Sayfa 87/153 İlkİlk ... 3777858687888997137 ... SonSon
Arama sonucu : 1217 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Görüş açısı..

1. Banka endeksi

haftalık

Biliyorsunuz banka endeksi çok önemli bir yer kapsamaktadır borsamızda..Onun katılmadığı bir yükseliş hareketi uzun soluklu olmaz ve bir yerde tıkanır kalır..

Bu endeksin grafiği detaylı şekilde incelenmelidir her zaman..

Grafiğin başlangıcı 1997 lere gitsede ben trend çalışmalarımı 2006 dan ve özellikle 2008 dünya krizi diplerinden aldım.

1 ve 2 nolu iki ana yükselen kanalımız var..İçinde bulunduğumuz seviye açısından 2 nolu kanaldan başlayalım.

2008, 2018, 2020 diplerinden geçen trend baz alınarak oluşturuldu..En son gördüğümüz dip 23.03.20 haftasındaki 105551..Geçen hafta 2013 zirvesinden gelen kırmızı renkli düşen trendi yukarı geçmiş ve sarı alanda kapanış yapmıştı..

Bu hafta sarı alanda kalma çabaları sonuç vermeyince kırmızı düşen trendin hemen altında "yüksek dalga/doji" karışımı bir mum yaparak kapanış gerçekleştirdi..

trendin değeri: 123500.. Yükselişten konuşabilmemiz için buranın geçilmesi gerekmekte.. Aksi halde aşağıdaki destekleri konuşuyor oluruz.. Açık mavi kanal üst band desteği 117570 de..106060 da ise alt band desteği..

Kırmızı trendin aşılması durumunda ilk ana direnç 128880 de.. Sonra 131720 ve 135300 geliyor..

Özellikle Coronavirüs haberlerine çok duyarlı bir dönemdeyiz..Her an her şey olabilir.

Bunları düşünmeyip sadece teknik olarak bakarsak eğer, göstergenin oluşumundan giderek yükseliş hareketinin devam edeceğini söyleyebiliriz.

2.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Günlükte dün Doji vardı.
    Bu gün teyit mumu geliyor.
    Dojiyi senden öğrendim üstad.
    Dojiler gerçekten de çok önemlidir..
    Grafiklerde fazla birşey bilmesende sadece tepe veya dipteki dojileri yakalasan inan yeter.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Şimdi diyorlar ki, insan kafası bilgisayar gibidir.

İnsanın beyni donanım, aklı yazılımdır diyorlar.

O öyle değil işte.

Beyin her mahlukta var.

Bence, akıl donanımdır, zeka yazılımdır.

Beyin mi.? Beyin bilgisayarı koyduğunuz masadır.

Masanın üstünde akıl ve zeka kombinasyonu yoksa, ancak yemek yer, ancak karnınızı doyurursunuz masada.

Zeka önemlidir zeka.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku

Zeka önemlidir zeka.
    Onun içindir ki bugün koca koca teknoloji firmaları yapay zeka için cırmalıyorlar.

Siz hiç yapay akıl için uğraşanını gördünüz mü. ?

Zeka önemlidir zeka.

5. Öncelikle değerli paylaşımlar için teşekkürler. Pek anlamasam da anlam vermeye çalışıyorum ama gereğinden fazla da anlamlandırmıyorum ;)
    Tapatalk resimlerinden bazıları (örneğinbu konudaki son resim) bende açılmıyor hata veriyor. (Bad gateway gibi bişey) Sırf bunun için Tapatalk yükledim yine aynı. Benden başka bu sorunu yaşayan, çözüm bulan var mı?
    Konuyu meşgul ettiğim için kusuruma bakmayın lütfen.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by BlaJKeagle Yazıyı Oku
    Öncelikle değerli paylaşımlar için teşekkürler. Pek anlamasam da anlam vermeye çalışıyorum ama gereğinden fazla da anlamlandırmıyorum ;)

Sn BlaJkeagle, topiği baştan sona sindire sindire okursanız, hem daha kolay anlamaya başlarsınız, hem de gelecekte daha çok faydalanırsınız.

Yazıların tarihleri, o tarihlerdeki BIST100 ve hisse grafiklerine de göz atmalısınız.

Mesela, bir sonraki mesajımı inceleyiniz nütfen nütfen.

7. Dün gece oturdum, doji çalıştım, şu grafikte sarı alanlar doji imiş. Peki, benim işaretledigim mum da doji değil midir?

Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Anlatabildim mi.. ?

Cevap verin lütfen..

tfen nütfen..
    Yazmışım.

Alıntı Originally Posted by yas3gk Yazıyı Oku
    son da baş harfleri yannış yazmışınız.......
    Yazmış arkadaş. Bir de kahkahayla gülmüş.

O kahkahadan biraz daha geriye doğru okumaya devam edin.

Şifreyi bulun bakalım, tf ne anlama geliyormuş.

İşte bunun içindir ki, bu topiğin adı Bakış açısı değil, Görüş açısıdır.

Bu topiğin diğer topiklerden farkı, bakmak ile görmek arasındaki fark gibidir.

Sayfa 87/153 İlkİlk ... 3777858687888997137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •