Sayfa 886/1006 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,081 - 7,088 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Medyumun 24 ü çok yakında olacak gibi , bu günlük GÖSTERGE FAİZ 19,92 % 2,05 maaşallahı var yetmez ama evet

2.  Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Ama ben TCMB nin, dövizi düşürmek için çok ahım şahım bir faiz artışı yapacağını düşünmüyorum. Sebebi de yatırımların durması konusu. Hatta fırsat kollayıp acaba düşürebilir miyiz diye düşünecekler bir kaç ay sonra... Çok tehlikeli işler.
    Piyasadan şahit olduğum kadarıyla yatırımlar döviz kuru yükseldiğinde duruyor. Parası olmayan zaten TL kredi ile yatırım riskine faiz düşük olsa da girmez.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

24 une 3 hafta var daha 24 gorursek mb maximum artisi ne olur?
    17.75 ten 625 bp yukseltmez bence enfazla 225 bp diyorum ben.

4. 2 yıllık tahvillere bakılırsa Temmuz enflasyonu da 16,50 üstü gelecek herhalde.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hesaplama için teşekkürler. Merak ettiğim neden paranın eninde sonunda emlak, altın, arsa, hisse senedine gitmesi gerektiğini düşündüğünüzdür?
    Nakitte kalarak uzun vadede parasını koruyabilen yoktur çünkü. Bir de çok risklidir. Her an bir akrabanız sizden borç isteyebilir. Ben sorduklarında saklayamıyorum. Mevduatta param varsa söylüyorum, sonra da istendiğinde vermek zorunda kalıyorum. Tabi al alabilirsen sonra. Sonra bir fırsat çıkıyor, biz öylece bakıyoruz paraları toparlayamadığımız için. Halbuki arsada, evde veya hisse senedinde olan para istenemiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Nakitte kalarak uzun vadede parasını koruyabilen yoktur çünkü. Bir de çok risklidir. Her an bir akrabanız sizden borç isteyebilir. Ben sorduklarında saklayamıyorum. Mevduatta param varsa söylüyorum, sonra da istendiğinde vermek zorunda kalıyorum. Tabi al alabilirsen sonra. Sonra bir fırsat çıkıyor, biz öylece bakıyoruz paraları toparlayamadığımız için. Halbuki arsada, evde veya hisse senedinde olan para istenemiyor.
    BIST'in bir faydasi da bu.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Ama ben TCMB nin, dövizi düşürmek için çok ahım şahım bir faiz artışı yapacağını düşünmüyorum. Sebebi de yatırımların durması konusu. Hatta fırsat kollayıp acaba düşürebilir miyiz diye düşünecekler bir kaç ay sonra... Çok tehlikeli işler.
    TCMB yerine piyasa faizlerini dikkate alsaniz daha iyi olur.

Muhtemel temmuzda faizleri 19 ve uzerine cekerler ve GLP de 23 olur.

Temmuzda TUFE - 0,3 gelse bile yillik enflasyon artacak.

Temmuzda enflasyonda tepe gorur muyuz bence hayir. Agustos daha makul.

TCMB nin Agustosta toplantisi da yok. Bu yuzden onden gidip 200 baz puan bir faiz artirimi bile yapabilir.

Bununla beraber enflasyon hedefini yuzde 5 den yuzde 9 - 10 revize etmesi mantikli olur.

Yilsonu enflasyonda 13 rakami iyimser, 15 uzeri bir enflasyon olur.

UFE TUFE makasi 8 puan ve birbirine yaklasmasi gerekir.

Yatirimlar durma noktasina gelecek. Su anda bir sirket en az yuzde 25 kar etmeli ki kredisini odeyebilsin.

Hane halki tasarrufa yonelecek ve bu da GSMH de dususe sebebiyet verir.

Ulke kisaca resesyona ve sonrasinda Stagflasyona girecek.

Yumusak bir inis bu saatten sonra mumkun degil.

Enflasyon, faiz, doviz batakligina girdi bir kere.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    BIST'in bir faydasi da bu.
    Syg,
    Mal alışta kazanılır diye bir söz var...
    Çok severim,
    Tüpraş, Petkim, Aselsan, Soda, hektaş ve sayamayacağım birkaç hisse var ki,
    endeks düzeltmesini yapıp da belli seviyeleri görürse keyifle alınıp uzun vade saklanır.
    Bundan iyi ''mal'' da olmaz...

Sayfa 886/1006 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •