Sayfa 881/1003 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,041 - 7,048 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın şahingönül, ben aynı fikirde değilim... örneklemem gerekirse, 500 bin liralık bir eviniz var... 2000 lira kira getirir... yılda 24 bin lira ile kaldığınız gibi, demirbaş aidatları, kiracının ödemediği aidatlar, kira vergisi, emlak vergisi derken elinize 20 bin lira ancak kalır... 500 bin liralık ereğli yüzde 10 bile temettü verimi verse yılda 50 bin lira yapar... kiranın 2 katından daha fazla...bu durumda hangisi karlı? 500 bin liralık eviniz üstelik eski ise her yıl ne kadar değerlenir? oysa ereğli hissesinin geçmiş 15-20 yıllık değer artışına bakın derim... benim fikrim bu... ama sizin fikrinize de saygı duyarım... temettü uzun vadeli yatırımda çok önemli bence ve bileşik getiri imkanı sunuyor... selamlar...
    Güzel bir noktaya değinmişsiniz, ben de bu konuyu araştırıyorum.
    Bu şirket son 5 yılın ortalaması 7.9 olarak görünüyor. Elbette bu da kiraya göre %50 daha iyi ancak sorun/risk uzun vadede bu oranlarda temettü dağıtan şirket bir elin parmaklarını geçmemesi..

Sizin görüş ve/veya değerlendirmeleriniz nedir ?

2.  Alıntı Originally Posted by Argus Yazıyı Oku
    Güzel bir noktaya değinmişsiniz, ben de bu konuyu araştırıyorum.
    Bu şirket son 5 yılın ortalaması 7.9 olarak görünüyor. Elbette bu da kiraya göre %50 daha iyi ancak sorun/risk uzun vadede bu oranlarda temettü dağıtan şirket bir elin parmaklarını geçmemesi..

Sizin görüş ve/veya değerlendirmeleriniz nedir ?
    sayın argus, ereğli ile birlikte dediğiniz gibi şirket sayısı az ama ben en az 10 tane buldum ve taşa topraga para yatırmak yerine yıllar önce yapmam gerekeni 3 sene önce yapmaya başladım... göreceğiz ileride neler olduğunu yaşarsak şayet... selamlar...

3. Buradaki kisilerin portfoy buyukluklerini bilmiyorum ama yillik 50k civari temettu alan birisi hic boyle tartismalara girmez.
    Mevcut faizler temettuyle degil sirketin ozsermaye karliligiyla karsilastirilir.
    Zaten portfoyunde olacak sirketin ozsermayesine bakman gerekir.Ozsermayesi buyumuyorsa uzak durman gerekir.
    Ornegin ISYAT.
    Her sene temettusunu dolgun verir ama ozsermeyesi artmazdi.Dolar bazli soylemeye bile gerek yok.

Saygilar.
    Sevgiler.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın şahingönül, ereğliden örnek olarak yazdığım 50 bin liralık net temettüyü nereye koydunuz merak ediyorum... onu tamamen yok saymışsınız sanırım... sadece hisse fiyatıyla ilgilisiniz siz ve sanırım anlaşamayacağız bu konuda... anlaşmak zorunda da değiliz o da ayrı konu. ama stopaj sonrası 490 liraya fiyatın düşmesi dışında bir şey yazmamışsınız ve alınan net 50 bin liralık temettüyü nereye koyduğunuzu ben göremedim... belki de ben görmüyorum bilemiyorum.
    50 bin net temettü hisse fiyatından kesildi. 16 olan fiyat ertesi gün 14.43 oldu. yani portföy toplam değeri değişmedi. hatta stopaj ödediğiniz için eksiye düştünüz.

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Buradaki kisilerin portfoy buyukluklerini bilmiyorum ama yillik 50k civari temettu alan birisi hic boyle tartismalara girmez.
    Mevcut faizler temettuyle degil sirketin ozsermaye karliligiyla karsilastirilir.
    Zaten portfoyunde olacak sirketin ozsermayesine bakman gerekir.Ozsermayesi buyumuyorsa uzak durman gerekir.
    Ornegin ISYAT.
    Her sene temettusunu dolgun verir ama ozsermeyesi TL bazli bile artmazdi.Dolar cinsinden hic soylemeye bile gerek yok.

Saygilar.
    Sevgiler.

onurbey, yazdıklarınızdan şunu mu anlayalım? yıllık 50 bin lira temettü alan biri bu tartışmalara girmez derken, o kişi haklıdır ve doğru yoldadır mı demek istiyorsunuz? ayrıca konu gayrımenkülle ereğli kıyaslaması ve uzun vade idi... yanıtınızda bu tartışmayla ilgili bir cümle göremedim ve o yüzden soruyorum... selamlar...

6. sayın şahingönül hisse fiyatından yola çıkarsanız haklısınız... ama ben yıllar içinde ereğli hissesinin ya da iyi bir temettü hissesinin diyelim, gayrımenkulden daha fazla kazandıracağı konusunda ısrarlıyım... bu tartışmayı daha fazla uzatmak da saçma esasen.... görüşleriniz için teşekkürler, selamlar... asıl konu temettü veriminin hesaplanması yöntemi idi ve başka taraflara gitti.

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Coinlere endeksli bir fonu ilk kim çıkartır aacaba? İşbank mı Yapıkredi mi?

Şayet çıkarsa çok talep olacaktır, banka aracılığıyla yatırım yapmanın en güvenli yolu olur.

Şimdiki sitelerde hiçbir güvence yok, %15 fiyat arttığında/düştüğünde alım satım yapamıyorsunuz-kilitleniyor, aracı kurum iflas edip dükkanı kapatırsa içerdeki tüm para gidiyor vs. Bankalarda en azından 150bin devlet garantisi var
    Türkiye'de hizmet veren invictus capital var. Kripto para fonu var bunların. Fakat şirket merkezi Cayman Adaları/Birleşik Krallık'ta. Yatırım tavsiyesi değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    onurbey, yazdıklarınızdan şunu mu anlayalım? yıllık 50 bin lira temettü alan biri bu tartışmalara girmez derken, o kişi haklıdır ve doğru yoldadır mı demek istiyorsunuz? ayrıca konu gayrımenkülle ereğli kıyaslaması ve uzun vade idi... yanıtınızda bu tartışmayla ilgili bir cümle göremedim ve o yüzden soruyorum... selamlar...
    Burada miktari ornek kapsaminda verdim.Yillik 50k aylik 4.1k orta duzey bir yasam icin iyi bir destek olacagini dusunuyorum.Bu miktar kisiden kisiye gore degisir.
    Bu tartismalara girmez derkende; aslinda bunun faydalarini somut olarak gormus birisi soyut tartismalara girmeye gerek duymaz demek istiyorum.
    Saygilar.
    Sevgiler.

Sayfa 881/1003 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •