Sayfa 888/1011 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: ViOP XLIX

1. "Sen birşey üret devlet olarak arkandayım, sattigin malları kamu aracı olarak alacağım, alternatif olsa da önemli değil, kredileri de actiriririm sana sen yeter ki yap zarar ettirmem"

Devlet katkısı kesinlikle yok. Biraz paralı otoyol yapımına benziyor

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3 yıl sonra baktığınuzda aslında o yatırımın tamamını kamunun finanse ettiğini göreceksiniz
    tıpkı 5 li çeteye yaptırılan hastane köprü otoyol tünel havaalanı inşaatları gibi
    bir halt olacağı yok.

3. yerli sermaye üretimi diye kamu niye togg tercih etsin ki ? gitsin peugeot, toyota, audi falan alsın kamuya, ne diye ayrımcılık yapıyor.. bu tür ırkçı işlere karşıyım, niye tuncay özilhan yada zorlu para yapsın ki benim ödediğim vergiden, almanlar kazansın, fransızlar kazansın, japon kazansın.. dünyanın hangi ülkesinde var böy le bi şey, korede mesela kia yada hyundai mi kullanıyor kamu kurumları ??

4. Serbest rekabet nedir, niçin yapılır, gerekli midir? Bunlar ders verilmeli.
    Kamu karsiz, alternatifi olmayan fakat elzem işlere, özel sektörün finansmanını saglayamayacak durumda ise işin içine girer. Örneğin ordu, polis , yani iç dış guvenlik beslemek gibi. Ama yemeği kendi uretecek diye bir durum yok dışarıdan hizmet alınabilir

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    Menzille alakalı sıkıntılar tüm elektrikli otoların sorunu .Geçen bmw nin elekrikli aracını test eden Fatih Altaylı sahibi olduğu dizel bmv siyle mukayese ediyordu . adam çok da memnun kalmamış .en önemli sorun menzil ve şarj ünitesi bulmak .yazısında izlenimlerini anlattıkdan sonra lafı mealen ben almam demeğe getirmiş .

aynı sorunlardan dolayı ben de almam ne togg ne başka elektrikli araç .yaygınlaşması için uzun yıllar gerekir .
    biraz da seçim probagandası için aleltecal yollara sürüldü ..daha çok zamanı var .

Sakarya'dan Toyota fabrikasından togg a transfer genç bir mühendis arakadaş benim kiracım ..gittik gördük içini dışını ilave tesisiler kurulacağı hesabıyla dev bir alan tahsis edilmiş ,kamulaştırılmış gayet modern üretim tesisi .yolun çok başında emekleme döneminde .iktidara kim gelirse gelsin desteklenmeğe ihtiyacı var .

bir yerden başlamak lazım Zamanında Devrim otomobili doğru kararlar alınsaydı G.Kore'nin Hyundai'si gibi dünya pazarında yeri olabilirdi.kimbilir

6.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Elektrikli arabanın 4-5 senesi var bana göre..

Verdikleri menzil..teoride.. 100 km düşük hesap edilmesi gerekiyormuş.
    kWh,DC hızlı şarj , 8-9 TL arası... evden şarj 2,22 TL... 6-7 saat sürüyor...

Cazip değil..
    [IMG][/IMG]

523 km menzilli T10X,
    Togg un şarj şirketi Trugo da
    707.1 liraya dolduruluyor. Fabrika verilerine göre, 100 km de
    16.9 kWh yani 135 liralık elektrik
    harcıyor. T10X in WLTP dışında
    bağımsız testleri henüz yapılmadı. WLTP ye oranla menzilde
    yüzde 20 lik kaybın yaşanacağından yola çıkarsak, Togg
    707.1 liralık tam şarjla yaklaşık
    418 km gidebilecek.

Bu da 100 km de maliyetin 173 liraya çıkması demek..

Ortalama 6-8 litre harcayan benzinli bir otomobilin kullanıcıya maliyetinin
    100 km de 122.5-171.8 lira olduğunu ekleyelim
    Eğer ki ülkemize eski teknoloji dizel ve benzinli araçları uzun süre ihraç etmeyi planladılarsa ülkemizdeki dönüşüm uzun sürebilir. Ama bence elektrikli araç dönüşümü çok sert ve güçlü geliyor. Çin'de geçen ay plug in hibrit ve tam elektrikli araç satışları tüm satışların %31 i olmuş. Çin'in elektrikli araç üretimi 4.5 milyon adt yıllık. Sürekli yeni model çıkartıyorlar.
    Biz ülke olarak Togg üreterek bu işe giriştik. İthal araçlarla rekabetini içeride gümrük politikalarıyla sağlarız ancak ihracat olarak bu aracın şansı çok düşük. Ama yine de bence iyi ve desteklenmesi gereken bir proje.
    Öte yandan elektrikli araç konusunda japonlar da bu hızlı gelişimi öngöremediler. Hibrit araçlar da zaman kaybederlerken Çinliler ciddi yol aldılar. Avrupalılar bu konuda japonlardan hızlı Çinlilerden yavaşlar.
    Şuan en büyük sıkıntı şarj süresi ancak günlük kullanımı düşündüğünüzde hergün araç kullanan ortalama bir kişinin haftada bir aracını şarj etmesi yeterli olur.
    Bu arada bende elektrikli araç kullanıcısıyım ve kendi garajımda şarj ediyorum. Bu haliyle oldukça avantajlı ama ben aracı yakıt tasarrufu için almadım.
    Ben bizim gibi teknoloji bağımlısı bir ülkenin bu dönüşüme hızlı adapte olacağını düşünüyorum.
    yavaş olan ac şarj sistemlerinin site otoparkları, iş yeri otoparkları, avm otoparkları, restoran, cafe otoparkları gibi noktalara, hızlı şarj istasyonlarının da benizinlik gibi ayrı istasyonlarda olması doğru olanıdır.
    Yaşayarak göreceğiz.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yeribiliyorum
    şimdi şu ahlaksızlığı savunabilecek akp seçmeni var mı bu forumda merak ediyorum
    çıksın savunma nedenini söylesin bizde ruh halini öğrenelim ilgili kşilerin
    tokatçı vicdanıkarakemal kitapsız aklıma gelmeyen diğer akp savunucuları şu konuyu bi açıklayın hele
    Abi seçmenini gec. Valisi kaymakamı emniyet amiri komiseri polisi. Benim vergimle geçiniyor. Bu işe nasil alet oluyorlar? Bu neyin cesareti neyin aymazligi. Hiç mi bize yarın hesap sorarlar diye akillarina gelmiyor. Çıldırmamak elde değil memlekette.

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Abi seçmenini gec. Valisi kaymakamı emniyet amiri komiseri polisi. Benim vergimle geçiniyor. Bu işe nasil alet oluyorlar? Bu neyin cesareti neyin aymazligi. Hiç mi bize yarın hesap sorarlar diye akillarina gelmiyor. Çıldırmamak elde değil memlekette.
    muhtemelen iktidar değişirse vali kaymakam il ve ilçe emniyet müdürlerine ne için orada polisi bekletiyorsunuz diye soracaklardır
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 888/1011 İlkİlk ... 388788838878886887888889890898938988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •