Sayfa 880/1003 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Sayın Hellistheothers sizi arada sırada da olsa burada görmek güzel... bir sorum olacak... temettü verimini kişiye göre hesaplarken formülü ben şöyle yapıyorum... doğru mu yanlış mı bilgi verirseniz sevinirim... yanlışsa doğru formülü de rica edeceğim mümkünse...
    örnek veriyorum benim ereğli maliyetim aracı kurumumda diyelim ki 8 lira gözüküyor... ereğli şu an 16 lira diyelim... eğer ereğli 1.57 net temettü vermişse, ben temettü kaç kuruşsa onu maliyet rakamına bölüyorum... yani 157/8= yüzde 19 küsür temettü verimi çıkıyor... bu formül doğru mu? yanlışsa doğru formül nedir? selamlar...

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Daha önce de yazmıştım, şu anda böyle bir fon yasal olarak kurulamaz.

Kripto para (aslında para da değil) denilen şeyin ne sayıldığı bile belli değil yasalar karşısında.
    ne oldugu eski nasillere belli degil cunku gozleriyle gormuyorlar ama yeni nesiller artik iyi biliyor coin nedir.
    Yakinda coin fonunda gorecegiz

P.S. ister istemez gelecegin parasidir coin
    Canlar gider heyyyy

3.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Coinlere endeksli bir fonu ilk kim çıkartır aacaba? İşbank mı Yapıkredi mi?

Şayet çıkarsa çok talep olacaktır, banka aracılığıyla yatırım yapmanın en güvenli yolu olur.

Şimdiki sitelerde hiçbir güvence yok, %15 fiyat arttığında/düştüğünde alım satım yapamıyorsunuz-kilitleniyor, aracı kurum iflas edip dükkanı kapatırsa içerdeki tüm para gidiyor vs. Bankalarda en azından 150bin devlet garantisi var
    hocam insanlar para kazaniyor nasil guvence yok!!
    stop yap kar yap!
    fonlara gore onceden yurt disindacoin etf si sonra turkiyeye yayilmasi lazim
    Canlar gider heyyyy

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Sayın Hellistheothers sizi arada sırada da olsa burada görmek güzel... bir sorum olacak... temettü verimini kişiye göre hesaplarken formülü ben şöyle yapıyorum... doğru mu yanlış mı bilgi verirseniz sevinirim... yanlışsa doğru formülü de rica edeceğim mümkünse...
    örnek veriyorum benim ereğli maliyetim aracı kurumumda diyelim ki 8 lira gözüküyor... ereğli şu an 16 lira diyelim... eğer ereğli 1.57 net temettü vermişse, ben temettü kaç kuruşsa onu maliyet rakamına bölüyorum... yani 157/8= yüzde 19 küsür temettü verimi çıkıyor... bu formül doğru mu? yanlışsa doğru formül nedir? selamlar...
    hocam izninizle araya giriyorum.
    onu bunu boşverin. anlık bakalım.
    160 bin lira paran var 9.81% veriyor.
    faiz %18 veriyor.
    temettü türkiyede değer değildir. hisse senedi dolar bazonda artıysa kârdasın. temettü işin kitabında yazılı. yani temettü kadar parandan kesiyorlar. bir de vergisini ödetiyorlar. paradoks.

5. twttrda paylaştım göz atmanızda fayda var. selamlar.

https://twitter.com/fongrafik/status...03142093135873

6.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    hocam izninizle araya giriyorum.
    onu bunu boşverin. anlık bakalım.
    160 bin lira paran var 9.81% veriyor.
    faiz %18 veriyor.
    temettü türkiyede değer değildir. hisse senedi dolar bazonda artıysa kârdasın. temettü işin kitabında yazılı. yani temettü kadar parandan kesiyorlar. bir de vergisini ödetiyorlar. paradoks.
    sayın şahingönül, ben aynı fikirde değilim... örneklemem gerekirse, 500 bin liralık bir eviniz var... 2000 lira kira getirir... yılda 24 bin lira ile kaldığınız gibi, demirbaş aidatları, kiracının ödemediği aidatlar, kira vergisi, emlak vergisi derken elinize 20 bin lira ancak kalır... 500 bin liralık ereğli yüzde 10 bile temettü verimi verse yılda 50 bin lira yapar... kiranın 2 katından daha fazla...bu durumda hangisi karlı? 500 bin liralık eviniz üstelik eski ise her yıl ne kadar değerlenir? oysa ereğli hissesinin geçmiş 15-20 yıllık değer artışına bakın derim... benim fikrim bu... ama sizin fikrinize de saygı duyarım... temettü uzun vadeli yatırımda çok önemli bence ve bileşik getiri imkanı sunuyor... selamlar...

7.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın şahingönül, ben aynı fikirde değilim... örneklemem gerekirse, 500 bin liralık bir eviniz var... 2000 lira kira getirir... yılda 24 bin lira ile kaldığınız gibi, demirbaş aidatları, kiracının ödemediği aidatlar, kira vergisi, emlak vergisi derken elinize 20 bin lira ancak kalır... 500 bin liralık ereğli yüzde 10 bile temettü verimi verse yılda 50 bin lira yapar... kiranın 2 katından daha fazla...bu durumda hangisi karlı? 500 bin liralık eviniz üstelik eski ise her yıl ne kadar değerlenir? oysa ereğli hissesinin geçmiş 15-20 yıllık değer artışına bakın derim... benim fikrim bu... ama sizin fikrinize de saygı duyarım... temettü uzun vadeli yatırımda çok önemli bence ve bileşik getiri imkanı sunuyor... selamlar...
    500 bin +24 bin liranız olur
    temettü de ise 500 bin -stopaj +temettü 490 bin liranız olur. (stopaj+hisse değer kaybı)
    ev 34 bin lira kâr getirir.

8. sayın şahingönül, ereğliden örnek olarak yazdığım 50 bin liralık net temettüyü nereye koydunuz merak ediyorum... onu tamamen yok saymışsınız sanırım... sadece hisse fiyatıyla ilgilisiniz siz ve sanırım anlaşamayacağız bu konuda... anlaşmak zorunda da değiliz o da ayrı konu. ama stopaj sonrası 490 liraya fiyatın düşmesi dışında bir şey yazmamışsınız ve alınan net 50 bin liralık temettüyü nereye koyduğunuzu ben göremedim... belki de ben görmüyorum bilemiyorum.

Sayfa 880/1003 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •