Sayfa 879/1003 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889929979 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,025 - 7,032 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Coinlere endeksli bir fonu ilk kim çıkartır aacaba? İşbank mı Yapıkredi mi?

Şayet çıkarsa çok talep olacaktır, banka aracılığıyla yatırım yapmanın en güvenli yolu olur.

Şimdiki sitelerde hiçbir güvence yok, %15 fiyat arttığında/düştüğünde alım satım yapamıyorsunuz-kilitleniyor, aracı kurum iflas edip dükkanı kapatırsa içerdeki tüm para gidiyor vs. Bankalarda en azından 150bin devlet garantisi var

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Türkiyede kripto para fonu kurulamaz.
    Çünkü kripto parayı düzenleyen bir yasa yok.
    Kripto para Türk mevzuatında para bile sayılmıyor, elektronik para sayılması için yetkili bir makam tarafından çıkartılması gerekiyor, şu anki kriptolar öyle değil.

Bakın BBDK ne demiş.
    "Herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin, mevcut yapısı ve işleyişi itibarıyla Kanun kapsamında elektronik para olarak değerlendirilmemekte, bu nedenle de söz konusu Kanun çerçevesinde gözetim ve denetimi mümkün görülmemektedir. "
    https://www.bddk.org.tr/ContentBddk/...ru_0512_01.pdf

Yani yasal olarak ne olduğu bile belli olmayan şeyin fonu kurulamaz şu anda.
     Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Coinlere endeksli bir fonu ilk kim çıkartır aacaba? İşbank mı Yapıkredi mi?

Şayet çıkarsa çok talep olacaktır, banka aracılığıyla yatırım yapmanın en güvenli yolu olur.

Şimdiki sitelerde hiçbir güvence yok, %15 fiyat arttığında/düştüğünde alım satım yapamıyorsunuz-kilitleniyor, aracı kurum iflas edip dükkanı kapatırsa içerdeki tüm para gidiyor vs. Bankalarda en azından 150bin devlet garantisi var
    Daha önce de yazmıştım, şu anda böyle bir fon yasal olarak kurulamaz.

Kripto para (aslında para da değil) denilen şeyin ne sayıldığı bile belli değil yasalar karşısında.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Daha önce de yazmıştım, şu anda böyle bir fon yasal olarak kurulamaz.

Kripto para (aslında para da değil) denilen şeyin ne sayıldığı bile belli değil yasalar karşısında.
    evet maalesef bu konu çok kez ifade edilmesine rağmen dönüp dolaşıp aynı konuyu soran çıkıyor. Yasal altyapısı oturmadan kripto fonu olamaz.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Yuksek risk = Yuksek getiri veya Yuksek kayip olasiligi

Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Bu fon sepeti fonlarının hemen hemen tümü bu yılın başında yönetim ucretlerine %50 civarında zam yaptı. Bu da göz önünde bulundurulsun. O çok övülen ama benim şahsen piyasamızın açık ara yoncalı banka ile birlikte en başarısızı bulduğum kırmızılının genelde yabancı enstrümanlardan oluşan fon sepeti fonunun 3 yıllık getirisi dolar ile eşit. ( yabancı fonlar ile dolu olduğu için onla kıyaslıyorum )
    Yani yastığınızın altına dolar koymanızla aynı. Bunların da düşünülmesi lazım.
    Dolar kadar getirebilen yabancı hisse/eurobond/dövize ödemeli tahvil içerikli fonlardan oluşan bir fon sepeti bence net kötüdür. Bu tür fonların; yastığın altına döviz koymaktan bir zahmet bir tık fazla getirmeleri gerek.
    Bir nebze başarısı da portföyüne katıp başarısını sömürdüğü bir iki başarılı hisse senedi yoğun fondan kaynaklı zaten. Kırmızılı banka 0 ( yazıyla sıfır ) aktivite ile ve piyasanın en yüksek yönetim ücretleri ile fon yönetir.
    Ki fon sepeti fonları yapıları gereği hisse yogun fonlardan sonra en fazla aktivite , en fazla ilgi isteyen fon tipleridir.
    Son düzenleme : hellistheothers; 21-02-2021 saat: 16:25.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. Clubhouse de bir yatırım fonu ile ilgili sohbet mi organize etsek buradakı üstadlarla beraber ?

7.  Alıntı Originally Posted by Mutlumur Yazıyı Oku
    Clubhouse de bir yatırım fonu ile ilgili sohbet mi organize etsek buradakı üstadlarla beraber ?
    Clubhouse anonim kalmak isteyen ve iphone’u olmayan arkadaşlar için sıkıntı olabilir, böyle bir toplantı organize edilecekse discord daha mantıklı olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. AFT içeriğinde şöyle bir değişiklik yapmış.

"Yeni Teknolojiler Hisse Senedi Fonu'na (AFT), Adobe ve Oracle şirketleri yerine, büyüyen e-ticaret sektöründe online ödeme sistemlerinin ve aynı zamanda, elektronik kişisel ve ticari para gönderme uygulamalarının öncülerinden olan PayPal ile, dijital dönüşümün çok önem kazandığı mevcut koşullarda şirket müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) hizmeti konusunda 100,000'i aşkın şirkete hizmet veren Salesforce dahil edilmiştir."

Bakalım isabetli bir değişiklik mi olacak.

Sayfa 879/1003 İlkİlk ... 379779829869877878879880881889929979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •