usd bazlı alınabilecek getirisi ppf benzeri makul olan fon önerebilir misiniz? tefasta PAL fonunu gördüm mesela.. bundan daha iyisi var mı?
usd bazlı alınabilecek getirisi ppf benzeri makul olan fon önerebilir misiniz? tefasta PAL fonunu gördüm mesela.. bundan daha iyisi var mı?
Merhaba. Bir akıl danışmak istiyorum.
T+3 satış valörlü fon için satış emri 3 Temmuz sabah 10'da verilirse para hesaba 6 Temmuzda mı gecer yoksa 7 Temmuzda mı?
Tatil gibi durumlar söz konusu değilse 6'sında hesaba geçmesi gerekir
Paramızın enflasyona karşı erimemesi hepimizin ortak derdi ve mücadelesi sanırım. Bu günleri nasıl stressiz atlatırız bilemiyorum. Saygılar
hocam ipb'yi mayıs ayı içinde ben de biraz almıştım. alış akşamım, yüzde 13 civarı düşüşe denkgelince biraz çekinip 3 gün sonra kârlı şekilde satıp pişman oldum. bir gün önce alsam ilk gün itibarıyla yüzde 13 eksi olacaktı ve nahoş bir durumla karşılaşacaktım. sonra telefonla ulaşıp bilgi aldım, ilgi ve alâkaları çok güzel. o günkü durumun çok nadir bir durum olduğunu söyleyip fonun risklerini ayrıntılı izah ettiler. bir yıl ve üzeri endeks ve enflasyonun oldukça üzerinde kazanç amaçladıklarını ve viobu oldukça aktif kullandıklarını, bundan dolayı da bazen oldukça nahoş durumların olmasının normal olduğunu belirttiler ve çoğu yatırımcının da bu durumu kaldıramayabileceğini, arayanlara da bu durumu açık açık izah edip ona göre karar verilmesi gerektiğini anlattıklarını söylediler. hatta bu fonu almaya kesin olarak karar veren yatırımcıya da en azından ilk aşamada portföylerinin yüzde 20'sini geçmeyecek şekilde işlem yapıp fonun çalışma sistemine adapte olmadan daha fazla alım yapmamalarını tavsiye ettiklerini söylediler. şeffaflıkları bence mükemmel. her şeyi açıkça söylüyorlar. bir de nhy gibi sersemce işler yapmıyorlar.
Selam arkadaşlar. Serbest fon başlığına yazdım ama orası pek aktif değil belki burda gören olur burdan da sormak isterim müsaadenizle.
Mevcutta elinizde hangi serbest fonlar var? hscb'nin HKR'si hsyf olan HVS ile hemen hemen aynı kağıtlara sahip olmasına rağmen portföy limiti olmadığı için çok daha iyi getiriyor.
TPP (teb pusula serbest) yabancı ağırlıklı ve uzun vadede de AFT YAY vs. sollamış. mükemmel getiri sunmuş. Demek ki oldukça aktif yönetiliyor.
hedef portföyün HKM'si oldukça başarılı giriş yaptı.
GZN de oldukça aktif yönetilen iyi bir fon.
Bunların arasında kararsızlık yaşıyorum. TPP+HKR yapacağım gibi duruyor ama Dolar buralarda durursa TPP getirisi epey törpülenir gibi. Kafam karıştı.
Önerilerinize açığım. Özellikle elinizdeki serbest fonları öğrenmek isterim.
Yer İmleri