilerin ülkemiz topraklarında gelişmesi sağlanarak yeni bir ekosistem oluşturuluyor.
Gabar’daki petrol kuyularını yerinde inceleyen Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ülkemizdeki petrol arama çalışmalarına dikkat çekerek, yatırımlarında ham petrol ve kondens petrol kullanarak petrokimya ürünleri üreteceklerini, dolayısıyla Gabar’daki petrol kuyularının önümüzdeki 5 yıllık planlarını öğrenmek istediklerini belirtti.
Günümüzde halı ve polyester sektörüne yönelik yaptıkları dev yatırımlarla dikkat çeken Erdemoğlu Holding, 2025 yılında yatırımlarının karşılığını almaya hazırlanıyor. Polyester sektöründe Çin ve Hindistan dışındaki bölgede lider konumunda bulunan Erdemoğlu Holding’in Yumurtalık’ta yapmayı planladığı Petrokimya Tesisi Projesi, Türkiye’nin en büyük petrokimya tesislerinden biri olacak.
SASA Yumurtalık Projesinin ilk etabına 2026 yılında 5.5 milyar dolarlık yatırımla başlanacak. İbrahim Erdemoğlu Türkiye’de yılda 22 milyar dolarlık petrokimya ürünü ithal edildiğine dikkat çekerken, Gabar’daki yerli petrol kaynaklarıyla, petrokimya ithalatını durdurma şansını yakalayabileceklerini ifade etti.
Yılda yaklaşık 6,5 milyon ton ürün işleyecek bir rafineri yapmak istediklerini, zaman içinde bu rakamı 13 milyona kadar çıkartmayı hedeflediklerini belirten Erdemoğlu, böylece motorin, dizel, LPG vb. kalemlerde büyük bir ithalatın önüne geçilebileceğini söyledi.
Önümüzdeki on yıl içindeki yatırım bütçesi toplamda 25 milyar doları bulacak olan SASA Yumurtalık projesinin devreye girmesiyle ham petrolden elde edilen ürünler; hammaddeler, ara ürünler ve nihai ürünlerden ipliğe kadar uzanmış olacak
merkez bankasi 250 baz puan faiz indirimi yapti ... daha onceki yorumlarimda aralik ayinda kucukde olsa bi faiz indirimi bekliyorum demistim , aynen ilk faiz indirimi geldi , mayis -haziran gibi merkez bankasinin faiz indirimine gidecegi ancak o zaman ciddi faiz indiriminden kaynakli balinalar faize kaydirdigi parayi hazirandan sonra alternatif ensturumanlara kaydiracagini dusunuyorum demistim zamaninda , buda doviz ve borsa olabilir , borsaya bu balinalarin para kaydirmalarindan sonra tum hisseler gibi ancak sasaninda o zaman hareket edecegini dusunuyorum demistim , o zamana kadar hisseden pek bi yukselis beklemiyorum demistim..
tamam tahtaci kesinlikle ky den mal toplamaya calisiyor bunun icinde 2 senedir elinden geleni ardina koymadi , yapmayada devam edecek , ama balinalar ciddi para yigarsa hisseye tahtacininda hisseyi baskilamasi bi yere kadar olur bi yerden sonra oda dayanamaz hisse ister istemez yukselise gecer diye dusunuyorum ,
devlet kkm yi iptal etme dusuncesinde ve bunu planini yapmaya basladi haberleri dolasmaya basladi kulislerde , kkm iptal edilirse vatandas parasini artik orda tutmaz , parayi ya dovize kaydiracak yada tekrar ciktigi borsaya geri donecek
aslinda hazirana kadar borsa acisindan olumlu gelismeler bekleniyor , hem kkm iptali hem faizin dusurulmesi borsanin kaybettigi gucu tekrar yeniden kazanmasina elverisli ortam yaraticaktir , endeks gittigi surece sasa da muhtemelen az cok nasiplenecektir muhakkak ,
hazirana kadar ilk ceyrek bilancosuda gelmis olur pta nin ilk faz calismasinin etkileri az cok gozukecektir ilk ceyrek bilancoda , ikinci ucuncu faz calismalarida ikinci ceyrek bilancosunda acik acik gozukur , ayrica hazirana kadar acilisi gerceklestirilecek 2 fabrika uretiminden kaynakli yaratacagi bi kar olacak ,yil sonuna kadar bu fabrikalarinda bilancoda etkilerini gorecegiz muhakkak , hem bilanco kaynakli hem diplerde olan hisseye hemde hikayesi olan hisseye fk si dusuk olan hisseye balina yatirim yapmasa nereye yatirim yapacak , muhakkak sasa bi sekilde balinalarin dikkatini cekeceginden alim icin cazibesi olacaktir diye dusunuyorum ,
bugunku kap haberi pta nin uretime basladigini uygun kosullarda ocak ayinda uretimin hizlandirilacagini ilk faz calismalarinin gerceklestigini ortaya koyuyor , acilisi bekleyen ortaklar var , ama o acilis sadece isin reklami , hic acilis yapilmasada onemli olan fabrikanin bitip uretim yapmasi, sirkete kar yazmasi onemliydi , artik isin zoru bitti , pta ocaktan itibaren uretip sirkete faydasi olacak onemli olan buydu , oda gerceklesti , vatana millete hayirli olsun diyelim ,
2 yildir surunduren sasanin artik 2025 sonunda ve 2026 sonunda ciddi sekilde hisseden beklentisi olan insanlari memnun edecegini dusunuyorum , asil performans 2026 da olacaktir ama 2025 sonunda insanlar 2026 nin nasil hissenin performans gosterecegini anlayabilir diye dusunuyorum ,kismetse goruruz insallah ..
Yer İmleri