Sayfa 875/1002 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. Öyle degil böyle artırılır deyip resmi bir devalüasyonla atıyorum 20 denilip sabit kur rejimine geçsinler. Ortalık biraz karışır ama herkes satar sanırım dth falan kalmaz. Bişey yapmasakta bişey oldu denir. Degilse şu gidişle 20 de olsa 30 da olsa satmaz kimse, almaya devam eder. Yada 5 li çeteyi elon muska yollayıp kanka olsunlar sen atraksiyon seversin bak bizde seninkinden dehşet roket var soganla çalışıyor, gel bize yatırım yap aya duble yol yapalım,varıncada iki duble atarız falan.

LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by milas01 Yazıyı Oku
    Öyle degil böyle artırılır deyip resmi bir devalüasyonla atıyorum 20 denilip sabit kur rejimine geçsinler. Ortalık biraz karışır ama herkes satar sanırım dth falan kalmaz. Bişey yapmasakta bişey oldu denir. Degilse şu gidişle 20 de olsa 30 da olsa satmaz kimse, almaya devam eder. Yada 5 li çeteyi elon muska yollayıp kanka olsunlar sen atraksiyon seversin bak bizde seninkinden dehşet roket var soganla çalışıyor, gel bize yatırım yap aya duble yol yapalım,varıncada iki duble atarız falan.

yahu milletin sattığı 20 tl.olan doları kim alacak, merkez peki hangi parayla..?
    para basacak, peki basılan para yatırama mı kayacak, yoo önemli kısmı tüketime, sonucu kestiremiyor musunuz..?

Alıntı Originally Posted by milas01 Yazıyı Oku
    Öyle degil böyle artırılır deyip resmi bir devalüasyonla atıyorum 20 denilip sabit kur rejimine geçsinler. Ortalık biraz karışır ama herkes satar sanırım dth falan kalmaz. Bişey yapmasakta bişey oldu denir. Degilse şu gidişle 20 de olsa 30 da olsa satmaz kimse, almaya devam eder. Yada 5 li çeteyi elon muska yollayıp kanka olsunlar sen atraksiyon seversin bak bizde seninkinden dehşet roket var soganla çalışıyor, gel bize yatırım yap aya duble yol yapalım,varıncada iki duble atarız falan.

Bankaların bilançolarında yazılı olan döviz tevdiat hesapları.!!!
    Gerçekte bu para fiziki olarak kasalarında var mı????
    Bence yok.!!!

Dış borçları ve cari açığı ne ile takla artıracaklar.???
    Ülke notu çöp seviyesinde ve CDS risk primi 475 baz puan bandında yüksek faizi hangi gelirle ödeyecekler.!!
    Üstelik gri listede olan ülkeye kim kredi verir.???
    Bir sürü belirsizlik varken .!!
    Kimse işler düzelecek moduna girmesin.!!!!
    Kendime masallar.!!
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by milas01 Yazıyı Oku

Öyle bir seçenek yok maalesef Sn Milas01, belki 500 milyar dolar rezerv olsaydı olabilirdi. DTH hesapları sanal zaten, gerçekte 10 da 1 filan vardır diye hesaplanıyor.

Ya yabancı fiyatlayacak bunu bir noktada, ya 180 derece dönecekler, ya da iyice kaldırıp yukarıya biraz faiz arttırıp (politika değişikliği+daha da düşürmeyeceğiz anlamı) yataya sokacaklar, döküleni toplayıp aldıklarını da yukarıya takoz yaparak...

Avrupa ve ABD de bu denklemde para borsalara aktı, ama onlar oyun kurucu işte, rezerv para, ekonomileri çok güçlü, enflasyon yaratıp işsizliği önlediler, trilyonlarca dolar nakit yardım dağıttılar, onlar bile ürkek itidalli adım atıyorlar, önden haber veriyorlar, küçük rötuş yapıyorlar, dediklerini yaparak güven sağlıyorlar dolayısıyla söylemleri etkili. Ama bizde bu denklem onlardaki gibi değil, bizde klasik sıcak para akışlarıyla yıllardır bir halüsinasyon yaşandı, aniden çıkıp gidince para ne yapacağımızı şaşırdık, bu bize özgü değil bütün gelişmiş ülkelerde aynı dinamik, aynı sorun, çözümü yüksek rezerv tutmaktı elde, sıcak parayı ürkütmemekti. Köklü çözümü ise, özelleştirme gelirleriyle dünyaya ihracaat yapabileceğimiz, ya da bizi dışa bağımlılıktan kurtaran malları üretmekti, bizse milyarlarca doları betona gömdük. Oldu bitti maşallah..

İhracaata dayalı olmayan üreticileri yoğun şekilde desteklemeleri lazım, yoksa patlarlar ve işsizlik hortlar, enflasyon+işsizlik stagflasyon getirir, bunun için uzun vadeli faizlerin düşmesi lazım ama hala çok yüksek, kuru kontrol edemediler saldılar, faizi kontrol edecekler, bakalım nasıl, herkes bütün dünya merakla bekliyor.

Her. 100 birim ihracat için.!!!!
    En az 70-80 birim(hammadde,enerji, ara mal) ithalata göbekten bağlı olan ekonomi.!!!

Kilogram ihracat birim fiyatı 1 doların çok altında olan .!!
    Ülke,
    Aşırı belirsizliklerim tavan yaptığı ülke batmaya mahkumdur.!!!

Kimse mucize beklentisine girmesin.!!
    Paranın gerçek değerini üretim gücü belirler.!!

Kendime masallar.!!!
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6. Fiziki paranın bir önemi yok. Fiziki hiç bir şeyin önemi yok zaten, yürüyor işler bir şekilde, 15 sayı dizisine 57 bin dolar ödeniyor an itibariyle. 100 bin dolarlık atıyorum singapura ihracat yapan bir firmaya ödeme fiziki mi yapılıyor? Bankadaki dth na havale yatırılıyor. Ben açıp işbankasından 100 dolar alırsam bu fiziki kabul ediliyor, banka bunu garanti ediyor. İç yada dış para trafigin her ülke birbirini görebiliyor, haberdar oluyor. Yani bugun tüm dth ları tl ye çevrilse, ne kadar var bilmiyorum, bu bankaların bilançosuna direk döviz girişi olarak kabul edilir. Uluslarası para sistemindeysen hiç bir ülkede böyle şey kabul edilemez, senin fiziki yok bu kadar diyemez. Senden benden bireysel çıkar bankaya gider, bişey degişmez ülkedeki döviz toplamında. Kaldıki dünyada var olan altının yada hemen herşeyinde binlerce katı kadar alınıp satılıyor hergün. Fiziki ödeme mafyada olur, ödemezsende fiziki döverler. Devletler de birbirini döveceginde sanalda dövüyorlar begenmedigini (bugunlerde yedigimiz dayaklar gibi.)

Alıntı Originally Posted by milas01 Yazıyı Oku
    Fiziki paranın bir önemi yok. Fiziki hiç bir şeyin önemi yok zaten, yürüyor işler bir şekilde, 15 sayı dizisine 57 bin dolar ödeniyor an itibariyle. 100 bin dolarlık atıyorum singapura ihracat yapan bir firmaya ödeme fiziki mi yapılıyor? Bankadaki dth na havale yatırılıyor. Ben açıp işbankasından 100 dolar alırsam bu fiziki kabul ediliyor, banka bunu garanti ediyor. İç yada dış para trafigin her ülke birbirini görebiliyor, haberdar oluyor. Yani bugun tüm dth ları tl ye çevrilse, ne kadar var bilmiyorum, bu bankaların bilançosuna direk döviz girişi olarak kabul edilir. Uluslarası para sistemindeysen hiç bir ülkede böyle şey kabul edilemez, senin fiziki yok bu kadar diyemez. Senden benden bireysel çıkar bankaya gider, bişey degişmez ülkedeki döviz toplamında. Kaldıki dünyada var olan altının yada hemen herşeyinde binlerce katı kadar alınıp satılıyor hergün. Fiziki ödeme mafyada olur, ödemezsende fiziki döverler. Devletler de birbirini döveceginde sanalda dövüyorlar begenmedigini (bugunlerde yedigimiz dayaklar gibi.)

havale yapacak banka ve bankaların kasası boş ise karşı taraftaki yabancı bankaya nasıl havale yapacak.????
    Yunanistan ve bankaları temerrüte düştüğünde.!!!
    Kişi başına düşen milli gelir ~ 28.000euro idi.!!
    Kendime masallar.!!
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!

8. Bankadaki dth hesapları sanalsa biz nasıl gidince benim şu 1000 dolarımı verin deyince çıkarıp veriyorlar? Yada bankanın atıyorum sendikasyon ödemesi gelince fiziki mi ödüyor bunu? Herkes çekmeye çalışırsa yok tabi o kadar, ama bu her ülkede böyle. Konu da o degil zaten. Demek istedigim dth ları tl ye çevrilince o sanal döviz bankaya geçiyor ve bankada bunu kullanarak kendi yurt dışı ödemesini yapabiliyor. Yani sanalda olsa dünyada kabul ediliyor kökeni benim odamdan pc yi açıp aldıgım bankanında el koydugu dolar.

Sayfa 875/1002 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •