Bu fon sepeti fonlarının hemen hemen tümü bu yılın başında yönetim ucretlerine %50 civarında zam yaptı. Bu da göz önünde bulundurulsun. O çok övülen ama benim şahsen piyasamızın açık ara yoncalı banka ile birlikte en başarısızı bulduğum kırmızılının genelde yabancı enstrümanlardan oluşan fon sepeti fonunun 3 yıllık getirisi dolar ile eşit. ( yabancı fonlar ile dolu olduğu için onla kıyaslıyorum )
Yani yastığınızın altına dolar koymanızla aynı. Bunların da düşünülmesi lazım.
Dolar kadar getirebilen yabancı hisse/eurobond/dövize ödemeli tahvil içerikli fonlardan oluşan bir fon sepeti bence net kötüdür. Bu tür fonların; yastığın altına döviz koymaktan bir zahmet bir tık fazla getirmeleri gerek.
Bir nebze başarısı da portföyüne katıp başarısını sömürdüğü bir iki başarılı hisse senedi yoğun fondan kaynaklı zaten. Kırmızılı banka 0 ( yazıyla sıfır ) aktivite ile ve piyasanın en yüksek yönetim ücretleri ile fon yönetir.
Ki fon sepeti fonları yapıları gereği hisse yogun fonlardan sonra en fazla aktivite , en fazla ilgi isteyen fon tipleridir.
Son düzenleme : hellistheothers; 21-02-2021 saat: 16:25.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri