Sayfa 878/1002 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,017 - 7,024 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    aldığımız yabancı fonların kuru, bu fiyattan mı hesaplanıyor? şayet öyleyse merkezimize son derece minnettarım ve şükranlarımı sunarım.
    İlgili fonların izahnamelerinde yazar, genellikle yabancı hisse senedi ve dövize endeksli(Eurobond, döviz kira sertifikaları vs.) fonlar bu fiyattan hesaplanıyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    İlgili fonların izahnamelerinde yazar, genellikle yabancı hisse senedi ve dövize endeksli(Eurobond, döviz kira sertifikaları vs.) fonlar bu fiyattan hesaplanıyorlar.
    çok teşekkür ederim üstadım. bazan ironi yapıyorum ve yanlış anlaşılıyorum, bu vesileyle dövizdeki hızlı yükselişten çok tedirgin oluyorum ve üzülüyorum. ama elden bir şey gelmeyince de biraz kafamız rahatlasın diye bu şekilde yazıveriyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Merkez kur +0,23
    Merkez Bankası kuru çok iyi oldu, doların öğle saatlerine doğru artması eurobond fonları icin alım imkanı verdi.

4. Tüm fondaşlara selamlar. Tüm birikimi 4 te biri dolar kalanı da nnf, mac ve tkf olacak şekilde böldüm. Stopaj avantajı nedeniyle hyfs bana cazip geliyor. Sizce fon kısmını 4 e cıkarmalı mıyım? tte ve mps vardı bir dönem çıktım. Yeni birikimleri 4. bir fona mı yapsam kararsız kaldım.

5.  Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    Tüm fondaşlara selamlar. Tüm birikimi 4 te biri dolar kalanı da nnf, mac ve tkf olacak şekilde böldüm. Stopaj avantajı nedeniyle hyfs bana cazip geliyor. Sizce fon kısmını 4 e cıkarmalı mıyım? tte ve mps vardı bir dönem çıktım. Yeni birikimleri 4. bir fona mı yapsam kararsız kaldım.
    benim defavori fonlarım nnf ve tkf. aslında üçüncüsü de mps'ydi ama önceki gün ben de mps sattım. şu an üçüncü bölüme yine bir katılım fonu ilave etsem dedim ama kararsız kaldım. rbh iyi gidiyor ama devamı gelir mi bilemiyorum mps tekrar toparlar mı? rbh mps ile mi bölsem, yoksa boş ver deyip iki hsyf ile mi yola devam etsem. başarılı fon sayısı az olunca karar vermek te zor oluyor, herkese iyi hafta sonları dilerim

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bu ay da faiz artmazsa dolar önce 9.30, yeni yıla girerken de çift rakamlara merhaba diyebilir şeklinde beklentiler oluşmaya başladı. çok değerli ekonomi bakanımızın dünkü demeçlerini paylaşmıştım. dolarda kendilerine göre aşırı bir volatilite olmadığından müdahale düşünülmediğini, faiz yükseltilerek bunun sağlanmasının da istihdama olumsuz etkilerinden dolayı da istenmediğini belirtmişlerdi. daha iki ay önce 7 lira sınırında olan bir ülkede yüzde 20 üzeri dolar artışı olması normal karşılanıyorsa yıl sonuna kadar da on liralık bir dolar, bu sisteme göre normal olacak her halde. merak ettiğim husus şu: biz faiz artırmayı kat'iyyen istemiyoruz ama dolar her ay yıllık faizimiz kadar artıyor. bunun getireceği yüksek enflasyon sonrasında o bir türlü artırmayı istemediğimiz faizler ne olacak? dolar borcundan dolayı batabilecek şirketlerdeki insanları kim venasıl istihdam edecek? daha bir sürü deli sorular var kafamda ama bizim gibi delileri kim dinler ayrı mesele. diğer yönüyle duruma baktığımızda ise boşuna ppk toplantısını falan beklemeyin mesajını alan piyasa oyuncuları da nereye yatırım yapacakları konusunda bakanımızın yol göstermesi sayesinde zorlanmıyorlar. olaya hsyf cephesinden baktığımızda ise yıl sonu on liralık dolar kuruyla 125 binden de kapansak gerçekte yılı mart ayındaki pandemi dibimizden kapatmış olacağız. şayet hizmet fiyatlarına paralel olarak bu hizmetleri üreten şirketlerin değerleri artacaksa sudan ucuz bir borsamız olacak ve bizler bunca olumsuzluğa rağmen borsanın düşmemiş olmasıyla avunacağız. Amerika kaynaklı falan daha büyük kırizlerle karşılaşırsak ta Allah muhafaza bambaşka bir ortama doğru sürükleneceğiz. enteresan bir durum var. bizler ve uzmanların çoğunluğu yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 50 devaliğasyon olduğunu, gerçek enflasyonun ortalama yüzde 40 bandında olmasına rağmen resmi enflasyonun inandırıcılığının sıfırın altına düştüğünü, gidişatın çok kötü olduğunu ve memleketi iyi günlerin beklemediğini falan söylüyorlar. diğer yandan ekonomi yönetimimiz ise yılı artı büyümeyle kapatacağız, her şey yolunda, biz geliyoruz şahlanıyoruz, çekilin yoldan dandandan diyorlar. olanlara ve ülkemiz adına üzülüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. kişisel tasarruflarımız bağlamında ise parayı doğru yönetmenin son derece zor olduğu günlerden geçiyoruz. Allah yardımcımız olsun.
    Başkanlık sistemi geldi ekonomimiz uçtu, ama uçurumdan aşağı uçtu yanlış anlaşılmasın...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Dolar her gün cikar oldu.
    Bunun karşiligi olarak kartlarimi daha dogru oynamaliyim.En guvendigim(en iyi yonetildigini dusundugum) ve 5 yillik grafikte surdulebilir bir kazanc saglayan hisse fonunu alip kenara cekilmeliyim.Cesitlendirmek icin aldigim fonlar getirilerimi azaltabilir.
    Bunun disinda zaten 3 senedir biriktirdigim hisselerimi tutuyorum.(Ford, Eregli)
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. biden gelirse kar diye bir seyimiz olmayacaktir
    aft yay bye!
    Canlar gider heyyyy

Sayfa 878/1002 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •