Sayfa 869/1001 İlkİlk ... 369769819859867868869870871879919969 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,945 - 6,952 arası.

Konu: Viop LXVI

Karayip restleşmesi! Trump tehdit etti, Maduro rest çekti
    ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya ait savaş uçaklarının ABD donanma gemisine yakın uçmasına sert tepki gösterdi. Trump, “Bizi tehlikeye sokarlarsa o uçakları düşürürüz†diyerek Maduro yönetimini açıkça tehdit etti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise olası bir saldırı durumunda silahlı mücadeleye hazır olduklarını belirterek karşılık verdi.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2. Trump'ın bunu yüksek sesle itiraf etmesi aslında şaşırtıcı çünkü jeopolitik açıdan bakıldığında bu, ABD için hayal edilebilecek en büyük başarısızlık.

Her zaman "böl ve yönet" politikasıyla yönetilen bir ülke için, nesiller boyu ABD'li stratejik planlamacıların kabus gördüğü şey tam da budur.
    Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Zbigniew Brzezinski, "Büyük Satranç Tahtası" adlı kitabında, "en tehlikeli senaryonun Çin, Rusya ve belki de İran'dan oluşan, ideolojiyle değil, birbirini tamamlayan şikayetlerle birleşmiş 'antihegemonik' bir koalisyon olacağını" yazmıştı.

Bu adam, Hindistan'ı bu karışıma eklemeyi aklından bile geçirmemişti çünkü bunun ne kadar düşünülemez olduğu varsayılmıştı (ve ayrıca o dönemde Hindistan dünyanın üçüncü büyük ekonomisi değildi).Aynı şey, hayatının tamamını, herhangi bir üçlü güç dinamiğinde Amerika'nın asla dışlanmış duruma düşmemesini sağlamak için harcamış olan Kissinger için de geçerli.

Ve şu anda, ABD'nin, satın alma gücü paritesine göre dünyanın 1., 3. ve 4. büyük ekonomileri karşısında dışlanmış durumda olduğu dört yönlü bir güç dinamiğinin içindeyiz.

Elbette "böl ve yönet"i jeopolitik bir oyun olarak eleştirebilirsiniz (ve ben kişisel olarak bunun eleştiriye fazlasıyla değer olduğunu düşünüyorum) ama ABD'nin oynadığı oyunun bu olduğu ve Trump'ın da itiraf ettiği gibi bu oyunda "kaybetmiş" gibi göründükleri tartışmasız.

https://x.com/RnaudBertrand/status/1963961637607797171

Trump Hindastan'ı kaybettiğini kabul ediyor, ama tespitler gelecek açısından çok ama çok önemli.

Dünya'nın jeopolitiği hızla değişiyor,

Eski dünyanın jandarması sayılan ABD'nin bunu kabul edebilmesi çok zor,

Savunma bakanlığının adının Savaş bakanlığı olarak değitirilmesi çok anlam ifade ediyor.

Baskı altında yaşayan ülkeler için bu durum ilk etapta felaket gibi olsa da belki kurtuluşun anahtarıdır.!
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

3.  Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Trump'ın bunu yüksek sesle itiraf etmesi aslında şaşırtıcı çünkü jeopolitik açıdan bakıldığında bu, ABD için hayal edilebilecek en büyük başarısızlık.

Her zaman "böl ve yönet" politikasıyla yönetilen bir ülke için, nesiller boyu ABD'li stratejik planlamacıların kabus gördüğü şey tam da budur.
    Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Zbigniew Brzezinski, "Büyük Satranç Tahtası" adlı kitabında, "en tehlikeli senaryonun Çin, Rusya ve belki de İran'dan oluşan, ideolojiyle değil, birbirini tamamlayan şikayetlerle birleşmiş 'antihegemonik' bir koalisyon olacağını" yazmıştı.

Bu adam, Hindistan'ı bu karışıma eklemeyi aklından bile geçirmemişti çünkü bunun ne kadar düşünülemez olduğu varsayılmıştı (ve ayrıca o dönemde Hindistan dünyanın üçüncü büyük ekonomisi değildi).Aynı şey, hayatının tamamını, herhangi bir üçlü güç dinamiğinde Amerika'nın asla dışlanmış duruma düşmemesini sağlamak için harcamış olan Kissinger için de geçerli.

Ve şu anda, ABD'nin, satın alma gücü paritesine göre dünyanın 1., 3. ve 4. büyük ekonomileri karşısında dışlanmış durumda olduğu dört yönlü bir güç dinamiğinin içindeyiz.

Elbette "böl ve yönet"i jeopolitik bir oyun olarak eleştirebilirsiniz (ve ben kişisel olarak bunun eleştiriye fazlasıyla değer olduğunu düşünüyorum) ama ABD'nin oynadığı oyunun bu olduğu ve Trump'ın da itiraf ettiği gibi bu oyunda "kaybetmiş" gibi göründükleri tartışmasız.

https://x.com/RnaudBertrand/status/1963961637607797171

Trump Hindastan'ı kaybettiğini kabul ediyor, ama tespitler gelecek açısından çok ama çok önemli.
    Gelecek tespitini biraz açar mısınız hocam,

4. Maduro kılıçını kuşandı,inşallah kendini kesmez

5.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Gelecek tespitini biraz açar mısınız hocam,
    Kendi tahminlerimi bir kısmını yukarıda sonradan ekledim,

ABD'nin en büyük gücü, askeri ve ABD doları tüm dünya bedava fonluyor kendilerini, ABD dolarının rezerv para birimi olarak etkisini yitirmesi ABD'yi çok zayıflatır (aslında batık) zamanla sıradan bir devlet haline getirir bu duruma düşmemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır buna savaşlar dahil.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

6. Son iki haftadır, müthiş zam furyası var, önüne gelene yapıştıroyorlar, çubuk domatesi mesela, geçen hafta hallettim o işi, kayınçoya sen niye yapmıyon, yap işte, yok pahalıymış,
    Ben 20 TL'ye aldım kilosunu, çubuk domatesi..
    Asidi mükemmel,sen ğit çıbuga, yerinde tarlada 40tl, bir saat uzaklıkta, enişte 20tl almış felan , vermişler küsküyü buna

Geçen sene 30metrdn çıkan su,bu sene 125 metreden çıkıyor, olaki 1 metre kar yagar sevinmeyin, en az 6 metr kar yağması lazımki toprak doysun, su tutsun,

7.  Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Kendi tahminlerimi bir kısmını yukarıda sonradan ekledim,

ABD'nin en büyük gücü, askeri ve ABD doları tüm dünya bedava fonluyor kendilerini, ABD dolarının rezerv para birimi olarak etkisini yitirmesi ABD'yi çok zayıflatır (aslında batık) zamanla sıradan bir devlet haline getirir bu duruma düşmemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır buna savaşlar dahil.
    Nükleer savaş, kaçınılmaz o zaman,
    Alimin bir demiş, 3 bilmem ama 4 dünya savaşı tahta larla olucak, aslında eskilerin söylediği kelamlar, genelde doğru..

8. https://www.alanyapostasi.com.tr/ank...espit-edilecek

Borsada şirketler verği vermiyor artık, ğüya enflasyon muhasebe si ile düzelecekti.
    Çoğu zarar açıklıyor..

Haber önemli, kasa boş, güc denge meselesine döndü, bu işler..

Çok kötü bir durum ama büyük fırsat lar hep böyle çıkar ortaya, seçime kadar x10 getirisi olanlar çıkıcaktır, badem hisselerinden.

Sayfa 869/1001 İlkİlk ... 369769819859867868869870871879919969 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •