Sayfa 870/1001 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,953 - 6,960 arası.

Konu: Viop XXXVII

Alıntı Originally Posted by SonKurus Yazıyı Oku
    sıradan komple bedelli olması gerekiyor. neden mi çok basit.

bir bakkalın var. 100 bin sermayen ile raf doldurabiliyordun. şimdi aynı raflar 200.000 e doluyor. rafı dolduracak sermayen yok geçmiş olsun.

efendim neymiş stoğu varmış değerlenmiş gene sermaye 200.000 oluyor. yo öyle bişey yok. ucuz aldım ucuz sattım veya sattım çok arttı geri almadım. bekledim ebemi gördüm.

hele bu döviz borçları nerede hedge etmiş bunlar. hedge i kabul eden firma batmış durumda açalım.

benim 1000 dolar borcum var. hedge ettim nası oluyor ise ! 1000 dolar karşılığı anlaştık. kimse tl verdik vs. vs. 5000 tl.. 5 liradan.

eee

1000 dolar borcum 5000 idi 15.000 oldu. hedge ettik rahatız. gittik hedge ciye. hedge ci kapıya yazı asmış kapattık. geçmiş olsun. bir süredir bu hedge ettik borçları muhabbeti kafamı kurcalıyor.

2000 krizinde rakamlar bu kadar büyük değildi açıkcası ne olacak ömrümüz yeterse göreceğiz..
    Benimkisi tümdengelim. Döviz girişi olan veya parasını dövizde tutan şirketler sürekli olarak döviz arttıkça uçuyor.

Şu tweet faydalı olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by joker16 Yazıyı Oku
    ya arkadaşlar pay vadeli-temettü olayı nasıl oluyor ?
    mesela eregli taşıyorsunuz ; her ay da vadeyi diğer aya taşıyacaksınız.
    2021 aralık kapanış 34 diyelim. hem hisse hem vadeli için
    2022 aralık kapanışlar da 50 tl oldu diyelim.
    ereğli 4 tl temettü verdi diyelim .
    hisseden 4 tl temettü alındı. vadelide nasıl oluyor ? 4 tl zarar mı edilmiş oluyor hisseye göre
    Dökümanı okumanız lazım.
    Az bir kısmını yapıştırdım.

>>>>
    https://www.borsaistanbul.com/data/G.../gn414yeni.pdf

4/15
    Özsermaye haline ilişkin olarak spot piyasada ilgili payın fiyat hareket limitlerinin
    serbest bırakıldığı durumda, ilgili PVİS’lerde fiyat değişim limiti serbest olarak
    uygulanır. Bu durumda, spot piyasada hesaplanan referans fiyat kullanılarak PVİOS’lar
    için ilgili düzeltmeler yapılır.
    Nakit temettü dağıtımlarında, temettü dağıtımının yapılacağı işlem günü öncesi ilgili
    dayanak varlığın özsermaye hali öncesi son kapanış fiyatı baz alınarak hesaplanan
    temettü veriminin %10’un üstünde olması durumunda ilgili PVİOS’larda düzeltme
    yapılır. Söz konusu durumda temettü veriminin %10’unu aşan kısmı baz alınarak
    düzeltmeler yapılır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. abi bende borsa artacak diyordum ama bu nasıl artış

dolar 15.7

borsa 230 bin olsa ne olur.. Allah kahretsin ya.. paramızla rezil olduk yazıklar olsun. Türk parası heralde sistemde %30 a %70 olmuştur.

yazıklar olsun böyle birşey yaşamamıştım. 6.90 da eksi rezervcilerle dalga geçiyorduk ne güzel naci ağbal varken. adam bi gitti tüm kurumlar ceketi aldı gitti gazeteci gelince.

adamlar mart 2021 de ceketi alıp gittiler. yüzde 1000 haklılarmış. o tabanlar boşuna değilmiş. bir çok dev kağıt hala o taban fiyatında kimiisi altında 9 ay oldu. döviz olarak diyoruz.

gerçekten tarihi bir yıkım oldu.

ileride çocuğunuz felan olursa altın ve gümüş külçe harici kağıt paraların hepsi çöp olduğunu anlatın bizim hayatımız böyle ziyan oldu. daha da birşey olmaz.

diğer ülkelerde de aynı akıbeti yaşayabilirsiniz kağıt paralarda. ben böyle rezillik görmedim. ne brezilya ne rusya ne afrikada böyle birşey yok yazıklar olsun. aldığınız maaşlar haram zıkkım olsun boynunuza dolansın..

son 15 gündür msj,email,telefonla arama dahil viop hesabınızı güncelleyin yoksa 15 aralıktan itibaren emir iletemiyeceksiniz diye sözleşmeleri yenilettirdiler 2 tane test yaptırdılar,test sonucu agresif çıkması istendi test 2 sefer yinelendi,15 aralıkta telle aradılar 1 kontrat fasife emir yazın bakalım emir gidecekmi dediler,şimdi anlıyorun ısrarla sözleşme yeniletmelerini

5. Bilançolar sonrası durum belli olur. Bir kısım şirketler çok zarar etmiştir, bir kısım şirketlere yeni kapılar açılmıştır onu ancak bilanço incelemesi ile buluruz.

Gümrük beyannamerini inceleyenler yeni ihracata başlayanları işini büyüeri biliyordur. Keza KDV beyannamleri ile de hangi şirketler iyi gidiyor biliniyordur. SGK beyannamaleri ayrı bir konu.

Hep TCMB'nin elinde geniş veri seti var deniyor, borsa konusunda da herifde beki geniş veri seti vardır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Türk düşmanı abd

ABD, Uygur Türklerinin zorla çalıştırılmasıyla üretilen malların ithalatını yasaklıyor

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Dökümanı okumanız lazım.
    Az bir kısmını yapıştırdım.

>>>>
    https://www.borsaistanbul.com/data/G.../gn414yeni.pdf

4/15
    Özsermaye haline ilişkin olarak spot piyasada ilgili payın fiyat hareket limitlerinin
    serbest bırakıldığı durumda, ilgili PVİSâ��lerde fiyat değişim limiti serbest olarak
    uygulanır. Bu durumda, spot piyasada hesaplanan referans fiyat kullanılarak PVİOSâ��lar
    için ilgili düzeltmeler yapılır.
    Nakit temettü dağıtımlarında, temettü dağıtımının yapılacağı işlem günü öncesi ilgili
    dayanak varlığın özsermaye hali öncesi son kapanış fiyatı baz alınarak hesaplanan
    temettü veriminin %10â��un üstünde olması durumunda ilgili PVİOSâ��larda düzeltme
    yapılır. Söz konusu durumda temettü veriminin %10â��unu aşan kısmı baz alınarak
    düzeltmeler yapılır.
    Hocam cevabijiz icin tesekkur ediyorum ama pek anlayamadim acikcasi. O 4 tl ne oluyor acaba?

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Borsada bilgisiz bir yatırımcıyım.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulağım delik değildir. Kimse benim yazdıklarımdan etkilenip işlem yapmasın.(eski nickim : hallederiz )

8.  Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    Bence seçim sathı mahaline girdik
    Artık kur götüm götüm düşer
    Ama tek hane seçimden sonra olur
    Tek haneye geleceğini düşünüyorsunuz yani!

Sayfa 870/1001 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •