Bazı kağıtlar çok iyi trend yakalamış durumda endeksten bağımsız.
Her düşüşü daha büyük artıyla geri alıyorlar.
Endeks 1 giderse 2 gideni yakalamak lazım.
Bazı kağıtlar çok iyi trend yakalamış durumda endeksten bağımsız.
Her düşüşü daha büyük artıyla geri alıyorlar.
Endeks 1 giderse 2 gideni yakalamak lazım.
babonun bu önerilerine ilki hariç katılırım.. forumu okuyarak etkilenmek diye bi şeyi kendi adıma kabul etmem, forumda biri şöyle böyle yazmış diye ben etkilenmem, elbette görüşüne önem verdiğim az sayıda insan vardır, onların dediğini dinler kendi süzgecimden geçiririm, o başka..
1-Forumları okuyarak pozisyon alırsan bitersin.
2-Aldığın pozisyonları alenen yazarsan yine tırtıklanırsın.
3-Teknik analiz ya da Temel analiz veyahut da her 2 sini kullanarak pozisyonunu alacaksın. Bilgilerin sana ait olacak.
4-Bu bilgilerini uygularken etkilenmemek için ekonomi dergilerini ve forumları okumayacak, TV lerdeki sabah verilen "piyasa yorumlarını" (özellikle) dinlemiyeceksin!!
ama aslolan forumda yalnışı tutturanı bulmaktır, yanlışı tutturanın statistiki yüzdesi yüksektir, doğruyu tutturandan daha yüksektir, bazılarının amigdalası öyle çalışır ki, yalnışı her daim bulabilmektedir.. yani indikatör belleyip, dediğinin tersini yapmak daha kazandıran bi stratejidir.. diğer bi yöntem genel sentimenti görmek için izlenir forumlar, piyasanın yönü genel sentimentin tersine yürüyecektir
Mesela big abi dün ereğli sattı, onu keriz yerine koymak için hergün bi tık yükselmesi lazım
Bu işler böyledir dayu
Ben keriz değilim diye bağıran adam kesin keriz durumuna düşüyor burda işler çok denüşük çalışır
Masanın kerizini bilmiyorsan keriz sensin demektir die boşuna mı söylüyoruz![]()
Hamdım Piştim Yandım
tamamı devammı portföy çapıyla,, prensiplerle de alakalı biraz
o da etkiliyor büyük ölçüde kararı
adamı tatmin etmişse koyduğu hedefe varmışsa ..
https://youtube.com/shorts/T2exlz1sr44?feature=share
vehbi koç anlatıyor.
ben şu memlekete 1 çivi çakan herkesten razıyım.
audentes Fortuna iuvat
Bak yine Yımırtalı pide daveti .. adamı gözüm tutmadı Kurt sakın Yime pidesini !!))
Yer İmleri