Sayfa 885/1006 İlkİlk ... 385785835875883884885886887895935985 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,073 - 7,080 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Sadece mevduatla yoluna devam eden bazı arkadaşlarda panik görüyorum.
    Bu paniğe gerek olmadığını düşünüyorum.
    Nedeni aşağıda;

TL MEVDUAT %19 dan 31 aralık 2019 vadeli bağlanırsa;

%25,65 net getiri demek.

4.70 ten bugün dolar alan kişinin bu vade sonunda 5,91 den satması gerekiyor.

Eğer doların bu rakamdan daha düşük bir yerde olacağını düşünüyorsanız tl mevduatta devam mantıklı.
    Yok değilse, ustune bir de dolar mevduat da yapılarak avantaj sağlanır.

Bazı arkadaşlar ben riski sevmiyorum, işim garanti olsun diyorsa en güzeli tl mevduat elbette.
    Bunu neden yazdım, bundan sonra belli bir dönem mevduatın hatırı sayılır bir getiri sağlayacağını düşünüyorum.
    Ha şunu da söyleyebilir ki bu paranın da eninde sonunda emlak, altın, arsa, hisse senedine çevrilmesi gerekir zira nakit hiçbir zaman bir yatırım değildir bana göre. Her an uçup gidebilir...

YTD.

2.  Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Sadece mevduatla yoluna devam eden bazı arkadaşlarda panik görüyorum.
    Nedeni aşağıda;

%25,65 net getiri demek.

Eğer doların bu rakamdan daha düşük bir yerde olacağını düşünüyorsanız tl mevduatta devam mantıklı.

Bazı arkadaşlar ben riski sevmiyorum, işim garanti olsun diyorsa en güzeli tl mevduat elbette.
    Bunu neden yazdım, bundan sonra belli bir dönem mevduatın hatırı sayılır bir getiri sağlayacağını düşünüyorum.
    Ha şunu da söyleyebilir ki bu paranın da eninde sonunda emlak, altın, arsa, hisse senedine çevrilmesi gerekir zira nakit hiçbir zaman bir yatırım değildir bana göre. Her an uçup gidebilir...

YTD.
    Brut %5 civarı DTH faizi de hesaba katılmalı bu durumda kabaca 5.5TL'den satılması başa baş oluyor. tcmb faiz artışına gitmez ise 18 ay içinde 5.5TL'yi geçme ihtimali ne yazık ki var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Brut %5 civarı DTH faizi de hesaba katılmalı bu durumda kabaca 5.5TL'den satılması başa baş oluyor. tcmb faiz artışına gitmez ise 18 ay içinde 5.5TL'yi geçme ihtimali ne yazık ki var.
    dth'in stopaji dusuldu mu? (%13)

4. yanlış gönderi..
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    evet arkadaş haklı. 5,53 ten satılması halinde başabaş oluyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    Düşüldü.....DTH getirisinde az da olsa 32 günlük döndürüldüğünde 18 ayda ek bir bileşik faiz getirisi var. Dolar faizinin yükselmesi tcmb için ciddi bir sorun. O nedenle tcmb'nin daha yüksek bir faiz dengesinde çalışması gerekebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Düşüldü.....DTH getirisinde az da olsa 32 günlük döndürüldüğünde 18 ayda ek bir bileşik faiz getirisi var. Dolar faizinin yükselmesi tcmb için ciddi bir sorun. O nedenle tcmb'nin daha yüksek bir faiz dengesinde çalışması gerekebilir.
    Ama ben TCMB nin, dövizi düşürmek için çok ahım şahım bir faiz artışı yapacağını düşünmüyorum. Sebebi de yatırımların durması konusu. Hatta fırsat kollayıp acaba düşürebilir miyiz diye düşünecekler bir kaç ay sonra... Çok tehlikeli işler.

8.  Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Sadece mevduatla yoluna devam eden bazı arkadaşlarda panik görüyorum.
    Nedeni aşağıda;

%25,65 net getiri demek.

YTD.
    Hesaplama için teşekkürler. Merak ettiğim neden paranın eninde sonunda emlak, altın, arsa, hisse senedine gitmesi gerektiğini düşündüğünüzdür?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 885/1006 İlkİlk ... 385785835875883884885886887895935985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •