Çoğu firmanın çalışmadığı halde 124.000 deki zirvelerini geçmesi veya zirvesine yaklaşması çok ilginç. Demek ki bahsedilen yeni dünya düzeni herkes kazansınmış![]()
Çoğu firmanın çalışmadığı halde 124.000 deki zirvelerini geçmesi veya zirvesine yaklaşması çok ilginç. Demek ki bahsedilen yeni dünya düzeni herkes kazansınmış![]()
Burada yer alan paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Benim görüşümdür.
En yakın 2008 bile kriz olunca %55 60 a yakın kayıp verdi. 2001 daha fazla 99 da o civarda 94 berabt.
Gelmıs buraya 120 den 80 e düşmüş kriz diyor. Ne krizi diğer yıllarla kıyasşaman için endeksın 125 bınden 50 bıne gelmesi gerekir o kategoriye girmesi için bunları kaile almayın sadece okuyucuyum gülüyorum bu trollere
Benim meril yine halay başı satış ta
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
borsalar zaten genelde yükselmeye meyilli.. by definition.. her sene üretiyorsan.. ülke olarak her sene %4-5 büyüdüm diyorsan..ülke borsası genelde bunu yansıtır.. istisnalar da var.. mesela japon borsası yıllardır yerinde sayıyyor.. bizim borsa 7-8 yıldır dolar bazında sürünüyor..
borsalar yukselecek demek normal şartlarda her gün güneş doğacak demek gibi bir şey..
en basit olanı.. bu basit "keşfi" kendi pozları gereği dünyanın en büyük icadıymış gibi pazarlayanlar oluyor .. ama komik oluyor elbet..
burada bir çok kişi gerçek anlamda viop şartlarında poz açıp kapıyor.. yükselebilir.. veya düşebilir.. spekülatif veya hedge.. garan long ve endeks short gibi.. bir sürü kombinasyon var.. tüm bu fırsatlar endeks ortalamada yükselirken de ortaya çıkıyor düşerkende.. yani sürekli fırsatlar var.. profesyonel yatırımcılar sadece düşerken veya sadece yükselirken kazanmıyor..o nedenle eğer bir kişi gazoz kapağıyla oynamıyorsa burada short veya long çığırtkanlığı yapmaz.. her poz bir stratejinin gereğidir ve herkesin stratejisi farklı.. piyasada endeks ve hisse vadelileri var.. bunları işleme şaka olsun diye açmıyorlar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
117.950 şort...
Sebebini birazdan eklerim...
Boşa sallamayın, elinde yeterli verisi olmayanları yanıltırsınız, yakarsınız insanları
yabancı hala net satışa devam ediyor hiç ara vermeden, takaslar berbat durumda
fiyatın yukarı gitmesine takılıyorsunuz, ama 2008 de bak neler olmuş
32.000 den 43.000 kadar herkez ralli modundaydı 20.000 de buldular kendini
nerden düşeceğini nerden çıkacağını bende bilmiyorum düşerde çıkarda
kimsenin vebalini de almam, sizde burada dikkat edin bu sayfayı okuyanların
bir kısmı kaldıraçlı işlem yapıyor, 1 günde batar üstüne borçlu çıkarlar,
biraz sakin olun, bildiysen para kazandın, bilemediysen para kaybettin
senin sorunun, ama başkasını gaza getirmeyin
![]()
Yer İmleri