Sayfa 89/612 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 4896 madde; 705 - 712 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    İskontolu olduğu doğru,ama ne yazık ki alan yok.OBO konusunda ise ben 20 kasımda başlayan ve oluşumunu sürdüren ve omuz-baş mesefesi 2 Tl civarı olan bir OBO görüyorum.Elbette asıl olan temel rakamlardır,ama petun'daki durgunluk ta ortada,bu beceriksiz patronlardan pek umudum yok.3 aylık Nisanda gelecek,geçen yıl 15.5 milyon gelmiş,altında gelirse sıkıntı olur, oluşumdaki omuz da o zaman tamamlanır....Keşke 15 lira olsa,sonuçta aynı gemideyiz.
    Sayın efe78; ilk çeyrek karının önemi görüşünüze katılıyorum, artırma veya aynı düzeyde kalması zor görünüyor..(keşke artırabilse) Kar esastır nitekim kardeşi PNSÜT de karın düşmesi ile nasıl geldiği aşikar... 1.çeyrek bilançosu karar zamanı yaklaşıyor.. Şirketin satılması yerli şirketlerin azalması yönünden üzücü yatırımcı için sevindirici belki yukarı hareket yapar... Her şey gönlünüzce olsun.. Saygılar.

2. Sayın son,ben de Pınar şirketler grubunun önünde sonunda satılacağına inanıyorum,çünkü bu sahiplerinden bir şey olmaz,ancak böyle mirasyedilik yaparlar.Ancak bu iş ne zaman olur bilemem,şu an öyle bir fikirleri olduğunu sanmıyorum.Keşke bir anda "satılık" deseler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Pınar şirketleri ancak grup halinde satılabilir. Çünkü ortak bir marka değerini kullanan 3 tane şirket var ortada. Marka değerleri bir şekilde şirketlere dağıtılsa bile Et, Süt, Su şirketleri farklı kişilerde olup aynı markayı kullanamazlar. 3 şirketin piyasa değeri toplamı 1.043mn TL bugün. Ancak olası satış durumunda çok daha yüksekten fiyat geçeceğinde herkes hemfikirdir.

Yaşar Holding'in elinde kalan 2 tane adam gibi şirket var, Dyo ve Pınar. Bunları da satarsa Holding'in elinde kıymetli bir şey kalmaz. Dyo'yu da elimine edersek en değerli varlığı Pınar şirketleri. Bunu satmazlar diye düşünüyordum. Ancak elindeki en değerli şeyi medya grubu olan Doğan'ın hepsini paket yapıp sattığını görünce bunun imkansız olmadığını düşündüm. Selçuk Yaşar'ın zaten yaşı geçti ve şirketlerimi sattırmam düşüncesinde biriymiş. Çocukları da az çok yaşlandılar. Belki onlar babalarından sonra satarlar. Hiç belli olmaz.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Durup dururken,ortada hiç bir belirti yokken bir satış muhabbeti çıkardık.Nedeni tabi ki yönetiminden memnun olmadığımız şirket sahipleri.Satarlar mı?Sanmam.Şu anda satmaya kalksalar petun hisse başı en az 30 tl eder.

5. Ne satması arkadaşlar kendimizi kandırmayalım....Bunlar altın yumurtlayan tavuğu satarmı.

6. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş ...sözüm meclisten dışarı

7. epey uzun bir aradan sonra temettüyü 25 nisan tarihinde ödeyecek...genelde hep mayısın sonunda öderdi bu sene bldigimiz diger senelere benzemiyor bakalım...yedek akçelerde bayaga güzel acaba %25-50 arası bedelsiz yapar mı

8.  Alıntı Originally Posted by dejawu26 Yazıyı Oku
    Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş ...sözüm meclisten dışarı
    Yanlış anlaşılmasın YAŞARLARIN tek zarar etmeyen şirketi olduğu için dedim . Yoksa başka bir niyetim yoktu zaten.....

Sayfa 89/612 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •