Bana baba demen lazım
Biliyon de mi![]()
15 ağustos 2018 dolar kuru: 6,31
Şuan dolar kuru: 8.49
O günden bu güne TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı bile %45 civarında artmış
Dolar ise bu tarihten itibaren %35 artmış yani Tüik'in açıkladığı enflasyon oranından bile daha az artmış. Hissedilen enflasyonu söylemiyorum bile...
Bu ülkede ucuz kalan tek şeyin dolar olduğunun göstergesidir.
Özellikle adil olması için 3 yıl öncesinin ay ortasını aldım yoksa dolar 2018'in Ağustosunda 7,22 leri de gördü oraları saymıyorum. Zaten 2018 yılında dolar alan çoğu kişinin maliyeti de ortalama bu civarlardaydı.
Hal böyleyken bir portföy yöneticisin CEO 'su yatırım şirketine nakit girişi olsun diye dolar pahalı tl ucuz, hisse ucuz algısı yapıyor twitterda
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Bu seviyelerde ev ve araba fiyatları ise 2018 e göre neredeyse 2-3 kat oranında arttı. Misal ben dolar 4,70 seviyesindeyken bile Y.dışına çıkacağım için arabamı satıp dönüşte alırım ama değerini yitirmesin nasıl olsa döviz ile aynı oranda artıyor diye sattığım paranın hepsini dolara çevirip bankaya attım Şu anda o dolardaki parayla aynı arabanın yarısını bile alamıyorum. Yani sattığım arabanın aynısı dolar bazlı bile 2 kat pahalandı. Bu aslında doların nasıl suni şekilde baskılandığının ve ederinin çok altında kaldığının en büyük delilidir.
Bu rizeli portföy yönetim şirketinin sahibine şöyle desem "3 yıl önce senin araban x dolar ediyordu, ama şu an 2x dolar ediyor adil değerinde arabanı bana sat desem ne der acaba?" Ya da aynı şekilde evini...
İşleri güçleri TL ucuz algısı yapmak...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Ya ne kadar primitif düşünce alemindesin
Silivri tarafı fabrika binaları yapıldı onlarca yüzlerce her yer doldu son 2 senede
Hepsi yabancı
Sebep ucuz işçilik gücü
Dolar Yüksek = işçilik bedavadan az daha pahalı
Kim takar daire fiyatını? Onu artıran araplar
15 Ağustos 2018'den bugüne ne kadar yeni dolar basılıp, piyasaya sürülmüş?
Aynı sürede ne kadar yeni TL basılıp, piyasaya sürülmüş?
Bence dolar 6 TL olmalı.
@erefefik
Adam sömürerek zenginlemeye geliyo
Yer İmleri