Sayfa 877/1009 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 7,009 - 7,016 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    UV yatırımcısı olmakta bir sıkıntı yok, hele hele temettü verimi yüksek şirketler tutuluyorsa. Bence en güzel halidir yatırım yapmanın.

Kısa vadede voli en güzel coin'de vurulur.
    Para yönetimi önemli. Yazdıklarından anladığım kadarı ile %3-5 sermaye ile başlıyorsun. Bu rakamlar uv de üzmez hatta düşen borsa güzel fırsatlar yaratır ama %60-100 ile hisseye dalıp zorunlu uv yatırımcı olanlar stres yapabilir.

Ytd.

NOT: BTC 51bin dolarda ayı piyasasına girdi.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bilmeyenler icin de bir ekleme yapayim:

Fonlar temettuyu stopajsiz yani %15 kesilmeden tahsil eder...

Bireysel yatirimcilar ise %15 stopaji kesinti yolu ile oder, ayrica belli bir miktar uzerinde bir de beyanname verir ve miktara gore ilave vergi bile cikabilir..

Oysa fon uzerinden alinan temettu beyan bile edilmez..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Para yönetimi önemli. Yazdıklarından anladığım kadarı ile %3-5 sermaye ile başlıyorsun. Bu rakamlar uv de üzmez hatta düşen borsa güzel fırsatlar yaratır ama %60-100 ile hisseye dalıp zorunlu uv yatırımcı olanlar stres yapabilir.

Ytd.

Yani once kisinin kendisini tanimasi lazim...

Hayat baslibasina bir kendini tanima yolculugudur..

Eski greklerin dedigi gibi: Know thyself.

Kendini bil, kendini tani (nosce te ipsum eski romalilarda)

Delphi'deki apollo tapinaginin duvarlarinda yazilmis sozler arasinda ilki ve en onemlisidir ayrica

Sonra da kendisini en rahat hissettigi, gece en rahat uyutan yatirim araci onun icin en iyi yatirim aracidir..

Syg,

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yani once kisinin kendisini tanimasi lazim...

Hayat baslibasina bir kendini tanima yolculugudur..

Eski greklerin dedigi gibi: Know thyself.

Kendini bil, kendini tani (nosce te ipsum eski romalilarda)

Delphi'deki apollo tapinaginin duvarlarinda yazilmis sozler arasinda ilki ve en onemlisidir ayrica

Sonra da kendisini en rahat hissettigi, gece en rahat uyutan yatirim araci onun icin en iyi yatirim aracidir..

Syg,
    Hisse yatırımcısının kendisini tanıması önemli ama yetmez, riskleri bilmeli ve içine sindirmeli.

Bazen tulumba kurur ve su çekilemez, dolayısı ile tulumbaya su koymak gerekir.

Tulumba başında bekleyenler sağadan soldan su bulmaya çalışırlar:-) kendi kovalarını su ile doldurabilmek için başkasının suyuna ihtiyaç duymaktadırlar.

Tulumba yeniden çalışsın diye tüm suyunun kullanılmasına izin verirsen, başkalarının kovası dolduktan sonra kendi kovana su kalacağından emin olman gerekir.

YTD.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5. Swabın sawabı olmaz

el swabına binen tez iner

swap pahalıdır ama bilmemek çok daha pahalıdır

taşıma swap ile değirmen dönmez

swap olan yerde onur yoktur

swap yiğidin kamçısıdır

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku

Ytd.

Hiçbir yatırım aracına kafadan %50 üstü sermaye ile dalınmasını mantıklı bulmuyorum. (dolar hariç, dolar yatırım sayılmaz. o ana cephane)

Hisse işinde yeni olduğum için evet ilk etapta hedefim bist'te %3, LSE+NASDA'Q'da 15%'i bulmak. (ilk 12-15 ay civarında)

Kısa orta vadede Bist'ten dolar bazında büyüme yakalama gibi bir beklentim yok. O yüzden yüzde olarak çok küçük tutuyorum ki, iyice dibe giderse kenarda bolca mermim olsun. Bist uzun vadede illa ki bir yerde dibi bulup oradan yükselişe geçecektir. Sonsuza kadar düşecek değil herhalde...

Öbür yandan yıllardır süregelen büyüme hikayesine sahip ABD piyasalarına 10-15% ile giriş yaptıktan sonra kaza bela olmazsa 10 sene içinde bu paranın portföyünüzdeki ağırlığı, eğer ortalama yıllık ~6% büyüme yakalanırsa, (borsaların büyüme ortalaması aşağı yukarı bu kadar ABD'de) 2 katına çıkacaktır ki, portföye başka hiçbir ekleme yapmadan oluşan durum bu.

Bu süre içinde çalışmaya devam edildiği, temettülerden ek gelir elde edildiği (LSE'nin 0 stopajlı temettülerine göz diktim), kenarda duran nakitten faiz elde edildiği falan da hesaba girince daha olumlu bir tablo oluşacaktır.

Coin'de şu an tam 1%'im var ama onu zaten ne pahasına olursa olsun bozmamak üzerine tutuyorum. Coin'in dibi bulduğuna inanırsam (tepeden 80%+ düşüş lazım) belki bir 1% daha eklerim.

O sizin bahsettiğiniz 60% üstü borsada parası olan insanlar da umarım zamana yayarak, paranın kendi kendini büyütmesiyle o yüzdelere ulaşmışlardır. Aksi senaryo bence riskli. (kenarda 0 nakit ile borsaya dalış)

ytd

7. Geçen Buffett'tan konuşurken farkettim, herkes Berkshire'ın 40% AAPL tuttuğundan bahsediyor ama kimse AAPL ilk defa portföye dahil edildiğinde ağırlığı yüzde kaçtı onu sormuyor.

Google'ı taradım biraz, ben de bulamadım.

Adam Belki 10% ile girdi, yıllar içinde AAPL alıp yürüyünce 40% oldu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666

Sayfa 877/1009 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız