Medyumun 24 ü çok yakında olacak gibi , bu günlük GÖSTERGE FAİZ 19,92 % 2,05 maaşallahı var yetmez ama evet![]()
Medyumun 24 ü çok yakında olacak gibi , bu günlük GÖSTERGE FAİZ 19,92 % 2,05 maaşallahı var yetmez ama evet![]()
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
24 une 3 hafta var daha 24 gorursek mb maximum artisi ne olur?
17.75 ten 625 bp yukseltmez bence enfazla 225 bp diyorum ben.
2 yıllık tahvillere bakılırsa Temmuz enflasyonu da 16,50 üstü gelecek herhalde.
Nakitte kalarak uzun vadede parasını koruyabilen yoktur çünkü. Bir de çok risklidir. Her an bir akrabanız sizden borç isteyebilir. Ben sorduklarında saklayamıyorum. Mevduatta param varsa söylüyorum, sonra da istendiğinde vermek zorunda kalıyorum. Tabi al alabilirsen sonra. Sonra bir fırsat çıkıyor, biz öylece bakıyoruz paraları toparlayamadığımız için. Halbuki arsada, evde veya hisse senedinde olan para istenemiyor.
TCMB yerine piyasa faizlerini dikkate alsaniz daha iyi olur.
Muhtemel temmuzda faizleri 19 ve uzerine cekerler ve GLP de 23 olur.
Temmuzda TUFE - 0,3 gelse bile yillik enflasyon artacak.
Temmuzda enflasyonda tepe gorur muyuz bence hayir. Agustos daha makul.
TCMB nin Agustosta toplantisi da yok. Bu yuzden onden gidip 200 baz puan bir faiz artirimi bile yapabilir.
Bununla beraber enflasyon hedefini yuzde 5 den yuzde 9 - 10 revize etmesi mantikli olur.
Yilsonu enflasyonda 13 rakami iyimser, 15 uzeri bir enflasyon olur.
UFE TUFE makasi 8 puan ve birbirine yaklasmasi gerekir.
Yatirimlar durma noktasina gelecek. Su anda bir sirket en az yuzde 25 kar etmeli ki kredisini odeyebilsin.
Hane halki tasarrufa yonelecek ve bu da GSMH de dususe sebebiyet verir.
Ulke kisaca resesyona ve sonrasinda Stagflasyona girecek.
Yumusak bir inis bu saatten sonra mumkun degil.
Enflasyon, faiz, doviz batakligina girdi bir kere.
Yer İmleri