Sayfa 89/95 İlkİlk ... 39798788899091 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 705 - 712 arası.

Konu: TH ile Lebalep

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hemen temel analiz ne diyor AKGRT hakkında bir bakalım:
    Hisse başına son 12 ay bazında net kar=343 : 306=1.12 tl
    Hisse başına DD= 691 : 219=3.16 tl
    Hissenin hak ettiği değer=Kare kök (9x3.16x1.12)=5.6 tl
    Spot fiyat=6.91 TL > 5.6 tl
    Spot fiyat ederin %23 üzerindedir yani hisse primli gözüküyor. Bu hesaba göre pahalıdır, ederinin üzerinden işlem görüyor. Bunun nedeni hissenin halihazırda defter değerinin 2.2 katından işlem görüyor olmasıdır. Şunu da not edelim: Hissenin pahalı olması prim yapmasına engel değildir.
    Teşekkürler
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

2. Yönetim bu gerçeğin farkındadır muhakkak ama görmezden geliyorlar işte. Gelgelelim hükümet de bu gerçeğin farkında ve bununla ilgili bir şeyler yapmak istiyor haklı olarak.

3. Benim varlık fonuna önerim şu: İş Bankasının halka açıklık oranı %34. Tahtadan %23 lük mal toplasınlar ilk etapta. Fiyat zaten ölü seviyelerde, satıcılar her daim mevcut ve bunu yapmak zor değil. Sonra bir kanun çıkarıp %28 lik Atatürk hisselerini Hazineye geçirsinler, oradan da %23+%28=%51 hisseyi varlık fonuna aktarsınlar. Böylece İSCTR'nin çoğunluk hissesi ve de yönetim devlete geçmiş olur. Ondan sonra da bankanın bünyesindeki saklı değerleri tek tek ortaya çıkarıp değerlendirirler. Madem mevcut yönetim bunu yapmıyor, o zaman bıraksınlar da devlet gereğini yapsın.

4. Tabii CHP, İş Bankası vs hukuki yola başvurup bunun iptalini isteyecek. Ama TR'de bu tür işler çok uzun süre alıyor. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş olacak ve yapılanların artık geri dönüşü belki de imkansız hale gelecek.

5. İş bilenin kılıç kuş*****n. Ne güzel bir deyim. Dilerim Yiğit Bulut bu önerimi hükümete kabul ettirir. Bir kaç yıl sonra mahkeme hisse devrini iptal etse bile bir işe yaramaz, geri dönülemeyecek bir noktaya zaten gelinmiş olur.

6. İmtiyazlı hisseler maalesef SPK'nın ayıbıdır. Borsada işlem gören hisselere imtiyazlı hisse olmamalı. Sermayenin binde 1 ine tekabül eden imtiyazlı hisselere sahip olan yönetimde tanınan imtiyaz sebebiyle şirketi yönetebiliyor, siz %99.9 una da sahip olsanız yönetim size ait olmayabiliyor.

7. İmtiyazlılara adi hissenin 1000 katı kadar oy hakkı da tanınmış olabiliyor. Böyle bir şey başka borsalarda yoktur.

8. Ha başka türlü imtiyazlı hisseler (preferred shares) gelişmiş ülke borsalarında var ama çok farklılar çünkü hem borsada alınıp satılabiliyorlar hem de sahip oldukları imtiyaz çok farklı (temettüde imtiyaz, batma durumunda öncelik hakkı gibi).

Sayfa 89/95 İlkİlk ... 39798788899091 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •