takas dökümlerini inceledim...
bugün citi 1.387.000 lot satmış...
bank of america 1.385.000 lot almış...
bir yabancı satıyor diğer sattığı kadarını alıyor. ilginç geldi bana
takas dökümlerini inceledim...
bugün citi 1.387.000 lot satmış...
bank of america 1.385.000 lot almış...
bir yabancı satıyor diğer sattığı kadarını alıyor. ilginç geldi bana
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
Bende bir haftadir bi tepki bekledim geldim ama aylikta da haftaliktada yabanci mal bosaltmaya devam ediyor,globale bofa ya virmanlayip dokmekten yorulmadi
2. çeyrekte 64 milyar tl ciro yapılmıştı...
3.çeyrekte 72+ milyar tl ciro bekliyorum. 2 milyar tlsi gayrımenkul satış cirosu
kar olarakta 2 milyar tl kar makuldur bana göre.
mağaza sayısı artışı , güneş santrali projeleri , sanal tarafa yatırımlar decam ediyor. bunların her birisi ayrı ayrı markaya değer katan projeler
Migros portfoyumun amiral gemisi, uzun yillardir biriktiriyorum. Ancak gelecek adina endiselerim de mevcut, Murat Bey de bunun adini koymus.
Bana gore Migrosun varolussal en buyuk problemi File marketlerin basarisi. Beni en cok korkutan Filenin kalitesini bir turlu yakalayamamasi. Ornegin Ekmek ve unlu urunler reyonu yillardir Migros'ta bir arti uretmiyor. File ise tam tersine pahali ama cok kaliteli ekmek ve unlu mamul cikariyor ve sistemi de cok basarili surekli sicak ve taze urun bulunuyor. Sadece ekmek icin bile o markete girdiriyor insani, dogal olarak arabayi da dolduruyorsun. Sadece ekmek de degil, kendi markali peynirleri, dondurmalari, yogurtlari, organik yumurtasi vs asiri kaliteli ve fiyat olarak da kararinda. Migros ise kendi markali urunlerini cok kalitesiz yaparak ucuz marketlerle mucadele etmeye calisiyor, belki bu stratejide basarili da oluyordur pazar payini arttirdigina gore. Ancak Migros a ait olmasi gereken bir kitle, her gun File marketlere kayiyor. Macro'larda bu kalite mevcut ama o da siradan orta sinifa biraz agir kaliyor. Kari-koca calisan peugeot/citroen/vw binen para harcama kapasitesi olan orta sinif, super market piyasasinin bel kemigi ve Migros/File nin dogal musterisi. Bunlara Macro dan daha cok hitap edecek bir ara formul bulmasi gerekiyor Migrosun.
Icki satisi ve kalabalik nufuslu sahil kentlerinde yerlesmis olmasi gercekten bir kurtarici Migros icin. Ama soyle soyleyeyim, eger bir gun Bim grubu File'de alkol satisina baslarsa -olmaz da-, portfoyun agir abisiyle vedalasmak ya da azaltmak gerekebilir.
Özür dileyerek.. Bence kesinlikle ilginç değil..Yabancı Bankalardaki bu hesaplar potansiyel alıcıları Satmaya ya da Almaya davet etmek amaçlı FAKE işlemlerden ibarettir..Bu yıllardır süregelen bir kandırmacadır ve Hesapların sahipleri de Yabancı filan değil sizin,benim kadar Türktür..
43 yıllık evliliğimizde aralıksız Migros müşterisi olduk..Ama bu yaz bu duruma son verdik..Migrosun bir rezaletini alışveriş fişleri ile açıkladım..Facebookda da..Piyasada bulunabilen Doğruluk/Ezine firmasının Trakya Kaşarını-fiyat kontrolu yapma alışkanlığı olmayan-eşime 839tl/kg fiyatla sattıklarını tespit ettim..Ve akabinde Özkuruşlar Markete giderek 500tl/kg fiyatla 4 adet ambalajlı üründen satın aldım..Veee..Migros bizde bitti..Tabii yalnız bu da değildi sebep..İthal ürünleri Internetde çok daha hesaplı alabiliyorsunuz..Migros'un Sebze/Meyve kalitesi,Et kalitesi çok düşük..Alınacak gibi değil..Yalnızca fiyat avantajı ile de Kuru Bakliyat,Un ve Yağı,nerede ise yağı olmayan Migros markalı Süt de bize göre değil..Bu kafayla giderlerse Migros'un satışı ve kârlılığı giderek düşecektir..Haaa belki de 12 $ 'a aldıkları ve topladıkları Şirket Hisselerini $ bazında iyi bir fiyatla elden çıkarmaktır Anadolu Grubunun amacı..Ama o da zor..Çünkü alacak adaylar bunların etüdünü yapmadan bu alımı kesinlikle gerçekleştirmezler..Ve ben hâlâ Migros Hisselerimin satışını maalesef bitiremedim..
Migros 'un Migros markalı pl ürünlerinin bir kac tanesi hariç hepsi diğer marketlerden daha kaliteli.
Yer İmleri