Sayfa 878/1003 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,017 - 7,024 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. İçimizde belki ekonomist ve daha donanımlı arkadaşlar mevcuttur,
    mesala dolar yukarı gittikçe borsada yukarı analizi son 15 işlem günü işliyor ,
    yalnız bununda belli bir geçerliliği olması gerek , tamam dolar bazlı ucuzluk vs ,
    yalnız doların bu şekilde artışı hedge olmammış bir şirket için bilançolarda sıkıntı yaratır ,
    aldığı ham madde varsa sıkıntı yaratır, bu hikaye bir yerde şirketlere zarar vereceğini düşünüyorum.
    bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama benim düşüncem böyle.
    Yani yeşil barlar dolardan dolayı alışkanlık yapmasın.

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bu eregldeki satılan oyakın malı kimin sizce...

bofa ve unlü nün karşılıklı malları.
    tuprs bofa bir gün alır diğer gün çoğunlukla satış tarafında olur ,
    ama boşluğu 2-3 kurum doldurur ,
    sistem böyle dönüyor ,
    işte biz buna badem bofası diyoruz kimse bu kadar rahat oyun oynayamaz çünkü.

3. Risk algısı yükseldikçe yeşil barlarda anlamsızlaşmaya başlar. Bir yerden sonra gerçekten kopma olursa ki, uzak olmadığımızı düşünüyorum.
    Çok sert bir hareket ya piyasa yapıcı tarafından yapılır ya da piyasa büyükleri yavaş yavaş kırmızı nokta da ağırlığını arttırır ve kendini korumaya yönelmeye başlar.
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

venezuela çok uç bir örnek. en son geçen ay paradan 6 sıfır attılar.

2018'de 3 sıfır, ondan önce chavez zamanında 5 sıfır, toplamda 14 sıfır atılmış. son 13 yılda.

https://tr.euronews.com/2021/10/01/d...-6-s-f-r-sildi
    audentes Fortuna iuvat

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Senin dediklerin büyük ihtimal leş tahtalar..yaprk casa prkab basgz mercn serve ulas falan..
    Yan tahtadan benim anladıklarım
    DOAS KARSN FROTO HEKTS ASUZU DITAS PNSUT KORDS CIMSA GOLTS OYAKC...

gibi gibi...
    Yazdığın tahtaların grafiklerine bir bak istiyorsan çoğu gitmiş

6. korona öncesinde de endeks böyle şuursuzca çıkmıştı.
    Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7. Mesela basgz diye bir şirket var. arada en çok yükselenlerle ve en çok düşenler ekranımı açtıp baktığımda düşenlerden görüyorum bikaç gündür hep dikkatimi çekti hergün taban oluyor, kumarcı ruhumuzdan olsa gerek ne iş yaptığını kâr damı zararda mı bilançosu nasıl bilmeden takip ekranıma aldım, taban bozulacağı zaman alıp iki üc gademe yukardan tırtıklamak için
    Riski ne, bikaç taban daha yemek, adrenalin büüüle bişii, yabcak bişii yok
    Hamdım Piştim Yandım

8. Xleş'te aslında takip edilmesi gerekenler, sert yukarı çıkışlardan sonra yatırıma ya da satın almalara giderek büyümeye çalışanlar olmalı.. Eğer risk alınacaksa orta-uzun vade de kolay kolay zarar ettirmez. En azından bendeki strateji böyle...
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

Sayfa 878/1003 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •