Sayfa 887/919 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Yılda 4 milyon tl arge ve pazarlama yatırımı yapan , yıllık cirosu 50 milyon tl olan , PAPİL hissesi , yine atakta yüzde 9 a yaklaştı yükselişi..

F/S si 30 oldu. Piyasa değeri ise 1 milyar 500 milyon tl oldu.

Gerçek asıl F/K sı ise 500 lere yaklaştı.

Faaliyet dışı kar yaptığı için F/K sı şu an düşük gözüyor.

Zaten F/K da nedir bu tip şirketlerde asıl öncemli olan F/S dir !

Yılda 7 milyon tl arge ve pazarlama yatırımı yapan , yıllık cirosu 50 milyon tl olan ,

LİNK Bilgisyar hissesi anlık ;

F/S :45 Piyasa değeri : 2 milyar 150 milyon tl.

F/K sı : 100 küsürde.

MÜSİAD israil şirketlerinin ürünlerini kullanmama kararı, ve sonrasında benim beklentimin bunun ülkede tüm kurumlara yayılacak olması ve sadece dönemsel olarak tepki kalmayacak olması .

Müsiad sonrası yurtiçi yerli şirketlere talep patlaması olabilir .. bu da yurtiçi satışlarda patlama olabilir anlamına geliyor..

aynı ülke aynı sektör aynı borsa da işlem gören PAPİL , LİNK hisselerinin F/S leri 25, 50 lerde. ( gerçek , asıl F/K ları ise , biri 400 diğeri 100 küsür),

PAPİL hissesi F/S : https://hizliresim.com/dl58zqy

LİNK Bilgisayar hissesi F/S : https://hizliresim.com/5gf0uzv

e-turquality

https://www.ticaret.gov.tr/data/62ab...ablo%20son.pdf

bedelli parasının çoğunun yatırımlara harcanacak olması ,

Zaten halihazırda, bedelli olmasssa bile , her yıl harcanan tonlarca arge ve pazarlama yatırımları..

Yeni ürünlerin/çözümlerin piyasa sürelecek olması
    Sektörün, dünyada her yıl yüzde 20 civarınnda dolar bazlı büyüyor olması..

İŞTE tüm bu şartlar altında , F/S 50 yeterli benim için . (normalde 70 F/S 90 FS 100 F/S de bile diyebilirdim)

Şİmdi sana soruyorum SPEK Bey ?

Ben bu şartlar altında bu hisseyi ben 50 F/S den daha aşağıya satarmıyım ?

Peki 50 F/S ne demek ?

son 6 sende cirosu ortalama 10 milyon dolar kronttun.

son 6 sene yapılan yatırımların sonucunu hala görmedik + bu sene yapılan yatırımlar var + bedelliden gelecek paralar yatırıma harcanacak=2024 yılı cirosu 15-20 milyon dolar olabilir.

Ne zannediyorsun 2023 yılı cirosuna göre mi sana hisselerimi satacağım.

Yav zaten 2023 yılı bitti . Bitti!!

peki baskılanmış dolar kaç şu an?

28 lira 90 kuruş.

Neyse geri kalan hesabı sen yap Spek Bey.
    Son düzenleme : lionnes1; 28-11-2023 saat: 22:15.

2. istesem bunları ve diğe tüm yazılarımı her gün twittera 10 kez yazarım.

https://twitter.com/TemelTeknikBist Bu twiiter hesabımında Borsa ile ilgili temel analizler paylaşmya başladıktan sonra 20 günde 300 takipçiye ulaşmıştım . ( Bu sayfada yazanlardan , sayın Yıldız Tozu ve Sayın Valentine şahit ) bu kadar kısa sürede sıfırdan 300 takipçiye ulaşmıştım hem de bu 300 takipçiden tek 1 tanesini bile tanımıyorum.

Yani yazmaya devam etseydim hey ay 500 takipçi gelirdi ortalama hesabıma . Senede ise 6 bin kişi yapar ki bi noktadan sonra daha da hızlanırdır takipçi sayım.

2 senede 50 bin takipçim olurdu tahminim .

yılbaşında asgari ücret 16 bin tl olacak bana göre. (2021 yılında 2800 liraydı asgari ücret)

Yazdığım bilgilerden etkilenen sadece takipçilerim olmaz , ayrıca beni takp etmeyen ama yazılarımı görüntüleyenlerde kront tu radarına alır. Ve benim tüm yazılarımı iyice okuyanlar , yüzde 90 ihtimalle kront alır. ( Ben hiç bir yazımda yatırım tavsiyesi vermiyorum ama çok basit anlaşılır bir dille , bir matematikle yazıyorum yazılarım .bu sebeble bir çok kişinin de dikkatini hemen çekiyor.)

Ortalama her biri 1 asgari ücret yatırsa , 50 bin kişi çarpı 16 bin tl = 800 milyon tl.

vah vahhh gitti şirketin yarısı.

amaaaaa sana nazar değecek diye çok korkuyorum bu yüzden buraya yazıyorum.. twitterı milyonlarca kişi takip ediyor aman allahım sonra sana nazar değer falan .. çok korkuyorum nazardan .

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    Son düzenleme : lionnes1; 28-11-2023 saat: 22:17.

3. Sanırım Tekrar Twitterda Premium aboneliğimi almam gerekecek.. ( 300 lira aylık para istiyor totoşlar. Ulan 300 liraya ben internet faturamı öderim , üstüne de 100 lira fazla kalır ...Tabi ben eski internet abonesiyim bu yüzden 200 lira ödüyorum internete .Eski dedğim de 1 sene önce falan yenilemişitim taahüdü şimdi tekrar yenilersem tahaüddü , 350 lira istiyorlar pzvkler)

Çünkü en kısa zamanda tekrar twitterda yazmayı düşünüyorum .

Malum premium abone olmayanlar için yazı karakter kısıtlaması var .Yani premium olmayanlar uzun yazılar yazamazlar twitterda.

4.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Yılda 4 milyon tl arge ve pazarlama yatırımı yapan , yıllık cirosu 50 milyon tl olan , PAPİL hissesi , yine atakta yüzde 9 a yaklaştı yükselişi..

F/S si 30 oldu. Piyasa değeri ise 1 milyar 500 milyon tl oldu.

Gerçek asıl F/K sı ise 500 lere yaklaştı.

Yılda 7 milyon tl arge ve pazarlama yatırımı yapan , yıllık cirosu 50 milyon tl olan ,

LİNK Bilgisyar hissesi anlık ;

F/S :45 Piyasa değeri : 2 milyar 150 milyon tl.

F/K sı : 100 küsürde.

MÜSİAD israil şirketlerinin ürünlerini kullanmama kararı, ve sonrasında benim beklentimin bunun ülkede tüm kurumlara yayılacak olması ve sadece dönemsel olarak tepki kalmayacak olması .

Müsiad sonrası yurtiçi yerli şirketlere talep patlaması olabilir .. bu da yurtiçi satışlarda patlama olabilir anlamına geliyor..

aynı ülke aynı sektör aynı borsa da işlem gören PAPİL , LİNK hisselerinin F/S leri 25, 50 lerde. ( gerçek , asıl F/K ları ise , biri 400 diğeri 100 küsür),

PAPİL hissesi F/S : https://hizliresim.com/dl58zqy

LİNK Bilgisayar hissesi F/S : https://hizliresim.com/5gf0uzv

e-turquality

https://www.ticaret.gov.tr/data/62ab...ablo%20son.pdf

bedelli parasının çoğunun yatırımlara harcanacak olması ,

Zaten halihazırda, bedelli olmasssa bile , her yıl harcanan tonlarca arge ve pazarlama yatırımları..

Yeni ürünlerin/çözümlerin piyasa sürelecek olması
    Sektörün, dünyada her yıl yüzde 20 civarınnda dolar bazlı büyüyor olması..

İŞTE tüm bu şartlar altında , F/S 50 yeterli benim için . (normalde 70 F/S 90 FS 100 F/S de bile diyebilirdim)

Şİmdi sana soruyorum SPEK Bey ?

Ben bu şartlar altında bu hisseyi ben 50 F/S den daha aşağıya satarmıyım ?

Peki 50 F/S ne demek ?

son 6 sende cirosu ortalama 10 milyon dolar kronttun.

son 6 sene yapılan yatırımların sonucunu hala görmedik + bu sene yapılan yatırımlar var + bedelliden gelecek paralar yatırıma harcanacak=2024 yılı cirosu 15-20 milyon dolar olabilir.

Ne zannediyorsun 2023 yılı cirosuna göre mi sana hisselerimi satacağım.

Yav zaten 2023 yılı bitti . Bitti!!

peki baskılanmış dolar kaç şu an?

28 lira 90 kuruş.

Neyse geri kalan hesabı sen yap Spek Bey.
    baskılanan dolar 28 lira 96 kuruş . Yani 29 lira oldu.

Baskılanmazsa idi 35-40 lira arasında olurdu bence.

Kront son 6 seneki ortalam cirosu 10 milyon dolar.

2024 yılında beklentim minimum 15 milyon dolar ( 20 -25 milyon dolar ciro da oluşabilir yıllardır yapılan yatırımın sonucunu 2024 yılında alıncabilir)

PAPİL F/S 30 lara yaklaştı.

LİNK F/S 45 lerde.

PAPİL +LİNK toplam ciroları 100 milyon tl.

PAPİL+LİNK toplam yılda harcadıkları yatırım miktarı 10 milyon tl .

Krontun yılda harcadığı yatırım miktarı 100 milyon tl . bu 2 şirketin toplamından 5 kat daha fazla yatırım yapıyor kront her sene. ÜStüne bu sene bedelliden gelecek paralar da yatırıma harcanaacak.

Ulan seni F/S 50 den aşağıya nasıl satayım bu şartlar altında?

Ben sustum.. sen söyle ?

Ne yapyım yani tüm bilgileri her gün twitterda 10 kez paylaşayım mı ? ne istiyorsun ?

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    yine devre kesti.

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-teknoloji-a-s

teker teker saydım son 1 yılda tam 75 kez devre kesici .

Helal olsun sizlere .

Helal.

TR de herhangi bir hissenin toplamda belki 10 senede yaptığı devre kesici sayısını , siz 1 senede yaptınız.

Tebrikler.
    Yine devre kesti.

77 kez oldu bu sene kestiği devre.

1 senede toplam 260 iş günü var. borsa tatil olduğu günleri de hesap edersek , borsanın açık olduğu toplam gün sayısı 250 gün civarı.

77 kez devre kesti bu hisse.

250 gün bölü 77 = 3,24

Yani bu hisse her 3 günde bir devre kesiyor.

6. asgari ücetin 18 bin lira olacağını söyledi az önce İsmail Saymaz. 16 bin liranın herkesin beklentisi oldğunu ama seçimler dolayısıyla 18 bin liraya kadar yükseleceğini söyledi.

2021 yılında asgari ücre 2800 liraydı.

18 bin lira bölü 2800 lira = 6,4 kat artmış olacak.

Peki bu hisse 2021 yılı başında kaçtı ? şimdi kaç?

Peki bunca zaman geçmiş 2021 yılı başından 3 sene geçmiş..

3 senede 6,4 kat enflasyon + reel kazanç beklemek biz yatırımcıların en doğal hakkı değil mi?

hele hele yılda 50 milyon ciro yapan , aynı ülke aynı sektör, aynı borsada işlem gören PAPİL ve LİNK hisseleri 30 F/S , 50 F/S ile fiyatlanırken..

7. Şimdi ben bunları her gün twitterda paylaşırsam , sen inat edip hisseyi çıkaracağın varsa da , çıkartmayacakmısın?

başlarım senin inadına da , senin yaptığın işe de.

ulan çıkartmayacağın varsa da , biz yatırımcılara bunları yaşattığın için tekrar twitterda , her güm 10 kez yazmayı düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Sanırım Tekrar Twitterda Premium aboneliğimi almam gerekecek.. ( 300 lira aylık para istiyor totoşlar. Ulan 300 liraya ben internet faturamı öderim , üstüne de 100 lira fazla kalır ...Tabi ben eski internet abonesiyim bu yüzden 200 lira ödüyorum internete .Eski dedğim de 1 sene önce falan yenilemişitim taahüdü şimdi tekrar yenilersem tahaüddü , 350 lira istiyorlar pzvkler)

Çünkü en kısa zamanda tekrar twitterda yazmayı düşünüyorum .

Malum premium abone olmayanlar için yazı karakter kısıtlaması var .Yani premium olmayanlar uzun yazılar yazamazlar twitterda.
    Twitterda yazmaya başladım ..

Premium üyeliğini tekrar satın alacağım uzun yazılar yazabilmke için.

Sayfa 887/919 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •